Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, to bychom to asi musely vidět na vlastní oči, já mám spíš zkušenost s ekzémem či vyrážkou, to pak promazávám hlavně modro-bílou indulonou (ta se mi osvědčila nejvíc). Jinak jsem viděla nedávno v televizi takový dokument o jednom člověku, který měl takovou šílenou hadí kůži (asi to tedy nebude tvůj případ)…šlo o nějakou velmi vzácnou chorobu, tak raději bych s tím zašla za dermatologem.
Je taky možné, že ten olejíček obsahuje nějakou látku, která nemusí sedět, tak zkus i tu indulonu (ale jen tu obyčejnou). ![]()
ahoj máme stejný problém, byly jsme na kožním a holt máme tzv kupičku, což je holt hrubá skuchá kůže a to se nijak neléčí maximálne ung leniens, a pak jenom mazat mazat mazat
Ahoj, teď rodila kamarádka a jim v porodce říkali, že olejíček se moc do pokožky nevsakuje, že jen vytváří na povrchu těla vrstvu, (která se vsákne leda do oblečků
) na pořádné promaštění maminám dávali mast z lékárny Leniens - je to vlastně jen základ pro výrobu krémů. Ta kámoška s tím mazala novoše, tak bych to zkusila. Jak máš staré dítko?
Ahoj,
tasky bych misto olejicku pouzila krem. Mala ma od 3 mesicu atopicky ekzem, ale neni to zas az tak hrozne, objevi se jen parkrat do roka, ale i tak to staci.
Ahojky, měli jsme stejný problém, byli jsme kvůli tomu i na krevních testech.
Mazali jsme tou Leniens, napsal nám ji doktor a taky se nám velice osvědčil Excipial U Lipolotito a krémy od Adermy.Ale to už je přímo pro exematiky.Nejvíce nám vyhovoval ten Excipial.Teď už to máme celkem dobré, tak mažeme čistou kosmetickou vazelinou…
Nám na suchou kůži předepsala doktorka Excipial U Lipolotio (ale dá se koupit i bez receptu) a hodně se to zlepšilo během pár dnů. Syn taky neměl žádný ekzém, jen suchou kůži se šupinkami a olejíček nepomáhal - holky mají pravdu, on se moc nevsakuje a zůstává na povrchu kůže.
Ahoj,
malá je od narození atopička, chodíme pravidelně k dermatoložce je to běh na dlouhou trať
. Každý den promašťujeme krémem Lipobase (na předpis), vsákne se do kůže a i přesto vydrží být na povrchu mastný. Olejíčky Johnson atd. jsou parfémované a to není na suchou pokožku dítěte dobré, zkus používat do koupele Baldamový olej nebo Linolu jsou volně prodejné. Až bude léto tak to bude lepší, děti nebudou nabalený a pokožka bude dýchat.
Ještě mě napadl krém, který používáme Excipial pro velmi suchou pokožku.
Můžu se vetřít s dotázkem? Kolik cca ty mastičky stojí? Mám na mysli konkrétně Excipial a Leniens? Suchou kůži máme taky a olejíček je opravdu naprd. Chtěla jsem se na to zeptat doktorky, tak mi přišlo vhod, že to tady zrovna řešíte ![]()
Ahoj,
nevim jak je tve miminko stare, ale nas Matous kdyz byl uplne malinky tak mel taky hrozne suchou pokozku po celem tele, zadne olejicky nepomahaly, dr rikala ze u nekterych miminek je to normalni.Pak mi kamaradka poradila telove mleko od Sebamedu a po nem se nam to teda zlepsilo, mel pak pokozku hebounkou jak samet ![]()
Kakika, ten Excipial U Lipolotio mě stál asi 110,– Kč. Ale je to už 3 roky, co jsem ho kupovala, naše doktorka mi řekla, že mi ho radši předepíše. To druhé nevím.
Hele, tady je, tak se ty ceny moc neliší:
http://www.lekarna.cz/…00ml-emulze/
Excipial asi 100kč a když je na předpis tak 30kč. Lipobase na předpis 100kč a Leniens myslím tak 50kč možná i míň. Každá lékárna má jiné ceny, ale až tak se to neliší.
Ahoj,
já mám týden staré miminko, které má suchou kůži. Olejíčkovali jsme každé přebalování, ale výsledek nula. Pomohla nám až mastička Infadolan. Je to volně prodejné, ne moc drahé a promašťuje báječně. Za 24 hodin nám zmizelo červené podráždění okolo plínek a na bříšku.
N.
Malá má taky sucou kúži na nožičkách, mažu jí to Excipial U Lipolotio, dá se koupit v lékárně a pomáhá!!! ![]()
Ahoj,
prosím nemáte někdo zkšenost s velmi suchou pokožkou u dítěte? Nemá žádné vyrážky ani exémy a nikdy neměla, ale má strašně suchou hrubou kůži a ať to mažu olejíčkem, jak chcu, druhý den je to zase suché. Může to mít nějaké vážnější příčiny?