Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Miluska13 ahoj. Já myslím, že každý doktor to asi dělá jinak. Já třeba chodím na krev do laboratoře a z té chodí mému dr. výsledky. Takhle jsem to měla i u prvního screeningu. Vzali mi krev a asi za týden, když byly výsledky jsem teprve šla na utz k dr., na kterém byl i manžel. Výsledky se porovnaly a bylo to. ![]()
Příspěvek upraven 06.06.19 v 11:20
Já teda byla na specializovaném pracovišti. Tam mi udělali odběr a pak jsem počkala na ultrazvuk. Takže těžko říct, pokud jdeš ke svému lékaři. Asi bych mu zavolala a zeptala se, že jsem to asi špatně pochopila…
@Miluska13 píše:
Ahoj, chci se zeptat, když mě doktor objednal na odběr krve na 10+2tt, bude dělat rovnou i ultrazvuk nebo až po výsledcích krve? Na kontrole mi to řekl tak nejasně, že nevímJsem těhotná poprvé, tak nemám zkušenost. Chci vědět jestli se mnou má jít přítel, protože chce mimčo vidět
Mně dělali nejdřív vnitřní ultrazvuk a vzali krev. Při další návštěvě už jen přes břicho a sdělil mi výsledky testů. Tatínka jsem brala až na druhou návštěvu.
Každej to má jinak, ale když ti bude brát krev takle brzo tak počítám, že utz bude třeba až za 2 týdny. Já byla ve 13tt a dělali mi obojí najednou.
On právě můj doktor dělá screening sám, má na to ten certifikát, ale na stránkách to nemá pořádně napsané, jen že se to dělá mezi 11. a 13. týdnem. Ale zas na kontrole mi říkal, že od příště může přítel se mnou…
Ale stejně potřebuje výsledky krve a ty nejsou hned.
@Miluska13 Každý dr dělá jinak… ale asi jen krev je to brzo..
Mě vzali krev a hned jsme šla na UZ ale chodím normálně tam kde se dělají screeningy ale to by ti dr řekl že bude dělat i screening… většina dělá krev dříve aby už při UZ měly výsledky.. no já výsledky věděla ten večer už
@Miluska13 Na co potřebuješ výsledky krve? normálně se dělá uz a pak až výsledky… někdo to prostě dělá tak nebo naopak ale pokud řekl že může stebou tak to asi bude screening.. já byla 13+6
No co jsem tak pochopila, tak screening se dělá až když jsou výsledky z krve (alespoň na těch obyč gyndách co nejsou nikde blízko laboratoří a nebo v nějakých centrech). Alespoň tak mi to prezentoval můj gyndař.
Prý výsledky z krve a UZ nahážou do počítače a ten jim vypočítá možná rizika. Ale může to mít jinak, a nebo ti příští návštěvu nebude dělat velký UZ, ale jenom klasickou kontrolu. Normálně tam zavolej a zeptej se.
Ja jsem byla na krvi v 11tt kdy za dva dny byly vysledky a dnes po 14 dnech jdu na screening. Oboje u sveho gynekologa
Ale ja si ten prvni screening musela zaplatit spolu jeste s jedním pozdeni. Ale porad mam bordel v tom jaky screening hradi pojistovna a jaky ne ![]()
@NeferetNefertari 2 a 3 se neplatí.. jinak ten první tak pokud si u VZP tak si vem účtěnku a 1000 kč ti vrátí takže já zaplatila 1450 a šla na VZP a do měsíce mi to vrátili takže jsme zaplatila 450kč
Taky mi screening dělala moje gynekoložka. původní plán byl takový, že mi v jeden den vezme krev a udělá utz, měla jsem být myslím 12tt… ale nakonec jsme na krvi byla o týden dřív, takže když jsem šla na utz, už výsledky měla.
@Kajka9 Jsen u CPZP a nejakou tisicovku by mi snad mohli vratit. Platila jsem za dva screeningy navic 3 500,– tak se vrati aspon neco
Ale budu tam muset az pristi tyden, sestra mi doporucila zajit tam po screeningu s tim, ze nekdy chteji videt vysledky. Ale za dve a pul hodky zvedam kotvy a vyrazim. Uz se tesim az to mrne zase uvidim ![]()
@NeferetNefertari jak 3.500 za screeningy? to nechápu druhý se neplatí ani třetí
@NeferetNefertari Počky s testama na pojištovnu co to je za hovadinu nebo se nechápem
.. normálně zajdeš s účtem
@Kajka9 píše:
@NeferetNefertari 2 a 3 se neplatí.. jinak ten první tak pokud si u VZP tak si vem účtěnku a 1000 kč ti vrátí takže já zaplatila 1450 a šla na VZP a do měsíce mi to vrátili takže jsme zaplatila 450kč
vzp vrátí klidně celou částku, ted mají limit 2 litry
taky mi vraceli 1400.