Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnes jsem byla na kontrole a UTZ.
Malá je o hodně menší než by měla být.Váží cca 1200gr,což je prý na spodní hranici,měla by mít minimálně okolo 1500gr.
Hlavička odpovídala tomu 31tt,ale obvod hrudníku a noha tuším..(nevím přesně co dr měřila )odpovídalo 28 týdnu.Špatně se jí to prý měřilo,je natočená KP.Na hypotrofii to prý určitě nevypadá.
Jinak já moc drobná nejsem,173cm,manžel cca195cm.
Za 14dní mam jít na kontrolu,ale jsem strachy bez sebe,aby se něco nestalo,aby mi malá třeba neumřela ..napadají mě katastrofické scénáře ![]()
Měla jste to některá taky tak a nakonec dopadlo vše dobře?
Ahoj, buď v klidu. Já ležela v nemocnici a odhady mi dělali každý týden a to bys koukala jaký v tom byly rozdíly. Kolikrát vážila po týdnu míň než předtím, takže to zatím neřeš. Jestli je tam mimčo zkroucený, tak to nemůžou změřit ani náhodou. A kámošce třeba vezli na sál inkubátor, že bude mimi malý (podle těch jejich odhadů) a mělo 3,2kg a 49cm, takže tak. Doufám, že jsem tě aspoň trochu uklidnila
Hezké těhulkování přeju
Pokud sama dr. řekla, že se jí to špatně měří, vsadím boty, že tam bude odchylka…
Majda měla ráno v břichu odhad váhy 3300g, odpoledne ten samý den už venku z břicha=) vážila 3000g.
Tam opravdu můžou být velké odchylky. Zkus se těch 14 dní moc nestresovat (úplne to nejde, to je jasné…)
a počkej na další ultrazvuk, určitě to bude dobré ![]()
(A kdyby náááhoodou něco, aspoň budeš pod kontrolou. Kdyby to bylo něco jo akutního, myslím, že by tě pozvali dřív než za 14dní)
Myslím, že to jsou zbytečné stresy. Každé mimčo se vyvíjí trochu jinak. A odpovídalo to jakému 28 týdnu? Tvému? Nebo nějakému „tabulkovému“? Na tabulky bych se vykašlala, a pokud mrně roste, tak snad žádný problém být nemusí. Horší by podle mě bylo, kdyby se „zastavilo“ na velikosti, kterou mělo třeba v tom 28tt a od té doby neporostlo.
Limutka píše:
Myslím, že to jsou zbytečné stresy. Každé mimčo se vyvíjí trochu jinak. A odpovídalo to jakému 28 týdnu? Tvému? Nebo nějakému „tabulkovému“? Na tabulky bych se vykašlala, a pokud mrně roste, tak snad žádný problém být nemusí. Horší by podle mě bylo, kdyby se „zastavilo“ na velikosti, kterou mělo třeba v tom 28tt a od té doby neporostlo.
No na monitoru to ukazovalo 27+4 tak asi tak nějak to odpovídalo.
Na kontrole jsem byla před měsícem,ale tam malou dr neměřila a nevážila,koukala jen na placentu jestli se vytahla,takže nevím ![]()
Ahoj ve vlákně s náma byla mamina co rodila předčastně. Bylo ji řečeno, že se prcek narodí hodně pod 2Kg (takže hrozný stresy atd) nakonec se mrňousek narodil,ale byl to chlapák s 2500g(nevím přesně) takže ty jejich odhady jsou opravdu jen odhady.
Jinak já ve 31týdnu(na začátku) měla 1354g což není o tolik víc a bylo mi řečeno, že vše je OK.Potom jsem byla ve 32týdnu a tam už malá měla 1754g takže s tou váhou bych si moc těžkou hlavu nedělala:-) Neboj bude to dobré.
já bych se nestresovala - nejde to přesně změřit a pokud se jí jinak daří dobře…
kamarádku takhle děsili celé těhotenství, měla nervy úplně v kýblu chudák - její holčička byla pořád maličká úplně mimo tabulky…a narodila se v termínu s krásnou váhu 3870g - malý dítě že?
![]()
a i kdyby měla maličká nižší porodní váhu tak to velmi rychle dožene… ![]()
mimochodem mě den před porodem dělali utz - odhad byl 3600g a realita? 4220g - a to si dávala paní doktorka s měřením opravdu hodně záležet…půl kila je úplně normální odchylka…opravdu je to měření velmi nepřesné ![]()
Ahojky
ja s timhle zadne zkusenosti nemam jsem teprve ve 23tt a ani neznam nikoho kdo by s tim mel problem ale co vim je,ze odchylku u odhadovane vahy mohou byt az 500g a pokud se doktorce spatne miminko merilo,tak bych tipovala,ze to rozhodne nebude presne a mimi bude mit vic.. a i kdyby ne,tak se to behem jedineho tydne muzes srovnat.. budu i s mym mimiskem drzet palecky aby Vam to dopadlo dobre
![]()
Vím že se to blbě říká ale fakt klid, mimču stres neprospívá. Ty odhady jsou fakt naprd…mě měřili prcka v den porodu - odhad přes 4 kila a nakonec vylezl normální prcek 3270 g ![]()
Ahoj, ničeho se neboj.. Uplně stejně na tom byla kamarádka. 31TT/ 1kg 14 dní potom jí hnali na UT kde jí řekli že je málá drobek, ale že roste. takže OK. Porodní váha 2,5 kg ![]()
Ahoj bud v klidu, měla jsem to velice podobně a teď mám 3 týdenního zdravého syna, porodní váha 2980 a délka 48 cm ![]()
Danielko - ta vaha neni 100% ber to s rezervou ![]()
Ten muj prcek mel na UTZ ve 31tt - 1640gramu
Ale ostatni maji treba i jenom 1200gramu.. je to uplne normalni, takze klid ![]()
Já nevim,ale neměla mě třeba dr poslat na průtoky pro jistotu?
Nevim ani jak se to dělá,ale tam by se asi dalo dost poznat,kdyby placenta špatně fungovala ![]()
Taky by jsem si s tím nedělala hlavu..Mě kluky odhadovali,že maj od sebe 500 g rozdíl a nakonec měli jen 10 g..
Daniella82 píše:
Já nevim,ale neměla mě třeba dr poslat na průtoky pro jistotu?
Nevim ani jak se to dělá,ale tam by se asi dalo dost poznat,kdyby placenta špatně fungovala
to bys mela mit ve zprave z UTZ, tam to prave kontroluji… ![]()