Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, mám prosbu. Máme děti 1,5 roku (dvojky) a nevím, jestli má smysl kupovat už takhle malým dětem pískoviště. Myslím, že by ten písek asi jedli (pořád něco strkají do pusy). Od kdy jste dětem kupovali pískoviště a jaké? Děkuji moc za rady. Míša
Verunka si na něm hraje už teď, je jí 10m, občas se pokusí něco pozřít, ale starší ségra ji hlídá:)
Ahoj, nase holky zvladaly piskoviste od roku obe. Mladsi mozna jednou ochutnala, ale pak si pamatovala, ze to v pusince neni zrovna OK. Jake neporadim. My mame pred bytem takove to klasicke sidlistni, u jedne babicky drevene a u druhe plastove. Zalezi na tom, kam ho chcete umistit a kolik mista chcete zabave obetovat…
Terik
Ahoj Míšo, pískoviště klidně dětem pořiďte. Malá si už vloni taky hrála na písku a bylo to v pohodě. Taky jednou zkusila ochutnat a taky zjistila, že to asi nebude k jídlu
.
Ahoj!
Peťa dostala dřevěné pískoviště s krytem k prvním narozeninám,písku jsme kupovali 170 kg…,ale nechutná jí.Docela si tam i hrála,ale teď (budou jí 2),si tam vyhraje lépe.
Míšo,
určitě pořiďte…
naše dvojky byly poprvé někdy okolo 10m..lezly a „zíraly“ co to je, krásně v tom hrabaly - jsou letní takže strávily okolo roku celé léto na písku a nejmladší (15m) už měsíc zkouší nabírat lopatkou a nejlepší zábava je bořit bábovky…
Zdenik
ahoj,
my jsme zrovna minulý týden pískoviště koupili. nakonec jsme vybrali na netu od Lesů Český Rudolec, dřevěné se 4 sedáky a krytem, i s dopravou nás vyšlo na 1040 kč. akorát se ještě musí natřít… více na www.lcr.cz. jinak malá má 16 M a posledních pár týdnů jí pískoviště mooooc baví. zatím chodíme na staré a už se nemůžeme dočkat toho nového:) pěkně si tam sedí a přesýpá písek, dává do kyblíku, bourá bábovky, které já postavím…:) sice občas má tendence strkat lopatku do pusy… tak jí vždycky řeknu že se to nedělá…:)š.
Ahoj Míšo,
mám taky dvojky (15 měsíců) a pískoviště jsme právě o víkendu složili a nachystali. Dneska doplníme písek a hurá na pískoviště. Nebála bych se toho. Časem pochopí, že se to do pusy nedává
.
Ahoj.
Pískoviště jsme kupovali Radimovi na zahradu asi v 16 měsících. Hanička si v něm už také lebedí. Ani jeden neměl problém s pojídáním písku. Pokus tu byl, ale písek jim „nějak nechutnal“.
Určitě se pískoviště užije. ![]()
Beruška ![]()
Hoholik píše:
Ahoj všem, mám prosbu. Máme děti 1,5 roku (dvojky) a nevím, jestli má smysl kupovat už takhle malým dětem pískoviště. Myslím, že by ten písek asi jedli (pořád něco strkají do pusy). Od kdy jste dětem kupovali pískoviště a jaké? Děkuji moc za rady. Míša
Ahoj,
také jsme to řešili a já jsem usoudila, že je to brzo. TIna totiž již párkrát na písku byla a pokaždé ho strká do pusy. Jí naopak písek asi chutná..
Vidím však ještě mladší děti, které se hrají na písku, tak pořád ještě váhám.
Ahoj, malé je 14 měsíců a zrovna jsme pískoviště zakoupili - plastovou želvu s víkem z Tesca, nemá žádné ostré hrany a rohy, aby se malá nezranila, kdyby upadla. Písek jsme koupili v Bauhausu. Bohužel jsme na něm ještě nebyli, malá zrovna onemocněla.:-(
Ahojky já mám 14 měs chlapečka a na píssek už chodíme je to pro něj změna a odreagováání alepson je v kontaktu i s jinými dětmi
Ahojky, tak ja jsem pro piskoviste. Malemu jsme ho poridili na jare (tatinkova vyroba) a hned od zacatku je z neho nadseny. Ze zacatku jsem ho hlidala a rikala, ze se to nepapa. Ted uz si tam klidne i pul hodiny vyhraje sam a nikam neutika. Takze je to super i pro me ![]()
Samozrejme si jeste nekdy zkusi, ale to uz asi k tem detem patri ne???
Pískoviště určitě, náš malej už v tom taky hrcá a hraje si s piskem … je to pro ne změna a trohcu toho pisku sme ochutnaly asi vsichni .. a nechutna !!! Ale určitě bych nekupovala ty plästovy želvy a jiný zvířátka, za rok se dotoho už nevejdou, natož když je pak více dětí (sourozenci, navsteva), a moc si nepohraji, natoz aby se jim do toho vesla tatra, kara, belicek a další hracky ktery asi kazdej kluk na hrani potrebuje.
Tak my už na pískovišti blbneme od 11 měsíců, je to její asi nejoblíbenější činnost. Tak směle do pískoviště ![]()