Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes mi vyšel pozitivní screening na DS 1:48 a zítra jdu na odběr choriových klků. Máte s tím některá zkušenost. Jak s odběrem,tak s výsledky??
oggyaozzy píše:
Ahoj holky, dnes mi vyšel pozitivní screening na DS 1:48 a zítra jdu na odběr choriových klků. Máte s tím některá zkušenost. Jak s odběrem,tak s výsledky??
Ja nevim , jestli je to stejne, co jsem mela ja, tak se jeste radeji zeptam, je to odber vaginalni? Neco jak amino , ale vaginalne. Zde s eto jmenuje totiz vlockentest
oggyaozzy píše:
Tak jsem koukala a je to to stejne akorat v CR se to dela i "briskem ". Ja mela vaginalni odber, tady se to jinak ani nedela. Bud amino briskem a nebo vaginalne klky, nazyvaji to vlocky
.
Ja s tim mela dobrou zkusenodt, vubec to oproti aminu nebolelo, navic je to i mene riskantni. Tady je riziko potratu jen 0,3% coz neni mnoho, zavedli mi takovou trubisku delsi do vaginy a odebrali vlocku z placenty. Po zakroku jsem krvacela cca par minut, tyden jsem nesmela soulozit, namahat se, zvedat tezke veci.
Ahoj. Mě vyšel pozitivní screening na DS 1:6 a na odběru klků jsem byla ve fakultní nemocnici v Hradci. No probíhalo to tak, že jsem si lehla na lehátko, udělali utz tím zjistí polohu dítěte a všechno potřebný, natřeli mi břicho dezinfekcí, píchli mi něco na umrtvení a do toho stejnýho vpichu za stálého sledování plodu ultrazvukem zavedli tenkou dlouhou jehlu. Netrvalo to ani dlouho a jak jsem to měla umrtvený, tak to nebylo ani cítít, pouze potom jak byli u té placenty, tak to byl takový tupý tlak, ale dalo se to vydržet
Potom mi to zalepili, píchli do zadku injekci imunoglubulinu, který zabraňuje tvorbě protilátek, protože nevěděli krevní skupinu, chvíli jsem poseděla v čekárně a šla jsem domů. Výsledky jsme měli za 5 dnů. Jinak se to může dělat i přes čípek.
ahoj mě v Sanusu v HK to dělali stejně jako Sime,stím rozdílem,že já věděla výsledky druhý den a mě to teda bolelo a hlavně pak po tom zákroku,musela jsem tam 3 hodiny ležet a pak si mě přítel odvezl domů.
Oggy a Ozzy, u nás (v ČR) se to dělá přes bříško, je to něco podobného jak amnio, ale bere se vzorek placenty. Podrobné info - viz. odkaz.
http://cfm.gynpor.cz/…opsie-choria-
Jinak je mi líto, že ti screening vyšel takhle blbě a držím palce ať to dobře dopadne
.
Ja nechapu proc se ty klky se delaji v CR pres brisko, kdyz vaginalne je to mene rizikovejsi …ale co uz. Kazdopadne drzim pesti ![]()
Iva39 píše:
ahoj mě v Sanusu v HK to dělali stejně jako Sime,stím rozdílem,že já věděla výsledky druhý den a mě to teda bolelo a hlavně pak po tom zákroku,musela jsem tam 3 hodiny ležet a pak si mě přítel odvezl domů.
Mne to pras brisko, kdy mi delali pak i amino, taky bolelo
, malem jsem omdlela, nemam rada jehly ![]()
sima90 píše:
Ahoj. Mě vyšel pozitivní screening na DS 1:6 a na odběru klků jsem byla ve fakultní nemocnici v Hradci. No probíhalo to tak, že jsem si lehla na lehátko, udělali utz tím zjistí polohu dítěte a všechno potřebný, natřeli mi břicho dezinfekcí, píchli mi něco na umrtvení a do toho stejnýho vpichu za stálého sledování plodu ultrazvukem zavedli tenkou dlouhou jehlu. Netrvalo to ani dlouho a jak jsem to měla umrtvený, tak to nebylo ani cítít, pouze potom jak byli u té placenty, tak to byl takový tupý tlak, ale dalo se to vydržetPotom mi to zalepili, píchli do zadku injekci imunoglubulinu, který zabraňuje tvorbě protilátek, protože nevěděli krevní skupinu, chvíli jsem poseděla v čekárně a šla jsem domů. Výsledky jsme měli za 5 dnů. Jinak se to může dělat i přes čípek.
A mohu se trochu blbě zeptat, jestli se to podezření potvrdilo? Já se hrozně bojím…
![]()
Iva39 píše:
Mohu se také zeptat,jak to dopadlo? ![]()
I kdyz se neptas me, tak mne to dopadlo dobre
. Jinak uz nebudu rusit
Ano bohužel potvrdilo
Jenže mě je 20 let, takže to riziko bylo hodně vysoký, měla jsem obě hodnoty krve špatný, šíjové projasnění 2,3mm a nosní kůstka nebyla přítomna. Doktor už to podle mě věděl a já jsem to taky tušila, nevěřila jsem, že by to mohlo dopadnou dobře. Ale nezoufej, přítelovi známý měli riziko 1:22 tak podstoupili odběr klků a čekají zdravého chlapečka
Takže budu držet palečky, aby ti to dobře dopadlo
A kdyžtak dej vědět ![]()
Weru píše:
I kdyz se neptas me, tak mne to dopadlo dobre. Jinak uz nebudu rusit
Jsem ráda za každou dobrou zprávu.. ![]()
oggyaozzy píše:Weru píše:Jsem ráda za každou dobrou zprávu..
I kdyz se neptas me, tak mne to dopadlo dobre. Jinak uz nebudu rusit
Budud na tebe myslet a drzet palce. Ja jsem tu cetla v jedny diskusi, ze holky mely jeste mene nez 1:48 a mely vse v poradku. A to velka vetsina.
oggyaozzy píše:Iva39 píše:Mohu se také zeptat,jak to dopadlo?
ahoj,asi ti moc nepomůže,ale u mě se potvrdil edwardsuv syndrom a je mi 39 let