Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, moje dcera(14měsíců) posledních 5 dní( co začaly ty horka) strašně špatně spí- přes den i v noci, pořád se budí, dlouze usíná, několikrát měla i při usínání hysterický záchvat,už jsem z toho na nervy a vyčerpaná. A co vaše děti, taky na nich pár dní pozorujete stejný problém? Pořád se uklidňuju, že je to tím počasím a spraví se to.
Ahojky
úplně přesně to znám. Nemůže usnoust, pak je protivná a dělá vyrvál. A když se jí podaří usnout, tak je hned vzhůru
Přikládala jsem to počasí a tomu, že je ještě malinká a prostě nesnáší horka. Jinak nevím. Navíc mi od těch veder začala i míň papat ![]()
jojo u nás je teď spaní taky na palici
a o jídle ani nemluvim ![]()
Pikulenka píše: …A co vaše děti, taky na nich pár dní pozorujete stejný problém? Pořád se uklidňuju, že je to tím počasím a spraví se to.
Můj usíná a spí dobře. Ale zvýšil frekvenci kojení. Do teď to bylo po těch 3 hodinách, teď je to po 2 hodinách ve dne v noci. Trvá to ty 2-3 dny, co jsou ta strašná vedra, a začínám být jak zombí…
Ještě že je starší dneska u babičky. Jsem byla ráno protivná i na manžela, páč sem fakt nevyspalá… Jsem jak papiňák, kdyby mě ráno prudil starší, tak by to asi nedopadlo dobře… ![]()
Ano, u nás je to stejné.
Dnes v noci asi ve 3 hodiny přišla bouřka a ochladilo se. Do bouřky se vzbudila asi 3×, po bouřce spala tahem až do osmi ![]()
Foxinka píše:
Navíc mi od těch veder začala i míň papat
Já taky v horku míň papám, ty ne? ![]()
tak my s tím nemáme žádné problémy
co zkusit třeba míň obléct? Miška spinká jen v bodytílečku a má spodek od pyžama a je v pohodě
náš spí jen v letním overálku (krátký rukáv, krátká nohavička) bez ponožek, přikrývám úplně letní dečkou a stejně jak píše zakladatelka včetně hysterického řevu před usnutím ![]()
no,tak moj maly ma asi teplo rad, kedze ma dva mesiace a krasne v noci spal sedem hodin vkuse, potom sa napapal a potiahol este tri
a to je kojeny
teraz tiez spinka. takze mam skor dojem, ze ho teplo uspava, nez ze mu vadi ![]()
Pikulenko u nás je to stejné - bydlíme v paneláku ve vysokým patře a teplota nám tu v létě neklesá pod 27°C a usínání je velký nápor na moje nervy. A to dítko spí jen v plínce bez jakékoliv přikrývky, u otevřeného okna - stejně má úplně mokrý vlásky a je rozpálená. Když je takhle tak se radši přesunujem k mým rodičům, kteří bydlí ve starém kamenném domě, tady zase teplota v létě nejde nad 23 ani v největších vedrech a dítko usíná okamžitě po položení do postele ![]()
tak zkusit snížit teplotu v pokoji, my větráme jen v noci a přes den zavřené okna a stažené žaluzky. V ložnici máme 22st a v obýváku 27
Januliiik mě přijde, že takhle se dá teplota uhlídat v rodinným domku, ale v paneláku těžko - ten se roztopí celý a těžko s tím někdo něco udělá. Navíc jak jsou za ten den rozpálený i ulice tak to v noci sálá, takže se to v noci nevyvětrá, protože ani venku není dost zima ![]()
jo jo náš malý taky špatně spí, máme podkroví a tam je uplně na zdechnutí ![]()
Ani v RD se teplota snížit nedá
Ložnici máme v podkroví a celé odpoledne svítí slunko. Večer je teplota přes 30
I když k večeru otevřu okna a dveře dole na chodbě, aby byl průvan, tak se vzduch ani nehne ![]()
Můžu buď pořídit klimatizaci nebo vyměnit špatnou izolaci ve střeše…