Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
co davate svym detem jako mliko? Sunar nebo kravske mliko redene? A jak starym detem? Ja ted chci prejit na mliko kozi, ale nevim jestli mam redit 1:1 nebo uz muze neredene? Mam rok a pul stare dite…
Moc predem dekuji za rady, M. ![]()
od 18m jsem dávala normálně kravské mlíko,čerstvé plnotučné, nic jsem nikdy neředila
do 18m měla UM.
Když malému byli 2 roky, přešli jsme z UM na kravské. Prvních pár dní jsem mu je ředila. Po týdnu už neředěné a bez problémů. Mléko kupujeme na farmě, takže plnotučné a doma převaříme.
Já jsem dávala kravské asi od 8- 9m ( už je to dávno, tak nevím přesně) a neředěné, jen jsem sesbírala smetanu ( měla jsem domácí), do té doby jsem kojila. Teď až dokojím, budu kupovat z čerstvé z automatu.
Moc dekuji,
a mely s tim deti problemy? Jako boleni bricha, zacpu nebo naopak prujem? Mate nektera zkusenost s tim, ze kravske mleko zpusobuje zacpu? M.
Pak me jeste napadlo, davate kakao nebo jen proste teple mlicko?
dcerka žádné problémy neměla. Kupovala jsem taky mlíčko z auotmatu do té doby,než je u nás všechny zrušili
takže teď už kupuju jenom z obchodu. ze začátku dostávala jen teplé mlíčko,kakao až tak od 2,5 let,už si to nepamatuju přesně…
Tak na 8 měsíční kontrole nám doktorka kravské mléko povolila. Spíše tedy doporučila na dělání kaší, pudinku, … , čersté doporučila dávat později, že stejně kojím a těch živin v něm je minimum.
Moje malá má 11 měsíců a dávám od včerejška kravské mléko z automatu. Měla jsem strach, že mi ho po Nutrilonu nebude chtít pít, ale kupodivu pije
Prozatím jí nic není. Dr. mi kravské neředěné mléko povolila už od 8. měsíce.
Nas prcek pije kravske mleko od 13ti mesicu,presel na nej uplne v pohode a nic jsem neredila.zadne zvraceni ani boleni nebylo.ted mu jsou 2 roky a mleko miluje,ale samotne ciste.kakao a nebo jinak ochucene mleko nechce.
Tak vidim, ze spis same klady. To jen nas spunt je desne zacpany… no ja jsem totiz alergicka na mliko tak mozna to s tim souvisi.
PA mi rikala, ze ta zacpa je z kravskeho mlika a mela pravdu, musim priznat ze na to bych nikdy neprisla. ![]()
Tak zkousim ovci a kozi…