Od kdy ryby?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Od kdy ryby
Ahoj maminky,od kdy jste dávaly dětem ryby?A hlavně jaký ryby?Malá mi teď snědla skleničku z DM Ryba s těstovinama od 8.měsíce a moc jí chutnala,tak mě tak napadlo co bych jí mohla doma udělat za rybu?Kapra?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj … já malý prvně dala rybí polívku a kapra na Vánoce. A chutnalo jí to moooc
Měla 11.měsíců. Jinak nevim, odkdy je to povoleno … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já dávala už taky v osmým, teda vyjímečně, moc jí to nechutnalo, pak jsem dostala nějaký ryby ve skle z itálie, to byl tak ten 10. měsíc, to u jí chutnalo. Uvařit jsem teda ještě nezkoušela. kapra bych asi nedávala, je tam docela dost kostí a blbě se to obírá. Jako na vánoce ho asi dáme.
o rybách je pěkný článek tady http://www.maminkam.cz/…icku-kojencu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že podle nových doporučení se má téměř vše zavádět brzy, jako prevence alergie. Takže zřejmě jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás asi od roka, dala jsem mu párkrát tu ve skleničce s tunákem. Ted mu občas dám tresku, lososa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám od 9m 2× týdně. Střídám lososa,tuňáka,tresku tmavou,světlou… Kupouju čerstvé a pak po dvou porcích nevařené mrazím. Ryby jsou drahé a tak já jen občas takže proto ty porce já kuře Verča rybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak ji vaříš a s čím?
Blanka S píše:
Já dávám od 9m 2× týdně. Střídám lososa,tuňáka,tresku tmavou,světlou… Kupouju čerstvé a pak po dvou porcích nevařené mrazím. Ryby jsou drahé a tak já jen občas takže proto ty porce já kuře Verča rybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanka S píše:
Tuňáká dáváš s konzervy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuňáka kupuju čerstvého a pak mzarím plátek vyjde,ale kolem 180,– stojí cca 850,– kg
hrůza je jen pro malou. Chuť je,ale k nezaplacení
.
Já do cca dvou let vařila malé v parním hrnci bez soli jen s bylinkama teď už normálně se solí už mně nebavilo vařit vše 2×.
Výborný je rybí koláč.
Zbytek bramborové kaše + hrášek + rybu já dávám lososa
vše navrstvit a zapéct s trochou mléka a másla.
Jako bylinky na ryby nejčastěji používám rozmyrýn,tymián nebo provensálské. K brokolicové omáčce s těstovinama je ryba taky mňamka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zas maličký dělám klasiku-na pánev trochu másla, na to rybku, trochu soli, kmín … trochu opeču a podleju vodou a dusím. Je to mňamka a rychle hotovo
Někdy jí k tomu podusím ještě zeleninku-mrkev, brokolici, jak kdo má rád. Pěkně s bramborovou kaší a to se pak může ujíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych teda take zacala az kolem 1 roka. A zacala bych urcite tema ve sklenicce. Tam je jistota, ze jsou ryby specialne vypestovane pro detskou vyzivu. U kupovanych a hlavne u nas je to trochu otazka. Ale az bych sebrala odvahu a nasla relativne cerstve, tak bych sla predevsim do lososa, tunaka, tresku, halibuta, morskyho vlka. Jsou chutove skvele, nijak mdle. A asi bych se vyhnula sladkovodnim - ale to uz je predevsim moje vlastni preference. Ale zase to kopiruje sklenicky, takze nejaky smysl to treba dava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luciště píše:
Ja bych teda take zacala az kolem 1 roka. A zacala bych urcite tema ve sklenicce. Tam je jistota, ze jsou ryby specialne vypestovane pro detskou vyzivu. U kupovanych a hlavne u nas je to trochu otazka. Ale az bych sebrala odvahu a nasla relativne cerstve, tak bych sla predevsim do lososa, tunaka, tresku, halibuta, morskyho vlka. Jsou chutove skvele, nijak mdle. A asi bych se vyhnula sladkovodnim - ale to uz je predevsim moje vlastni preference. Ale zase to kopiruje sklenicky, takze nejaky smysl to treba dava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klara123 píše:
Tak to ti musím trochu oponovat … losos i tuňák jsou strašně tučné ryby, pro dítě snad až moc, ne??! Chuťově jsou super, o tom žádná, ale slyšelas už někdy o tom, že jsou tyhle mořské rybičky plné rtuti a dokonce se ani v těhotenství nedoporučuje je kvůli tomu jíst!!! To bych tedy své dceři opravdu nedala. A ještě něco: fakt myslíš, že se ryby speciálně pěstují pro dětskou výživu do skleniček???
Luciště píše:
Tučné dětem nevadí, tvlášť tučné ryby, to není jako sádlo.
S rtutí - nevím, jak je to u tuňáka, ale losos běžně prodávaný u nás je losos z chovů v nádržích, ne z volného moře. Tam bych se rtuti nebála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nechtěla jsem tím pohanit všechny mořské ryby, spíš jsem se snažila vyzvednout ty sladkovodní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ryby začala dávat hlavně na doporučená neurologa a ten mi výslovně řekl tučné ryby s vysokým obsahem DHA a omega 3a6. Proto je dcera jí tak často.
Co se týče speciálně pěstovaných ryb do skleniček tak to mu taky nevěřím. Upřímně Bio zeleninu jsem kupovala a kupuju, ale moc tomu taky nevěřím. Kupuju to jen pro pocit co kdyby......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit