Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, od kdy jste své miminka vzaly sebou do obchodu? Já jsem četla od tří měsíců, ale zdá se mi to dost dlouho…Občas potřebuju nakoupit a mám smůlu. Málý má 7 týdnů. ![]()
Já když to šlo, nechávala jsem doma s manželem nebo babičkou. Ale kolem těch 6.týdnů už jsem určitě měla děti sebou.
Tak v tomto věku měl za sebou již 5 týdnů nakupování - to víš, jíst se musí, ze vzduchu to nejde:-))
V 7 týdnech bych to už neřešila, zdá se mi to jako hloupost, jsou maminky, co jsou na děti samy a jak by to asi řešily? ![]()
Do malých obchůdků jsme s nima šla klidně hned, ale do supermarketů a nákupních center jsem s nima začla chodit až později, kolem roku. Většinou na velké nákupy zajel manžel sám autem a já chodila nakupovat jen ty nezbytně nutné věci.
Malé byly 4 týdny, když jsme byli poprvé v nákupním centru na Zličíně, nakupovat se musí, v něčem chodit taky musíme
neviděla jsem v tom problém. Váhala bych jen v případě, že by bylo období chřipek..Od té doby je každý týden se mnou někde v obchodě, ať už místním jen na jídlo, Ikee nebo nějakém nákupáku. Kam potřebuju, tam jedu a beru ji sebou
Myslím, že žádnou újmu mít nebude.
Skoro od narození
Vyhýbám se teda obchoďákům v době chřipkových epidemií a nechodíme na několikahodinové nákupy ![]()
Šli jsme asi po třech týdnech(předtím jsme měli vše zajištěno). Vy už máte po šestinedělí, takže v pohodě. ![]()
My jeli hned z porodnice, protože jinak bychom neměli co baštit
takže po týdnu
Cvalda byl zabalenej ve fusaku v autosedačce, takže pochybuju, že by se k němu nějakej bacil jen tak dostal.
Vybavuju se, že jsem si šla koupit s kočárem kojící podprsenku. Ale kdy to bylo??? ![]()
@Monca85
2-3 týden po porodu už jsme byli v Globuse, pátý den po císaři jsem byla na procházce. ![]()
@Michaela23
Do supermarketů až kolem roku? Tak to si vůbec nedokážu představit…
![]()
Do nákupáku tak od měsíce, ale omezila jsem na nejnutnější a strávila tam tak hodinu a nebylo to často. Do potravin v necelých dvou týdnech. A všude jsem chodila dopoledne, když nebylo tolik lidí.
Časem se spíš nastolí otázka, DO KDY s dětmi do obchodů?
Delší nákupy s dvouletou jsou pro matku adrenalinový sport
![]()
Dva dny po příjezdu z porodnice jsme jeli do obchoďáku - potřebovala jsem nakoupit v několika obchodech zároveň. Světe div se, děcko to přežilo. Asi bych s tím počkala v době nějaké chřipkové epidemie, ale v červnu jsem toto neřešila a nestrávili jsme tam půl dne. Jinak jsme jezdili po obchodech kdykoliv a kdekoliv.