Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ne, když nevíš proč se tak chová tak nemůžeš dělat závěry. Zkus zapátrat, jestli někoho nemá - prosím neber si to osobně jen přemýšlím. Neházej flintu do žita. Držím ti palce určitě se to srovná. Víš ono je těžko s nimi a ještě hůř bez nich… ![]()
@denca29 píše:
Já ne, když nevíš proč se tak chová tak nemůžeš dělat závěry. Zkus zapátrat, jestli někoho nemá - prosím neber si to osobně jen přemýšlím. Neházej flintu do žita. Držím ti palce určitě se to srovná. Víš ono je těžko s nimi a ještě hůř bez nich…
Už jsem pátrala, nikoho nmá, řekla bych. V práci je sám, je řidič. A mimo práci, prostě tráví čas s těma klukama (to mám taky ověřené). Sjela jsem i ve slabé chvilce telefon a nic, v seznamu kluci, naši společní známí, nikdo nový nebo tak. ![]()
Já bych se bála co zatím je..myslím, že když se 5 let chová tak a najednou jinak, nemůže to být jen tím, že se mu to začlo líbit
..
Dokud bych nezjistila co to je, neodešla bych..Ještě jste to pořádně nepořešili - odchod by měl být poslední štace..
Myslím, že on pořádně ani neví, jak moc vážné to pro tebe je..Tak zatlač.
@Lizbeth píše:
Já bych se bála co zatím je..myslím, že když se 5 let chová tak a najednou jinak, nemůže to být jen tím, že se mu to začlo líbit..
Dokud bych nezjistila co to je, neodešla bych..Ještě jste to pořádně nepořešili - odchod by měl být poslední štace..
Souhlas. Naprosto.
Já jsem toto zažila taky. Po porodu se začal věnoval víc než je zdrávo svému koníčku a skoro dospělému synovci, který lítal po světě s ním. Já to tolerovala téměř 5 let. Čím měl větší volnost a doma full servis, stejně mě rok podváděl s fuchtlí, která měla čas provozovat stejný koníček jako můj muž a jeho synovec.
Takže bacha na to.
Souhlasím s Lisbeth - rozchod je až ta poslední možnost…
Co zkusit ho víc zapojit? Třeba najít si např. nějaké cvičení, tak aby musel např. každou středu hlídat malou. Aby na něho trochu víc dopadla tíha zodpovědnosti…
Prostě nejdřív bych zkoušela všechno možné, než bych odcházela… ![]()
@Lizbeth píše:
Já bych se bála co zatím je..myslím, že když se 5 let chová tak a najednou jinak, nemůže to být jen tím, že se mu to začlo líbit..
Děkuji Lizbeth za názor. Máš dobré názory, když Tě čtu v diskuzích, jsi pohodářka s nadhledem ![]()
Tak celých 5 let neseděl doma jako, taky sem tam někam vyrazil. Má pořád stejný okruh lidí okolo sebe. Ale vždycky říkal, že mě bere jako nejcennější osobu v životě, že jen mě může věřit, že jej nikdy nezklamu. Najednou prostě cítím, že jej ztrácím.
Nejde si s ním moc promluvit, v poslední době bych řekla, že na těch dýcháncích i docela dost pije a kouří trávu. Nepříjde mi, že má prostě racionální uvažování, když se ho zeptám, jak si to představuje dál. Chce s námi být, má nás rád, u něj problém není. Jasně, že není, protože domácnost je v cajku, jídlo, úklid, o malou postarané, mě jde hlavně o to trávení volného času. Jsem svolná ke kompromisu, věnuj se nám a prostě přes léto 2× týdně si jdi na tu zhrádku na pivo, pokud Ti to něco dává. Nevím, co bude dál. Mám v plánu vypadnout pryč na víkend, aby si zase uvědomil, jak je tu pusto, prázdno, když je malá pryč.
@Suzume píše:
Souhlasím s Lisbeth - rozchod je až ta poslední možnost…
Co zkusit ho víc zapojit? Třeba najít si např. nějaké cvičení, tak aby musel např. každou středu hlídat malou. Aby na něho trochu víc dopadla tíha zodpovědnosti…
Prostě nejdřív bych zkoušela všechno možné, než bych odcházela…
Ráda bych ho zapojila, ale je od po - ne v práci od rána do večera.
Může si vzít volno kdykoliv, střídají se tam, ale on si to volno občas bere, ne však kvůli nám. ![]()
Já bych asi na pár dnů odjela. Teda jestli máš kam. Myslím třeba k rodičům. Řekla bych mu, že pro mě je to jedno, že jsem stejně pořád sama. Ať si zkusí, jaké to je bez vás. A Ať si rozmyslí, zda je to pro něho lepší. Že takhle žít nechceš, že chceš muže který je tvoje opora a který s tebou bude prožívat radosti i starosti, které výchova dítěte a váš vztah přináší.
@Jenika píše:
Já bych asi na pár dnů odjela. Teda jestli máš kam. Myslím třeba k rodičům. Řekla bych mu, že pro mě je to jedno, že jsem stejně pořád sama. Ať si zkusí, jaké to je bez vás. A Ať si rozmyslí, zda je to pro něho lepší. Že takhle žít nechceš, že chceš muže který je tvoje opora a který s tebou bude prožívat radosti i starosti, které výchova dítěte a váš vztah přináší.
Jj, jestli dneska nepříjde po práci, mám v plánu zítra odjet, aniž bych mu to řekla. Ráno v pátek nás tu nenajde. Jen je fakt, že on ví, kde jsem - jsem u rodičů - sice žárlí, a pak se vyptává, s kým jsem se v rodném městě sešla (sedím tam doma a bifluju na státnice). Spíš odjezdem já jemu dávám volnost, řekla bych, protože minule, když jsem takhle odjela, tak jsem zjistila, že celou dobu byl u toho kámoše a domů ani nešel. ![]()
@CokeLady píše:
Já bych neodcházela… asi to není špatnej chlap, spíš bych udělala dusno.Má Tě prostě jistou, ví, že jsi doma a doma je to každej večer stejné. Pracuje teda fakt hodně, ale potom každý den někam k bezdětnému kamarádovi? ANI OMYLEM! Nežije s ním, ale s Tebou…
Neodcházela bych, ale viděla bych to na prudkou debatu, co vlastně chce abyste se podle toho mohli oba zařídit a ne aby Tys byla sama s malou, starala se o domácnost a studovala a on si po nocích (každou noc) užíval někde v háji.
Na víkendu s kamarádama není nic špatného, když je to výjimečné, předem nahlášené a dohodnuté s partnerem.
Být Tebou byla bych dominantnější a tvrdší.
Jen já neumím být moc tvrdá. Když dojde k nějaké debatě a já přece jen přiostřím, tak mi příjde, že je takový flegmatický,apatický. Řeknu odejdu - on řekne :„Odejdi“. Máš pravdu, že ví, že mě má jistou. Jenže pár dní teďka jsem zkusila, aby si tak jistý nebyl, koupila si nové prádlo, letní oblečení a víc o sebe dbám, už zpozorněl, ale nevím, jestli to bud mít nějaký účinek. ![]()
Já myslím ,že když odejdeš a nota bene k rodičům, kde nic nehrozí a je to jasné jak poledne, že tím nic nezískáš..sama mu tí dáváš prostor k tomu trávit si čas ještě více u kámoše ( nebo kdo ví kde)..
Mám pocit, že u vás díky tvé povaze ještě neproběhla ta pravá diskuze - taková ta upřímná ale realistická..Něco jako : Tak podívej se , asi takhle - ty na mě evidentně sereš jak na placatej kámen, děláš si co chceš, nic tě netrápí, využíváš servisu doma jakoby s nechumelilo, volný čas s námi netrávíš, nic nám citově nedáváš..tak co myslíš ? Jak to asi dopadne? co? Myslíš, že mě se bude takhle chtít přežívat leta? už ted mám našlápnuto tě opustit..Takže se koukej vzpamatovat, nebo i já si najdu bezdětného kámoše u kterého budu trávit večery..Nejsi jediný na světě a já nemám hrb a jedno oko, abych musela trpět tuto potupu..
Dávám ti čas na rozmyšlení, jak chceš vlastně žít..jestli s námi nebo ne..rozhodni se jak chceš..zařídím se podle toho..
Budu upřímná - nevím tedy kolik vám je, ale když jsi napsala ,že tolik hodin tráví s bezdětným kámošem, tak mě napadly pouze tyto varianty: homosexuál, drogy, děvčata..Neříkej mi ,že tam hrajou člobrdo nebo prohlíží SVĚT MOTORŮ.. ![]()
Máme stejný problém, ale teda na chlup. Já už takhle žiju skoro dva roky a popravdě se to hodně zajídá. Taky je schopný uvolnit se v práci, ale ne kvůli nám, když jsem potřebovala aby prišel o hoďku dřív tak to nešlo. V létě to s ním budě ještě horší, to už ho tuplem neuvidíme doma. Klukovi je rok, vezme si ho max na 30 minut denně vetšinou i miň
Jak tu někdo psal neodchazej, jen dělej dusno-to ti taky nepomůže. Já přemýšlím o odchodu
![]()
anon B
některé situace jsou s chlapama jak přes kopírák… nemá on tak náhodou nějakou ženskou??
Ahoj, obracím se na Vás s prosbou o radu. Ve zkratce Vám popíšu co se u nás děje.
Pracuje od rána do 21 hod. i o víkendech. Po práci však nejde domů, ale ke kamarádovi (svobodnému, bezdětnému). Domů přijede o půlnoci a i později, to už spím. Teďka se i stalo, že byla 1 ráno, on nikde psala jsem mu. Je prostě s kamarádama na akci. Volno v práci si nikdy nebere, ale tedka mi oznámil, že jede o víkendu na výlet na kola. Když jsem mu řekla, proč si nevezme volno, aby vzal mě a malou někam tak prý „až malá bude starší“. Dneska je ve městě dlší akce, už jsem mu volala, že by bylo vhodné, aby dorazil domů normálně. Řekl na otázku proč nechodí domů, že malá po večerech stejně spinká …Už mě takový život nebaví, jsem s malou sama (jo, mám kámošky s dětma i bez) ale oni mají taky svoje, hlavně o víkendech tráví volno většonou s partnery. Co mám dělat, odejít? Zase se pak stěhovat zpět, pokud si uvědomí, co ztratil? Malá ho má teda dost ráda, i on ji. Když jsme byly tedka tři dny o víkendu pryč, psal mi, že je to doma bez nás divné. Tak proč se tak chová ?(on mi na to neumí odpovědět). Proč je tak lehce ovlivnitelný druhýma a na mé prosby nebere.
Nevím, už co dál. 
S partnerem jsem pět let, klapalo to vždycky dobře, sem tam nějaké hádky, ale to je všude, většinou prkotiny. Minulý rok jsme otěhotněla, partner se těšil na miminko a celou dobu trávil se mnou, jezdili jsme po výletech a bylo to ok. Narodila se malá. Nějakou dobu po porodu mi trvalo, než jsme se doma zaklimatizovali, sehráli, ale malá je hodné miminko, bezproblémové, jako novorozeně pořád spinkala, tedka má půl roku a je sice dost aktivní, ale pořád hodná. Domácnost zvládám v pořádku a studuji i dálkově výšku, letos v létě mě čekají státnice, nemám pocit, že on by doma v něčem strádal prostě. Proto nechápu, proč se to doma pokazilo. Partner se změnil.