31tt - nízká váha plodu :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2785
22.3.11 15:21

Monny,mě ten UTZ dělala moje gynDr,takže mi ani žádnou zprávu nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.3.11 15:24
Daniella82 píše:
Monny,mě ten UTZ dělala moje gynDr,takže mi ani žádnou zprávu nedávala.

Aha, to je zvlastni, me ho delali ve fakultce, jak genetika, tak 20tt i 30tt, a ze vsechn tri mam v tehu prukazce zpravu, kde je vse dopodrobna napsano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
22.3.11 15:31

Já mam tu zprávu jen z 12 a 20tt,to jsem byla na UTZ jinde.Jinak mě dělá utz na každé kontrole,tak jsem se nad tím nijak nepozastavovala.
Uvidím jak dopadnu za těch 14dní na kontrole,možná tam zkusím zajít i dřív,snad už to bude lepší a malá přibere :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.3.11 15:38

Hlavne se tim nestresuj, je to uplne normalni, ze se gyndr. sekne… nikdy ta vaha neni 100% ale pouze orientacni… takze hlavu vzhuru, opatruj se, a nelam si s tim hlavu :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
22.3.11 19:32

Zakladatelko buď v klidu, mě před předčasným porodem řekli, že malá má jen 2100, což mě vyděsilo, protože by to znamenalo, že za 10 dní od posledního UTZ u mojí doktorky nepřibrala nic. Tak sem se tý doktorky co mě rodila ptala, jesti je to nějaký problém, že je to možná důvod proč rodím předčasně ( měla jsem o mimi strach) :mrgreen:
A ona mi řekla, že mám být v klidu, že na tom jejich spešl UTZ můžou prohádat 300gr běžně, na běžných UTZ u obvodních gynekologů na jejich přístrojích se opravdu na od určitého týdne může prohádat až 500gr.

No a na závěr, naše malá měla nakonec 2450, takže se při přípravě porodu spletli o 350gr :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
22.3.11 19:37

Ahojky, tak já měla malou předčasně narozenou , odhadovali v 34 týdnu jen 2 ooo gr! a ejhle…malá se pár hodin po odhadu narodila a měla 2 510 gr. Ty tabulky , jak tady píšou ostatní holky jsou fakt jen zavadějící…je tam velký rozdíl ve velkých kilech dokonce :lol: Neboj, neřeš to, bude to dobrý a všechno bude okej :palec: My se báli, že malá bude jen 1 500gr v tak brzkém týdnu( 34tt) a vidíš- nakonec byla o celé kilo víc.....krásně se natáhla :mrgreen: Takže my měli rozdíl od odhadu 2000 gr- do porodu…t obylo 2 510 gr rozdíl - přesně 510 gr…to už je něco!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
22.3.11 21:55

Vůbec bych se tím nestresovala, jak tady píšou holky, jsou to jen orientační výpočty. Můj syn měl taky dle odhadu vážit 3600g, když se narodil, a nakonec měl 4220g. Ještěže jsem to nevěděla předem, to bych se bála :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
23.3.11 01:09

Ahojky,

vůbec se tím nestresuj, není to dobré pro mimi. My měli ve 31.tt odhad taky nízkej, už si nepamatuji přesně kolik, ale říkal, že to moc není. Nic nehrotil a malá se narodila s váhou 3870g, teď nám je přes 5 měsíců a máme 8,1kg, takže bych to určitě tak černě neviděla. A co se týče těch obvodů. Hlavička vždy byla dobrá, hrudníček tak o dva týdny menší, nožičky jakžtakž zapadaly do odhadu, někdy menší, prostě záleželo, jak se malá hýbala a byla natočená. Určitě se uklidni, mimísek potřebuje, abys byla v klidu :-) Držím palečky, aby bylo vše dobrý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
19.3.14 22:32

Kliiid moje mladší byla od začátku hooodně pod tabulkama o několik týdnů hlavička menší, tělíčko menší a o váza ani nemluvím, narodila se v 35tt a velikostně byla na 31tt 1,200g 38cm prostě drobeček a špatně vyživovala placenta tak pak už moc nerostla.ale je uplně zdravá. kdyby se narodila v termínu vážila by třeba jen 2,5kg odhad. prostě některé děti jsou větší některé menší. pokud roste tak to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
14.6.17 15:08

Nízká váha plodu 32.tt

Ahojte holky, obnovuji tuto diskuzi. Ležím už od minulé středy ve FN Lochotin. Podle UTZ ma miminko menší obvod bříška ( ca o 5týdnů) a neroste. Odhadovaná váha 1100g. Dostali jsme kontrolory, chodím 3× denně na CTG a 2×tydne na prutoky. Do posledka byly prutoky v pořádku ale dneska me vydesili, ze prutoky nic moc. Uz me jednou hnali na sál, kvůli špatným ozvum ale mimko prostě jen spalo. Je to tu strašně na bednu, mam strach ze to budou chtit ukoncit. Jinak cele tehu ukazkove, vsechny testy ok a nakonec se dozvím tohle. Jinak mame v rodině malé porodní váhy ( bratr 2,3kg inkubator), ja 3kg a muj manžel 14 po termínu se narodil s 3,3kg. Merim 164cm manžel 177cm. Holky, poraďte mi, co mam dělat, stalo se vam neco podobneho? Znáte někoho? Chci maličkou co nejdyl v bříšku. Jsem psychicky na dně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí