Odběr choriových klků

4778
22.3.11 13:19

Odběr choriových klků

Ahoj holky, dnes mi vyšel pozitivní screening na DS 1:48 a zítra jdu na odběr choriových klků. Máte s tím některá zkušenost. Jak s odběrem,tak s výsledky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46867
22.3.11 13:47
oggyaozzy píše:
Ahoj holky, dnes mi vyšel pozitivní screening na DS 1:48 a zítra jdu na odběr choriových klků. Máte s tím některá zkušenost. Jak s odběrem,tak s výsledky??

Ja nevim , jestli je to stejne, co jsem mela ja, tak se jeste radeji zeptam, je to odber vaginalni? Neco jak amino , ale vaginalne. Zde s eto jmenuje totiz vlockentest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.3.11 13:51
oggyaozzy píše:

Tak jsem koukala a je to to stejne akorat v CR se to dela i "briskem ". Ja mela vaginalni odber, tady se to jinak ani nedela. Bud amino briskem a nebo vaginalne klky, nazyvaji to vlocky :D.
Ja s tim mela dobrou zkusenodt, vubec to oproti aminu nebolelo, navic je to i mene riskantni. Tady je riziko potratu jen 0,3% coz neni mnoho, zavedli mi takovou trubisku delsi do vaginy a odebrali vlocku z placenty. Po zakroku jsem krvacela cca par minut, tyden jsem nesmela soulozit, namahat se, zvedat tezke veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
22.3.11 14:36

Ahoj. Mě vyšel pozitivní screening na DS 1:6 a na odběru klků jsem byla ve fakultní nemocnici v Hradci. No probíhalo to tak, že jsem si lehla na lehátko, udělali utz tím zjistí polohu dítěte a všechno potřebný, natřeli mi břicho dezinfekcí, píchli mi něco na umrtvení a do toho stejnýho vpichu za stálého sledování plodu ultrazvukem zavedli tenkou dlouhou jehlu. Netrvalo to ani dlouho a jak jsem to měla umrtvený, tak to nebylo ani cítít, pouze potom jak byli u té placenty, tak to byl takový tupý tlak, ale dalo se to vydržet :wink: Potom mi to zalepili, píchli do zadku injekci imunoglubulinu, který zabraňuje tvorbě protilátek, protože nevěděli krevní skupinu, chvíli jsem poseděla v čekárně a šla jsem domů. Výsledky jsme měli za 5 dnů. Jinak se to může dělat i přes čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
22.3.11 15:17

ahoj mě v Sanusu v HK to dělali stejně jako Sime,stím rozdílem,že já věděla výsledky druhý den a mě to teda bolelo a hlavně pak po tom zákroku,musela jsem tam 3 hodiny ležet a pak si mě přítel odvezl domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
22.3.11 15:18

Oggy a Ozzy, u nás (v ČR) se to dělá přes bříško, je to něco podobného jak amnio, ale bere se vzorek placenty. Podrobné info - viz. odkaz.

http://cfm.gynpor.cz/…opsie-choria-

Jinak je mi líto, že ti screening vyšel takhle blbě a držím palce ať to dobře dopadne :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.3.11 15:35

Ja nechapu proc se ty klky se delaji v CR pres brisko, kdyz vaginalne je to mene rizikovejsi …ale co uz. Kazdopadne drzim pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.3.11 15:37
Iva39 píše:
ahoj mě v Sanusu v HK to dělali stejně jako Sime,stím rozdílem,že já věděla výsledky druhý den a mě to teda bolelo a hlavně pak po tom zákroku,musela jsem tam 3 hodiny ležet a pak si mě přítel odvezl domů.

Mne to pras brisko, kdy mi delali pak i amino, taky bolelo :nevim: , malem jsem omdlela, nemam rada jehly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
22.3.11 15:58
sima90 píše:
Ahoj. Mě vyšel pozitivní screening na DS 1:6 a na odběru klků jsem byla ve fakultní nemocnici v Hradci. No probíhalo to tak, že jsem si lehla na lehátko, udělali utz tím zjistí polohu dítěte a všechno potřebný, natřeli mi břicho dezinfekcí, píchli mi něco na umrtvení a do toho stejnýho vpichu za stálého sledování plodu ultrazvukem zavedli tenkou dlouhou jehlu. Netrvalo to ani dlouho a jak jsem to měla umrtvený, tak to nebylo ani cítít, pouze potom jak byli u té placenty, tak to byl takový tupý tlak, ale dalo se to vydržet :wink: Potom mi to zalepili, píchli do zadku injekci imunoglubulinu, který zabraňuje tvorbě protilátek, protože nevěděli krevní skupinu, chvíli jsem poseděla v čekárně a šla jsem domů. Výsledky jsme měli za 5 dnů. Jinak se to může dělat i přes čípek.

A mohu se trochu blbě zeptat, jestli se to podezření potvrdilo? Já se hrozně bojím… :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
22.3.11 16:02
Iva39 píše:
ahoj mě v Sanusu v HK to dělali stejně jako Sime,stím rozdílem,že já věděla výsledky druhý den a mě to teda bolelo a hlavně pak po tom zákroku,musela jsem tam 3 hodiny ležet a pak si mě přítel odvezl domů.

Mohu se také zeptat,jak to dopadlo? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.3.11 16:32

I kdyz se neptas me, tak mne to dopadlo dobre :mrgreen: . Jinak uz nebudu rusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
22.3.11 16:47

Ano bohužel potvrdilo :-( Jenže mě je 20 let, takže to riziko bylo hodně vysoký, měla jsem obě hodnoty krve špatný, šíjové projasnění 2,3mm a nosní kůstka nebyla přítomna. Doktor už to podle mě věděl a já jsem to taky tušila, nevěřila jsem, že by to mohlo dopadnou dobře. Ale nezoufej, přítelovi známý měli riziko 1:22 tak podstoupili odběr klků a čekají zdravého chlapečka :wink: Takže budu držet palečky, aby ti to dobře dopadlo :hug: A kdyžtak dej vědět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
22.3.11 17:06
Weru píše:
I kdyz se neptas me, tak mne to dopadlo dobre :mrgreen: . Jinak uz nebudu rusit

Jsem ráda za každou dobrou zprávu.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.3.11 17:11
oggyaozzy píše:
Weru píše:
I kdyz se neptas me, tak mne to dopadlo dobre :mrgreen: . Jinak uz nebudu rusit
Jsem ráda za každou dobrou zprávu.. :-)

Budud na tebe myslet a drzet palce. Ja jsem tu cetla v jedny diskusi, ze holky mely jeste mene nez 1:48 a mely vse v poradku. A to velka vetsina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
23.3.11 12:02
oggyaozzy píše:
Iva39 píše:
Mohu se také zeptat,jak to dopadlo? :cry:

ahoj,asi ti moc nepomůže,ale u mě se potvrdil edwardsuv syndrom a je mi 39 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí