Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, zajímaly by mě Vaše zkušenosti s patrovou postelí. Moc se mi líbí tato postel, malá by do ní šla ve svých dvou letech (ted má 20 měsíců),ale furt ve mě hlodá strach, že by mi z ní v noci třeba chtěla vylézat. Zatím ještě nevím, jak chytrá bude ve dvou letech
prosím o vaše postřehy nebo zkušenosti
@Bavi Ti nevím, malému jsou 3 roky a stále spí ve šprušlové… takže tohle bych viděla tak od 5-6 let, dřív ne ![]()
Ta postel je krasna
Ja myslim ze ale je spis pro starsi…tak 4-5let
![]()
@j.a.n.i1 hmmm,já budu malou stěhovat do vlastního, postýlka připadne mimču proto hledám novou, tato se mi hrozně líbí, ale asi je ještě na ni malá. ikdyž 5-6 to mi zas příjde moc ![]()
@Bavi Ta postel je nádherná. Já taky chtěla něco obdobného pro malou, v dívčím provedením. Má necelé tři roky. Novou postel dostala ve dvou. Ale menší a nepatrovou se zábranou. A dobře jsem udělala, poněvadž několikrát z té postele z počátku vycouvala průlezem a ustlala si na podlaze.
Ani teď, v těch jejích necelých třech bych se obávala, že se z ní vyvalí, takže myslím, že na těch 5-6 let bude lepší. Nicméně mám známé maminky, které obdobné postele mají a děti z nich nepadají.
Já bych řekla tak od 3 let. Ale dost záleží i na tom, jak je dítě živé. „Skákače“ -neposedu bych nahoru nedala.
Já mám holku, 3 roky a teď bych si nebyla ještě jistá, ačkoli žebříky apod. zvládá v pohodě, ale kdyby lezla v noci rozespalá dolů, tak bych se asi ještě bála a to nejsem žádnej cíťa a nechám ji klidně ať si nabančí, když dělá krávoviny..
@Bavi Tak třeba na táborech a spol. nesmí spát nahoře děti do 8 let… jasně doma to člověk dodržovat nebude, ale i tak když vidím své 2 děti, co dělají v noci v postýlkách, tak bych dala až takhle pozdě.
Ahoj. Naše starší šla na palandu nedávno (tj v 7 letech) a i tak mi dlouho trvalo, než jsem si zvykla a nekontrolovala ji každou hodinu, jestli se nepřibližuje ke kraji
. Mladší má necelé 4 roky a nahoru bych ji určitě ještě nedala. A to je mladší dcera celkem klidná a opatrná, ale přeci jen, kdyby chtěla v noci na WC a byla rozespalá, bála bych se, že jí uklouzne noha a při slézání si ublíží.
Asi máte pravdu
asi to odložím, ale chtěla jsem prostě nějakou suprovou, nejlépe v zelené a všude vidím jen obyčejné ![]()
Ta je krasna
zalezi na tvem uvazeni jak aktivni mas dite. Treba moje mala usne a spi az do rana ![]()
@Bavi píše:
Asi máte pravduasi to odložím, ale chtěla jsem prostě nějakou suprovou, nejlépe v zelené a všude vidím jen obyčejné
A co koupit něco takového (v principu, nemyslím zrovna tuhle konkrétní) http://www.babynabytek.cz/…-bila-p2049/ a zatím by spala dole a až půlde mimčo z postýlky, tak by šlo dolů a ona by se přestěhovala nahoru?