Odbočení vlevo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
19.2.15 14:17
@j.a.n.i1 píše:
@kjhui Ale on se má rozjet stejně s tebou… zastavuje až v křižovatce a není to (krom vyjímečného blba, co neumí předpisy) protože se lekne, on ví že ti dává přednost.

No tady je to vidět, křižovatka je krátká, vyjet a zůstat stát může ani né dva metry tj. zůstane zadními koly stát na čáře kterou měl před čumákem a stojí, a na těch potrefených je celkem vidět že vyjel rychle a už to stáčel a lekl se (a přidal nebo chcípl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.2.15 14:18
@kjhui píše:
No spousta lidí v tom má hokej, ale většinou se to projeví stylem bezpečně a podle ostatních, kdo neví tak čeká co protijedoucí, případně ho vytroubí někdo za ním že má jet.. nebo ho ten v právu pro jistitu pustí s klepáním si na čelo.. tak to tak není vidět.Co teprve ta sranda když jedou semafory a ještě řídí dopravu policajt, jako nedávno na biatlonu, to je teprve sranda..

kdo v tom má hokej, měl by si zopakovat autoškolu nebo aspoň znovu přečíst pravidla… a nečekat, že ho někdo vytroubí (co když blbě nebo bude troubit z jiného důvodu)… ale co se divím, když vidím, jak to chodí a čeho jsou někteří řidiči schopni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.2.15 14:25
@kjhui píše:
No tady je to vidět, křižovatka je krátká, vyjet a zůstat stát může ani né dva metry tj. zůstane zadními koly stát na čáře kterou měl před čumákem a stojí, a na těch potrefených je celkem vidět že vyjel rychle a už to stáčel a lekl se (a přidal nebo chcípl)

no ale to je tak běžné, že si při odbočování vlevo najede, nechá projet ty rovnějedoucí z protisměru a pak plynule pokračuje… a každý, kdo jede za ním, to ví (nebo by měl vědět taky), že se nemůže rozjet jak Fitipaldi a musí sledovat auto před sebou a včas přibrzdit nebo zastavit… i když podle předpisů by řidič neměl najíždět do křižovatky, pokud nemá jistotu, že ji stihne včas opustit… ale praxe je trochu jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
19.2.15 14:27
@Regina Hero píše:
kdo v tom má hokej, měl by si zopakovat autoškolu nebo aspoň znovu přečíst pravidla… a nečekat, že ho někdo vytroubí (co když blbě nebo bude troubit z jiného důvodu)… ale co se divím, když vidím, jak to chodí a čeho jsou někteří řidiči schopni…

no proto jsem zakládala i tenhle dotaz.. deset lidí, deset názorů.. jako že odbočující vlevo dává přednost to ví každý, když je samostatný semafor s šipkami tak nikoho nenapadne vjet do křižovatky na červenou.. ale ty kombinace mezi.. v tom má hokej hodně lidí.. i co jsem se bavila i s profesionálním řidičem, tak stejně říkal zlatou pravdu že nejlepší je se chovat podle situace a ostatních aut, a až pak podle pravidel.. vem si jen blbé pojíždění na parkovišti u supermarketu nebo na sídlištních uličkách, 99% lidí tam jezdí stylem větší ulička - hlavní, menší ulička - vedlejší, tam jezdit podle předpisů tak máš do minuty někoho v boku.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.2.15 14:39

@kjhui No v uličkách u supermarketů platí přednost zprava. Ale je fakt, že málokdo to dodržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
19.2.15 14:43

@Black Cat No, v uličkách u supermarketů je to ještě složitější, záleží na tom, zda je to pozemní komunikace nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
19.2.15 15:19
@honey-honey13 píše:
Samozřejmě zásada platí dát projidoucímu přednost, když odbočuji vlevo. Nemůže se stát, že byste se mohli potkat i v případě semaforů :nevim: To už jede ten řidič nejspíš na poslední chvíli nebo dokonce na červenou.
Jsou křižovatky frekventované, kde by řidiči v životě vlevo neodbočili, kdyby tam nebyla šipka směřující vlevo - je diagonálně od řidiče vlevo. Pokud tam tohle není, tak klasicky najedu do křižovatky a musím počkat.

Jak nemůže stát? Vždyť to tak je na každém semaforu, ne? :think: Já se teda řídím tím, že dávám pozor, protože někteří lidi neznají jak pravidla provozu tak mají asi i oční vadu. Když odbočuji doleva, dávám přednost všem (nehledě na semafor) včetně tramvají (to taky pro mnohé problém, všichni si myslí, že když mají zelenou tak prostě jedou a všichni ostatní musí stát). Nejede li už nikdo, jedu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
19.2.15 15:25
@kjhui píše:
právě že omezuje :mrgreen: rozjedeme se oba stejně, on se lekne a buď dupne na brzdy nebo na plyn.. a já musím tak jako tak přibrzdit (super když máž deset čísel za zadním okýnkem nápis man nebo iveco) a celá kolona jedoucí rovně co se plynule rozjížděla dupe na brzdy, případně si sděluje troubením co si o sobě myslí :-).. a zpravidla mě ten levák buď ohodí sprškou písku ve smyku nebo to některým expertům naopak chcípne :mrgreen:

A netroubí spíš ta kolona jedoucí rovně za tebou na tebe? :lol: Ten jedoucí vlevo si správně najde, a ty máš pokračovat plynule v jízdě rovně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
19.2.15 15:32

@Aspera a jak je to, když mám zelenou šipku doleva a zároveň křižuju tramvajovou trať? může se stát, že tramvaj bude mít zelenou v době, kdy já ji na zelenou čipku křižuju? to asi ne ne? u klasický zelený (kolečko) se to stát může, to jsem zažila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
19.2.15 15:54

Nečetla jsem všechno, ale není při absolutní přednosti jízdy vlevo šipka doleva v protějším rohu křižovatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
19.2.15 15:56

Jinak jsem ráda, že jsme na takové „vesnici“ a tramvaje a další tomu podobné tady nejezdí :D Nedejbože, když vypnou semafory :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
19.2.15 16:03

@Aries6 Je :-) znamená že už protisměr má červenou… tedy ona se ofiko jmenuje jinak, ale reálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.2.15 16:06
@zpevanda píše:
@Aspera a jak je to, když mám zelenou šipku doleva a zároveň křižuju tramvajovou trať? může se stát, že tramvaj bude mít zelenou v době, kdy já ji na zelenou čipku křižuju? to asi ne ne? u klasický zelený (kolečko) se to stát může, to jsem zažila…

Semafor, který má zelenou ve tvaru šipky (tedy ne kulaté světlo s nakreslenou šipkou) dává informaci, že jízda jiných vozidel v kolizním směru má „stůj“

Naopak pokud dává „volno“ semafor s kulatým světlem jen s nakreslenou šipkou, musíte ještě při odbočování vlevo dát přednost protijedoucím vozidlům, i když máš zelenou.

Takže pokud máš zelenou ve tvaru šipky vlevo, tramvaje by měly mít červenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
19.2.15 16:08
@zpevanda píše:

Pokud más zelenou šipku doleva, tak jedeš a nedaváš nikomu přednost, ani tramvaji, ta má v tu chvíli červenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
19.2.15 16:10

@Black Cat Teď se přiznám, že jsem nepochopila ten rozdíl mezi tebou piposovanými světly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová