Suchá kůže i batolete - ekzém nemá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6069
18.3.10 13:17

ahoj,

jako miminko měla Anička taky kůži jako struhadlo a pomohla mast Leniens z lékárny.
Pak se asi „překůžila“ a teď je to v pohodě.

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
18.3.10 13:33

Tak ja se pridavam s dobrou zkusenosti s Excipialem, taky trpime na suchou kuzi a excipial nam vzdy pomohl. Kdyz to nemame tak hrozne, mazu maleho extra jemnym kremem od Sebamedu.
Olejicky by se meli vtirat do vlhke pokozky, jinak jsou na prd. Obcas dam malemu olejicek do koupani a pak je ma kuzi pekne jemnounkou a vlacnou. Ale ten excipial mi pripada opravdu nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
18.3.10 14:45

Malé budou na jaře 2 roky. Nikdy žádné kožní problémy ani žádné alergie neměla. Kůže na pohled ani nevypadá nijak zvláštně, ale na dotek člověk ucítí, že je suchá hrubší, zkrátka není to takové to dětské heboučko. Díky za rady, vyzkouším některou z doporučených mastí a uvidím. Je fakt, že s tím olejíčkem na tom něco je. Jsem v posledním trimestru a mám vlivem hormonů taky strašně suchou svědící kůži a je fakt, že mi olejíček nepomáhá, daleko účinější je tělové mléko.

• Citovat
  • Upravit
505
18.3.10 15:57

Ahoj, malý má dva roky a máme stejný problém, má suchou kůži. Myslíte, žeby to mohl mít z každodenního koupání? Mám kámošky, které koupaly jen dvakrát týdně a nemají tento problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
19.3.10 12:45

ahoj, my koupaly obden. ted uz teda casteji (mala mela 2 roky v lednu). nekdy koupu nekdy sprchuju a hodne pouzivam oleje do koupele, balneum nebo oilatum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ucetniMZ
22.3.10 19:39

suchá kůže

mám 4-měsíční dceru a problém se suchou kůží se nám objevil asi tak ve 3- měsící po používání olejíčku z Oriflame. Náš dětský doktor mi sám potvrdil, že to olejíčky dělají, tak nám napsal Excipial U Lipolotio, zatím nám to úplně nezmizelo, ale je to mnohem lepší.

• Citovat
  • Upravit
904
23.3.10 13:46

Mne rekla doktorka ze avon, oriflame atd nemam vubec pouzivam, mala ma od 3 mesicu atop.
Ale ja ho stejne nikdy nepouzivala.
Hodne lidi si chvali obyc modrou indulonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.4.10 08:42

ahoj, naše malá měla až šupiny, jak tu kůži měla suchou, hlavně na nožičkách. A naše stará paní dětská doktorka mi poradilo obyčejné vyškvařené sádlo. Nevěřila bys jak nám to zabralo. Ono to vepřové sádlo je hodně podobné tomu našemu (((-: dobře se vstřebává, ale neucpává póry jako olej a je levné ((-: jo a děti po něm nesmrdí. Takže taková babská rada. Já totiž ty chemikálie začala dávat dětem (myslím tím hydratační krém) až někdy od pátého měsíce a ani dnes je myju pouze čistou vodou, mám i starší dítě a protože bylo první, tak jsem na ní plácala kde co, ale dvojky jsou čisté a žádné gely nepotřebují. Dokonce už ani starší nemeju gelem, ona jí po tom pálí „pipina“ tak jsem s tím přestala. Čistá je a dokonce má lepší kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.4.10 17:24

Ahojte, my jsme měli stejný problém celou zimu a to, že jsme měli hodně suchý obličej, líčka, jako struhadlo, červené. taky mě strašila ekzémem, ale mě to bylo divné, protože i loni se to objevilo v zimě a pak na jaro a léto to bylo lepší.. Nakonec jsem přišla na to, že malému nevyhovují svetry, různé plyšové a flaušové věci :-? , měla jsem toho hodně a nemohla jsem to dávat. Ale je fakt, že nejvíc nám pomohl Lipobase Repair a obyč indulona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dzenita
5.5.10 09:04

odpoved

ahoj moje dcera ma taky velky suchou kuzi tak jsem ji koupila v lekarne mast.jestly budes chtit vedet vic staci mi napsat na email.

• Citovat
  • Upravit
287
18.8.10 21:09

Ellinka měla suchou kůžičku pořád, nepomáhala ani indulona ani olejíček od paní doktorky. Kamarádka mi poradila krém A-DERMA Exomega na tělo i obličej (prodává se v lékárně), do dvou dnů změna a teď je krásně heboučká, mohu jen doporučit dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sabara
30.1.11 21:28

ja bych rekla hlavne pri koupani zadne mydlo, jako krem nam zabral nejlepe Ambiderman (zaklad kremu, ktery se prodava v lekarne, a opravdu ho miluju! ted pouzivam i na sebe), a kdyz se vsakne krem, tak maleho jeste nekdy na nozickach premaznu slunecnicovym olejem (opet z lekarny). urcite bych nekupovala zadne pafremovane a drahe kosmeticke vecicky, co jen tahaji z rodicu penize, a v dusledku pomahaji precitlivelosti kuze.

• Citovat
  • Upravit
sabara
30.1.11 21:31

jeste musim dodat, ze se ta sucha kuze u nas hodne zlepsila, kdyz jsem pocive mareckovi davala vitamin D. kdyz na to obcas zapomenu, hned se to projevi, hlavne ted v zime.

• Citovat
  • Upravit
6
11.3.11 17:35

můžu se prosím zeptat,jestli můžu excipial namazat 4 měsíčnímu miminku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
11.3.11 17:43

Ja davam za pravdu Aty … malyho sem mazala od malicka lenienskou - narozdil od starsi segry na suchou kuzi trpel… bylo to celkem vpoho, ale pak mi jednou dosla a zapomnela sem ji koupit, tak sem vytahla z lednicky sadlo (nenamazat sem si ho netroufla) a od te doby sem leniens uz nekupovala, protoze kuzi ma mnohem hebci a jemnejsi… navic ta leniens je z obleceni citit jeste rano, sadlo nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí