Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dala jsem ji do velké postele teď - v 18m. Do té doby byla zvyklá spávat sama v pokoji v postýlce.
Já si to pochvaluju a ona kdyby uměla mluvit, pravděpodobně si to pochválí taky. Má tam víc místa a může si ráno vylézt.
Moje první dcera s námi spala do pěti let…Je to mazlík. Sama začala spát až po narození sestry. Teď už spí zase se mnou - manžela jsem vyšouply, aby se mohl vyspat - máme dvojčata.
Je jí 15 a před spaním vždycky řešíme ,,holčičí,, věci… ![]()
my jsme malýho stěhovali v roce a půl spolu se samostatným usínáním a zvládl to v pohodě… šel do vězší postýlky…
v témalé se nevyspal…
Obě děti spí sami v pokojíčku od 3m, ze začátku teda v postýlce, dcerka pak šla do velké postele ve 20m, protože jsem potřebovala postýlku pro kluka (do 3m spal v košíku u mě v ložnici). Kluka chcem dát do velké postele nějak po Novém roce,to mu bude taky těch 20m,uvidíme jak výjdem s financemi a kdy se koupí druhá postel.
Od kdy může spát sama v posteli?? Já myslela že od narození
..zbytek je asi o toma jak si to člověk naučí..tak to má ![]()
ahoj, náš drobeček spinká sám ve své postýlce, ve svém dětském pokojiku od narození. K druhým narozeninám se mu chystáme dát jeho velkou první postel. Doufám, že si na velkou postel zvykne rychle. ![]()
Ivy.mystery píše:
Od kdy může spát sama v posteli?? Já myslela že od narození![]()
..zbytek je asi o toma jak si to člověk naučí..tak to má
přesně napadlo mě uplně to samý .......
Tak to neznam, naopak, Gita jinde nez ve sve postylce neusne:D
Syn spi v pokojicku ve sve postylce od 6 mesicu, ale jsou noci, kdy ho beru k sobe…zalezi na vas, jak to citite a jak je to potreba…
U nás doma nastal zlom teprve před pár dny, takže se dá říct, že do skoro 32měsíců jsme měli v posteli vetřelce.
Do vlastní postele šel ze své iniciativy a já jsem to div neoplakala.
Od té doby se budím a spím velmi trhaným a nekvalitním spánkem, chybí mi ![]()
náš malej usíná v postýlce, ráno cca kolem 5 hod. se budí na kojení .tak si ho vezmu k nám do postele, napucne se a spí ještě s náma; ten starší už spí ve svym pokojíku, ale ráno vždycky přijde a přitulí se na chvíli k nám
– když má mužskej noční, tak spí místo něj – takže k ránu mám oba kluky u sebe ![]()
ahoj,diky za prispevky.ja jsem to asi napsala spatne,SAMA V POSTELI.ja mam na mysli postel,jako postel,ze z postylky ji udelam postel.coz si myslim,ze od narozeni by asi nebylo dobre.
zkusim ji tedy z postylky udelat postel a uvidime co stane. ja jen,jestli to neni brzo.ale jak jsem cetla,tak neni.Ona spi sama v pokojicku v postylce od 13ti mesicu,ale pak byla za par mesicu nemocna,a spala se mnou a kdyz jsem ji dala zpatky do postylky,tak se mi zacala budit co 2 hodiny.tak jsem ji dala do nasi postele a spi jak drevo.tak zkusime tu postel u ni v pokojicku. dik za rady a doufam,ze to klapne.
jo takhle Leni - no tak to ti napíšu rovnou, ve velký posteli začal Jiřík spát, když se do tý malý nevešel a byl akorát omlácenej od těch špriclí (už je mu 7 let, takže kdy konkrétně to bylo ti fakt neřeknu
)
já bych taky malou nejradši dala spát samotnou má 2,5 měsíce…jenže máme 1+1:(v kuchyni je klid a postýlka by se tam vlezla. Jenže nevím jestli ji to pak nebude dělat problém až povyroste a my se třeba přestěhujem.Tam kde ted spí jsme my a bud je puštěná televize nebo je manžel na počítači a tak nevím aby si na nás nezvykla když jsme vlastně s ní než usne ![]()
ahoj holky,od kdy vase deti spaly samy v posteli?Mame skoro20ti mesicni holcicku,a jaksi ji nemuzu dostat z nasi postele..klidne tam spi sama,ale nechce do postylky,to se budi a rve. mame tu postylku,co je pak z toho postel,kdyz se oddelaji zebriny,takze kdybych ji z toho udelala postel a dala tam ty zabrany na strane proti padu(neni to tak vysoka postel), tak si myslim,jestli by to neproslo a ona konecne spala sama a me se vratil manzel do loznice
jenom se chci zeptat,jestli to neni brzo.