Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, nevíte někdo jak se odebírá moč 10 měsíčnímu miminku? Dostala jsem u doktora pytlík, ale nevím pořádně co s ním. Díky za odpovědi.
nalepíš na pindíka nebo pipinku a navrch dáš plínku. u kluků to je jednodušší, u holčiček se musí přesně vyměřovat. ale jde to taky. napoprvé jsem měla spotřebu tak 4 sáčky, než se mi povedlo moč odebrat… sestřička ti to neukázala?
Tak. Akorát to odlepování je trošku nepříjemný a citlivější pokožka se může trošku osypat. Ale moč odebereš. Nebo číhat se zkumavkou. To jsem dělala do půl roku, pak už se moc vrtěla, tak přišel na řadu pytlík. Moč nosíme na každou prevenci.
No kdyby mi to ukázala tak se tady neptám… a v tu chvíli mě nenapadlo se na to zeptat. Jinak díky za odpovědi, hned jsem chytřejší ![]()
promiň, já jen, že mě to poprvé sestřička ukázala sama od sebe, ani jsem se nemusela ptát… holt ne všude je ten samý servis. tak ať to jde v pohodě.
Nám dávala taky pytlík,ale já čekala s kelímkem až začne čůrat.Chytali jsme asi 3× a většinou to do 15 minut zmákla ![]()
Liduš88 píše:
Nám dávala taky pytlík,ale já čekala s kelímkem až začne čůrat.Chytali jsme asi 3× a většinou to do 15 minut zmákla
tak to obdivuju, já už chytám sterilní moč 14 dní
dneska malá vydržela 3 hodiny bez plenky a bez čůrání
a pak já ztratila trpělivost jí neustále stát za zadkem ![]()
rybkabezvody píše:Liduš88 píše:tak to obdivuju, já už chytám sterilní moč 14 dní
Nám dávala taky pytlík,ale já čekala s kelímkem až začne čůrat.Chytali jsme asi 3× a většinou to do 15 minut zmákladneska malá vydržela 3 hodiny bez plenky a bez čůrání
a pak já ztratila trpělivost jí neustále stát za zadkem
Tak to chápu,pak to je na palici už
No já dávala malé pořádně pít.Nebo my poradila doktorka na stehýnka studenou žínku,jen malinko otřít.Prý se ty děti trochu leknou a počůrají se ![]()
Liduš88 píše:rybkabezvody píše:Tak to chápu,pak to je na palici užLiduš88 píše:tak to obdivuju, já už chytám sterilní moč 14 dní
Nám dávala taky pytlík,ale já čekala s kelímkem až začne čůrat.Chytali jsme asi 3× a většinou to do 15 minut zmákladneska malá vydržela 3 hodiny bez plenky a bez čůrání
a pak já ztratila trpělivost jí neustále stát za zadkem
No já dávala malé pořádně pít.Nebo my poradila doktorka na stehýnka studenou žínku,jen malinko otřít.Prý se ty děti trochu leknou a počůrají se
no, my začínaly s mraženou dvackou, později pytlík s hráškem…
naše dr. tvrdí že každé dítě se po rozbalení ráno vyčůrá, asi máme doma nějakého „exota“
a to nechci vidět účet za vodu, protože každý den jsem pouštěla vodu na prázdno aby jí to stimulovalo ![]()