Ve 2,5letech nespí celou noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4986
10.2.15 02:49

Ahoj, potrebuji radu. Co se synem 2,5, ktery se v noci budi? Sedalia zabrala na 2-3 tydny. Dcera spi od 4 mesicu celou noc a syn si v noci prijde pro tatinka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
10.2.15 07:11

Ahoj, mě teda naštěstí malá spinká už od roku celou noc, takže jsem chodila do pokojíčku, jen když bylo potřeba kvůli škaredým snům a podobně. Už od půl roku byla v pokoji sama a i když ještě teď (3 roky) musím v noci někdy vstát, a to jsem se dřív navstávala, nikdy jsem jí tam nenechala samotnou ve tmě plakat.asi je něco jinýho, když to dítko se vzbudí a chce pít, ale i tak by tam podle mě nemělo plakat samo. prostě přijít, říct, že se v noci nepapá, pohladit a pokusit se uspat. naštěstí jsem s tím problémy neměla, tak nemůžu jinak poradit.

@hartiepa Vydržet.mám kamarádku a malá se jí v noci taky budí a putuje k ním do postele. s tím se asi nic neudělá. nebo vysvětlovat, ať ho jde tatínek znovu uložit a až usne tak jde zpět (u nás to tak probíhalo, aštěstí minimálně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
10.2.15 07:25

@hartiepa ahoj, my to vyresili ted v lednu, nedavno se tu diskutovalo, muzes najit. Strucne: odvest dite zpet do jeho postele, vysvetlit mu, ze se spinka, kazdy ma svou postylku a pockat u nej nez usne (sedela jsem u dcery i hodinu). Trva to nekolik noci, ale my to tak vyresili, bez place a v klidu a konecne se vsichni vyspime :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
10.2.15 08:00

No, u nás to probíhá tak, že syn během noci vstane, vrazí do ložnice, cestou občas pláče - občas ne. To už ale manžel vstává a odvádí ho do pokojíčku. Tam si malý lehne do svojí postele, manžel na válendu, kterou tam máme, a spí se dál. Mě to tak nějak už unavuje. Sice je syn „tatánek“, takže mi to může být vlastně jedno, protože dítě, které mám na starosti (dcera je zase „mamánek“), celou noc spí, ale i tak… Syn už je velký, nemá problém spát celou noc a přesto :( Trošku lituji, že jsme Sedalii vysazovali. S ní opravdu 2-3 týdny spal jako vyměněný celou noc. Teď už nezabírá. Kdybych alespoň měla nějaké vysvětlení - čím to je, jestli se pro to dá něco udělat nebo jestli to v nějaké době ustane. Manžel přeci jen chodí do práce a raději bych aby v klidu spal než aby takhle putoval. I když je to relativně minimální zásah, protože jdou hned zase spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.2.15 08:53

@hartiepa a co si ho vzít do postele1?
A velký je jen relativně, protože mas ještě mimino.ale ve skutečnosti je to lještě prcek a má na tohle nárok. Neboj ono to dlouho trvat nebude.ted ti to děsně vadi ale jednou budeš vzpomínat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
10.2.15 16:33

@quinny braní do postele jsme praktikovali tak asi od jednoho roku. Vzala jsem ho do postele a spali jsme dál. Jenomže je už veliký. Když si ho vezeme do postele, tak se vyspí jenom on a my s manželem jsme ráno dobití jako po noční. To fakt dlouhodobě nejde. Nemluvě o tom, že by budil malou. To bych ho zastřelila. Jsem vděčná, že alespoň ona spí celou noc a ještě pořád nevěřím svému štěstí (je mi jasné, že se tenhle skvělý režim může ještě změnit, ale doufám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí