Přetahování předkožky u batolete

4244
28.10.11 14:38

Přetahování předkožky

Ahoj. Chtěla bych se informovat, jak je to u dětí s předkožkou. Paní doktorka nám řekla, že od roku máme malému přetahovat předkožku. Malý má 15 měsíců a po každém koupání se o to pokoušíme, jenmomže to moc dobře nejde. Když se zadaří zahlédneme kousíček žaludu ale většinout je to marný boj. Malému se to vůbec nelíbí a dává si tam ručičky a nožičky a mám strach aby jsme mu spíš něco neudělali. Jak to tedy s tou předkožkou je? Má se stahovat? Jak moc se má stahovat? Přítel mě donutil tady napsat, protože jsem mu řekla, že je to chlapská práce =) A on tvrdí že ženské na emiminu ví všechno =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13751
28.10.11 14:45

Nedělám s předkožkou vůbec nic. Zastávám názor, že pokud není nějaký zánět, červenání, bolest, tak se to oddělí samo. Myslím, že do puberty času dost, dřív žalud venku nepotřebuje.

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.10.11 14:53
valkil píše:
To je dost ožehavé téma na jakémkoli severu. Předpokládám, že různé odborné názory sis už na netu našla.
Za mě nepřetahovat, nepřetahovat, pokud nejsou žádné problémy a nechat to na přírodě.

Abych pravdu řekla, tak jsem se touhle věc vůbec nezajímala až mě jednou oslovila sousedka, která má o měsíc staršího syna tala se mě jestli přetahujeme pedkožku, koukala jsem na ni jako blázen a ona na to, že jí to nařídila doktorka že to musí dělat. No a když jsme byli my na roční prohlídce tak mu to taky dělala, říkala že má tu kůžičku strašně úzkou a dlouhou a nešlo jí to a tvrdila, že se to dělat musí. Tak jsem to naordinovala příteli po každém koupání, že to bude jeho úkol a mu se to vůbec nelíbí, protože to njde a navíc malého to asi bolí. Nepoznáme to na něm, má posunutý práh bolesti a vydrží hodně, ale u toho se strašně kroutí a snaží se si ho schovat za ručičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
28.10.11 14:57

ahoj trolícu, no, my mame teprve 8 mesicu, takze nic :-) ale kamoska to ted resila s MUDR volala si primo na urologii. ma kluka rok a 3/4 d mudr rekla v zadnem pripade nepretahovat! priroda si udela sve, kdyby byl problem at zavola. ale pry urcite ne nasilne, jako kdyz to nejde hezky samo…
ale nazory se ruzne - jako na vsechno…

ale ja urcite pretahovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.10.11 15:00
Alena S. píše:
ahoj trolícu, no, my mame teprve 8 mesicu, takze nic :-) ale kamoska to ted resila s MUDR volala si primo na urologii. ma kluka rok a 3/4 d mudr rekla v zadnem pripade nepretahovat! priroda si udela sve, kdyby byl problem at zavola. ale pry urcite ne nasilne, jako kdyz to nejde hezky samo…
ale nazory se ruzne - jako na vsechno…ale ja urcite pretahovat nebudu

Potom co od vás všech čtu ode dneška už přetahovat nebudeme =) měli jsme strach mu to přetáhnout víc aby to šlo zpět, když byl přítel malý tak se mu to prý nešlo vrtit zpět a museli uhánět do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
28.10.11 15:07

Nám doktorka řekla, že se to musí už od narození (a vyhrožuje urologií a naříznutím), ale přetahuje si sám po koupání, i mimo :-) . I ve 3,5r. tam má jen dírku a nejde to úplně. Ale vidím, že se to pomalinku zvětšuje, tak to časem snad půjde, taky myslím, že není kam spěchat, když ho nic nebolí, nemá zánět, atd. Přijde mi, že tady se dělá dost věcí preventivně a zbytečně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
28.10.11 15:07

Ahoj.
Tak nám zase řekl doktor(chlap), ať mu to čistíme s každým koupáním už odmalinka. Malému to jde pěkně. Sám doktor mu to na každé kontrole přetahuje…
Mám kamarádku se stejně starým chlapečkem (ročním), té to doktor nařídil od roka, také ji to moc nejde. Každopádně moc nechápu, proč by se to nemělo přetahovat :?: (mám tři bráchy a vždycky jim to máma nebo já při koupání dělala…)
Další kamarádka nepřetahovala a jejími synovi se to pak zanítilo a ve 4 letech museli jet na pohotovost a nějak to řezat, aby vytekl hnis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
28.10.11 15:14
Zebra píše:
Přijde mi, že tady se dělá dost věcí preventivně a zbytečně :-?

Proč zbytečně? Mě to příjde důležité hlavně z hygienických důvodů. Vždyť se tam usazují zbytky moči a nečistit to mi příjde docela nechutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.10.11 15:24
Ha-ni píše:
Ahoj.
Tak nám zase řekl doktor(chlap), ať mu to čistíme s každým koupáním už odmalinka. Malému to jde pěkně. Sám doktor mu to na každé kontrole přetahuje…
Mám kamarádku se stejně starým chlapečkem (ročním), té to doktor nařídil od roka, také ji to moc nejde. Každopádně moc nechápu, proč by se to nemělo přetahovat :?: (mám tři bráchy a vždycky jim to máma nebo já při koupání dělala…)
Další kamarádka nepřetahovala a jejími synovi se to pak zanítilo a ve 4 letech museli jet na pohotovost a nějak to řezat, aby vytekl hnis.

Chceš říct, že mu to přetahuješ ve vaně? Tam právě hrozí zánět nejvíce, má se to dělat po koupání, jelikož když se ti ve vaně rochní a pak mu v ní přetáhneš tu kůžičku tak se na žalud dostane daleko více nečistoty. Navíc nevím jak bych ho čistila kdyby se nám podařilo přetáhnout Ode dneška to dělat nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
28.10.11 15:24

Tak nám taky řekla doktorka od roku přetahovat, moc to ze začátku nešlo a pak se to postupně zlepšovalo, při každé preventivní kontrole mu to přetahovala a říkala zatím dobrý… Na 3leté prohlídce mi oznámila, že nám dá mastičku, která by to měla uvolnit, protože už se mu tam tvořily takové dírky (jeskyňky, jak ona nazvala) a že by se mu tam mohlo přes léto dostat zrníčko písku nebo něco jiného a to pak dovede napáchat velkou neplechu. Po šesti týdnech jsme šli na kontrolu, mastička hodně pomohla, ale na jedné straně mu to stále drželo, tak jsem se jí chtěla zeptat, za jak dlouho můžu zase začít mazat a než jsem se nadála přetáhla mu to kompletně, malý samozřejmě plakal, ale měl to za sebou, vyfásli jsme Framykoin. První den to bylo bolestivé, ale rychle se to hojilo a dnes už přetáhne úplně a máme po starostech.
Můj názor je ten, taky přetahovat, kvůli hygieně, stačí jen ta troška co jde a postupně by se to mělo dařit lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
28.10.11 15:31
Ha-ni píše:
Zebra píše:
Přijde mi, že tady se dělá dost věcí preventivně a zbytečně :-?
Proč zbytečně? Mě to příjde důležité hlavně z hygienických důvodů. Vždyť se tam usazují zbytky moči a nečistit to mi příjde docela nechutné.

nemyslela jsem to přetahování, ale to, že to musí jít hned úplně nebo se posílá na řezání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
28.10.11 15:31
Trolíci píše:
Ha-ni píše:
Ahoj.
Další kamarádka nepřetahovala a jejími synovi se to pak zanítilo a ve 4 letech museli jet na pohotovost a nějak to řezat, aby vytekl hnis.
Chceš říct, že mu to přetahuješ ve vaně? Tam právě hrozí zánět nejvíce, má se to dělat po koupání, jelikož když se ti ve vaně rochní a pak mu v ní přetáhneš tu kůžičku tak se na žalud dostane daleko více nečistoty. Navíc nevím jak bych ho čistila kdyby se nám podařilo přetáhnout Ode dneška to dělat nebudeme.

Nedělám to já, koupe manžel. Dělá to ve vaně hned na začátku koupání, dokud je voda čistá.
Nevím, jak bych to jako po koupání na přebalováku oplachovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.10.11 15:38

Já to nechala na synovi. Sám si hraje s přirozením, takže tohle neřeším. Přijde mi divné mu to přetahovat ve snaze víc a víc povolit kůžičku. Součást mytí to je, syn to dělá sám od sebe. A vidím, že postupem let se mu to uvolňuje samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
28.10.11 15:41

Přetahuju asi od 5 měsíců, bez násilý, celý ho měl venku do týdne, staršímu jsem to tak dělala taky, ale bála jsem se, takže blbě a po roce jsme skončili na chirurgii, od té doby v pohodě.Radši to udělám miminku ve vaně, než pak lítat s větším děckem po doktorech, a nechávat mu dělat zbytečnou bolest :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4244
28.10.11 15:48
Hodaka píše:
Přetahuju asi od 5 měsíců, bez násilý, celý ho měl venku do týdne, staršímu jsem to tak dělala taky, ale bála jsem se, takže blbě a po roce jsme skončili na chirurgii, od té doby v pohodě.Radši to udělám miminku ve vaně, než pak lítat s větším děckem po doktorech, a nechávat mu dělat zbytečnou bolest :nevim:

No momen, a náš malý á 15 měsíců a inďourka po koupání tak malého že s pomalu nedá ani chytit. Něja si nevybavuji jakého ho měl v 5 ěsících ale u ás tohle teda nehrozilo. A dále netuším jak to dělat když se prcek brání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí