Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Omlouvám se za gramatiku, nevšimla jsem si, že mi vynechává klávesnice (slabá baterka)
Ahoj,pretahuju,ale ne ve vane,ale po koupani namazu mastickou TRIAMCINOLON a hodne klukovi pomohla a za par dni.Je mi fuk,zda nekdo pretahuje,nebo ne,je to kazdeho vec,ale ja jsem teda pro z hygienickych duvodu.Nemuzu tady ani napsat,jake to bylo,kdyz malemu predkozka povolila,to byl hnus.
ahoj mě v porodnici řekli přetahovat, u dr nepřetahovat až od 1 roka… po roce jsme začali ale šla stáhnout ale nešla dát zpět, celý natekl tak jsme jeli na pohotovost a tam mu to stáhli násilím…
říkala přetahovat jen ve vaně po dlouhém koupání, pak už to šlo
mám kamarádku, které to dr na url stáhli násilím, že šla i krev a kluk potom 14 plakal, když čůral… toto nechápu
Trolíci mudra řekla pomalinku přetahovat, taky bimbásek pidi
ale jde to, kámoška měla kluka a ten měl
no spíš jak holčička
a taky to šlo.
A chlap když si myje dindona tak i s bambulí, takže i u těch kluků mi to přijde normální.
Poprvé malému zkusila přetáhnout dětská dr. na kontrole ve 3měsících, šlo mu to pěkně tak říkala ať už přetahujeme..takže já přetahuju malému pokaždé po koupání. šlo mu to krásně už od malinka. ![]()
Nemělo by se s předkožkou dělat nic do 3. roku.
Mohou vzniknout trhlinky na předkožce.
Nepřetahuji,jen ve vaně malinko promnu…
valkil píše:
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
My už jsme se rozhodli, že ode dneška přetahovat nebudeme a kdyby náhodou dr. chtěla, tak jí řekneme, že si to nepřejeme =) děkuji moc za super odkazy, už jsme je všechny projeli =)
Souhlasím s Valkil ![]()
Nevím, jak by se tam mohla dostat špína, když tam je jen malá dírka a nejde to přetáhnout… Já důvěřuju přírodě, že se o to postrá sama (i prostřednictvím samotného chlapečka).
A ta kouzelná „mastička“ jsou kortikoidy, které v žádném případě nehodlám na malé dítě matlat jen kvůli tomu, že dr. chce přetáhnout pindíka
A při násilném přetahování můžou právě na předkožce vzniknout jizvičky, které potom teprv ty problémy způsobí…
Trolíci píše:valkil píše:My už jsme se rozhodli, že ode dneška přetahovat nebudeme a kdyby náhodou dr. chtěla, tak jí řekneme, že si to nepřejeme =) děkuji moc za super odkazy, už jsme je všechny projeli =)
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
Naše Dr nás taky nutí do přetahování,a dokonce nás poslala na urologii
to malému nebyl ani rok.
Muskej je taky zásadně proti.
Nedávno jsme šli na očkování,a docela jsem se bála,že bude nadávat ![]()
momi33 píše:Trolíci píše:Naše Dr nás taky nutí do přetahování,a dokonce nás poslala na urologiivalkil píše:My už jsme se rozhodli, že ode dneška přetahovat nebudeme a kdyby náhodou dr. chtěla, tak jí řekneme, že si to nepřejeme =) děkuji moc za super odkazy, už jsme je všechny projeli =)
http://www.rodina.cz/clanek5274.htmto malému nebyl ani rok.
Muskej je taky zásadně proti.
Nedávno jsme šli na očkování,a docela jsem se bála,že bude nadávat
Tak naše nás zatím nenutila do ničeho, tak snad nebude ani do tohodle =)
AnastazieB píše:
Souhlasím s Valkil
Nevím, jak by se tam mohla dostat špína, když tam je jen malá dírka a nejde to přetáhnout… Já důvěřuju přírodě, že se o to postrá sama (i prostřednictvím samotného chlapečka).
A ta kouzelná „mastička“ jsou kortikoidy, které v žádném případě nehodlám na malé dítě matlat jen kvůli tomu, že dr. chce přetáhnout pindíkaA při násilném přetahování můžou právě na předkožce vzniknout jizvičky, které potom teprv ty problémy způsobí…
Nepsala jsem absolutne nic,ze by masticka byla zazracna
,promazavat se muze i detskym olejickem.Samozrejme vim,ze jsou to kortikoidy,nejsem takovy neznalec,abych nevedela co na dite pouzivam a na tu chvili a hlavne v minimalni mnozstvi mu to urcite neublizi.Pro me je prednejsi cistota.Ja nasilne ic nepretahuji,jizvicky kluk nema nikde,delam to pomalu a pozvolna,predkozka hezky povoluje.Take jsem videla na vlastni oci,co zpusobi nestahovani predkozky a nechci,aby si timhle prosel muj syn.
Nehodlam se tady ale dohadovat,je to absolutne k nicemu a nikam by to nevedlo.Kazda mame svuj nazor.
Ahoj nečetla jsem celou diskuzi,ale mě řekl mudr od roka já mu to dělám cca od měsíce poradila mi to mamka,že to dělala bráchům.
Když jsem se ptala mudra a řekla mu,že mu to jde pěkně stahovat tak říkal at to dělám.
Dělám to ve vaně na začátku koupání.Přijde mi nehigienický kdyby sem mu to nemila.Kamarádka stahovala až od roka moc jim to nešlo a ted byli dvakrát na nějakým řezání.Tak určitě stahuj
tohle mě teď zajímá docela dost, jsem z toho zmatená, tak přetahovat nebo ne????
asi počkám na rady doktora, a když mu to půjde tak mu to prostě přetáhnu a vymyji.. ![]()
Ahoj. My taky přetahujeme od 6.týdnů na doporučení doktorky. vždycky ve vaně jenom lehce nenásilně a vymýt ten mázek který se jim tam dělá.Mám Kamarádku na dětském v nemocnici a i na její doporučení přetahovat budu, ale ne násilím. Protože to vyrávění, jak potom těm klukům musí ty předkožky násilím stáhnout, ptž jim to maminky nedělaly a nevymývaly, tak se jim to tak za¨lepilo a zanítilo, že ty chuďátka řvly bolestí. A za to mi to nestojí ![]()
Jak tak koukám, tak 10 lidí 10 názorů a stejné je to u doktorů. Taky na to má skoro každý doktor jiný názor a pak se v tom má člověk vyznat
Já synovi taky zatím nepřetahuju. Když jsem to kousek zkusila, tak to celkem šlo, ale myslím si, že je na to ještě dost času. Stejně pokud to nepůjde, tak ho násilné přetáhnutí nebo naříznutí nemine dřív nebo později. Ale jak už tady někdo psal, tak lehké promnutí předkožky určitě neuškodí.