Suchá kůže i batolete - ekzém nemá

Myshka
18.3.10 10:05

Suchá kůže

Ahoj,
prosím nemáte někdo zkšenost s velmi suchou pokožkou u dítěte? Nemá žádné vyrážky ani exémy a nikdy neměla, ale má strašně suchou hrubou kůži a ať to mažu olejíčkem, jak chcu, druhý den je to zase suché. Může to mít nějaké vážnější příčiny?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
18.3.10 10:08

Ahoj, to bychom to asi musely vidět na vlastní oči, já mám spíš zkušenost s ekzémem či vyrážkou, to pak promazávám hlavně modro-bílou indulonou (ta se mi osvědčila nejvíc). Jinak jsem viděla nedávno v televizi takový dokument o jednom člověku, který měl takovou šílenou hadí kůži (asi to tedy nebude tvůj případ)…šlo o nějakou velmi vzácnou chorobu, tak raději bych s tím zašla za dermatologem.

Je taky možné, že ten olejíček obsahuje nějakou látku, která nemusí sedět, tak zkus i tu indulonu (ale jen tu obyčejnou). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.3.10 10:13

ahoj máme stejný problém, byly jsme na kožním a holt máme tzv kupičku, což je holt hrubá skuchá kůže a to se nijak neléčí maximálne ung leniens, a pak jenom mazat mazat mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.3.10 10:46

Ahoj, teď rodila kamarádka a jim v porodce říkali, že olejíček se moc do pokožky nevsakuje, že jen vytváří na povrchu těla vrstvu, (která se vsákne leda do oblečků :mrgreen: ) na pořádné promaštění maminám dávali mast z lékárny Leniens - je to vlastně jen základ pro výrobu krémů. Ta kámoška s tím mazala novoše, tak bych to zkusila. Jak máš staré dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
18.3.10 10:49

Ahoj,
tasky bych misto olejicku pouzila krem. Mala ma od 3 mesicu atopicky ekzem, ale neni to zas az tak hrozne, objevi se jen parkrat do roka, ale i tak to staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
18.3.10 11:32

Ahojky, měli jsme stejný problém, byli jsme kvůli tomu i na krevních testech.
Mazali jsme tou Leniens, napsal nám ji doktor a taky se nám velice osvědčil Excipial U Lipolotito a krémy od Adermy.Ale to už je přímo pro exematiky.Nejvíce nám vyhovoval ten Excipial.Teď už to máme celkem dobré, tak mažeme čistou kosmetickou vazelinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.3.10 11:34

Nám na suchou kůži předepsala doktorka Excipial U Lipolotio (ale dá se koupit i bez receptu) a hodně se to zlepšilo během pár dnů. Syn taky neměl žádný ekzém, jen suchou kůži se šupinkami a olejíček nepomáhal - holky mají pravdu, on se moc nevsakuje a zůstává na povrchu kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NelinkaV
18.3.10 11:38

Ahoj,
malá je od narození atopička, chodíme pravidelně k dermatoložce je to běh na dlouhou trať :-( . Každý den promašťujeme krémem Lipobase (na předpis), vsákne se do kůže a i přesto vydrží být na povrchu mastný. Olejíčky Johnson atd. jsou parfémované a to není na suchou pokožku dítěte dobré, zkus používat do koupele Baldamový olej nebo Linolu jsou volně prodejné. Až bude léto tak to bude lepší, děti nebudou nabalený a pokožka bude dýchat.
Ještě mě napadl krém, který používáme Excipial pro velmi suchou pokožku.

• Citovat
  • Upravit
16694
18.3.10 11:44

Můžu se vetřít s dotázkem? Kolik cca ty mastičky stojí? Mám na mysli konkrétně Excipial a Leniens? Suchou kůži máme taky a olejíček je opravdu naprd. Chtěla jsem se na to zeptat doktorky, tak mi přišlo vhod, že to tady zrovna řešíte :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052
18.3.10 11:51

Ahoj,

nevim jak je tve miminko stare, ale nas Matous kdyz byl uplne malinky tak mel taky hrozne suchou pokozku po celem tele, zadne olejicky nepomahaly, dr rikala ze u nekterych miminek je to normalni.Pak mi kamaradka poradila telove mleko od Sebamedu a po nem se nam to teda zlepsilo, mel pak pokozku hebounkou jak samet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.3.10 11:56

Kakika, ten Excipial U Lipolotio mě stál asi 110,– Kč. Ale je to už 3 roky, co jsem ho kupovala, naše doktorka mi řekla, že mi ho radši předepíše. To druhé nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.3.10 11:58

Hele, tady je, tak se ty ceny moc neliší:
http://www.lekarna.cz/…00ml-emulze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NelinkaV
18.3.10 12:05

Excipial asi 100kč a když je na předpis tak 30kč. Lipobase na předpis 100kč a Leniens myslím tak 50kč možná i míň. Každá lékárna má jiné ceny, ale až tak se to neliší.

• Citovat
  • Upravit
618
18.3.10 12:29

Ahoj,
já mám týden staré miminko, které má suchou kůži. Olejíčkovali jsme každé přebalování, ale výsledek nula. Pomohla nám až mastička Infadolan. Je to volně prodejné, ne moc drahé a promašťuje báječně. Za 24 hodin nám zmizelo červené podráždění okolo plínek a na bříšku.
 N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
18.3.10 12:35

Malá má taky sucou kúži na nožičkách, mažu jí to Excipial U Lipolotio, dá se koupit v lékárně a pomáhá!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí