Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, moje kamarádka taky měla stejnej problém…po půl roce co byla malá, tak se jich chlap stranil. Dělal všechno možné, jen se nevěnoval rodině. Podle mě jsou prostě někteří chlapi sobci a nesnesou, že nejsou středem pozornosti…vydrželi to takhle 5 let, minulý měsíc od něj odešla a říkala, že to z nich z obou spadlo a kupodivu se vztahy jakžtakž urovnaly. Těžko radit, já svou sitiaci taky vyřešila odchodem. Dítě sice nemám a nevím co bych dělala, ale u mě to přerostlo určitou mez a řekla jsem dost. A za měsíc a půl jsme byli zase spolu a věci se daly do chodu. Vše jsme si to srovnali v hlavě i mězi sebou. Určitě to hodně pomohlo a jsem ráda, že jsem to udělala. V tu správnou chvíli je prostě potřeba se rozhodnout a ono to nějak dopadne. Ale s dítětem se prostě nemůžeš sbalit a pak se zase za měsíc jen tak vrátit, to je jasný.
Ahoj holky, moc dík za včerejší příspěvky. Jak jsem se to tu napsala, přepadla mě zase taková zlost, že milostpán teda přišel v 9 večer!Ale vylezlo z něj, že v práci skončil už v 6 a byl prostě s tim svým kamarádem. Pěkně jsem vypěnila, a vysypala na něj všecko, co mě sere, jak s malou žijeme, a kdy jako malá bude dost stará na výlety a co mu jako čas strávený s tim klukem dává, řekla jsem, že odejdu, pokud se nezmění, dávám mu šanci, sám uznal, že malá potřebuje péči a pozornost (i výlety) pořád, i když má půl roku, taky mi řekl, že full servis doma nepotřebuje, ať se raděj učím, další týden si bere volno pro nás a někam vyrazíme, taky jsem mu řekla, že nepotřebuju, aby mi můj chlap strávil léto na kole a zahrádkách a my doma …
Jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží. Probrala jsem i potenciální nevěru, kterou on zavrhl hnedka, protože je šťastný (no nevim
) Uvidíme, děkuji za podporu!!!Debata s ním trval dvě hodiny, kupodivu komunikoval. Nechci jej stratit, v jádru je to fajn chlap. tak nám držte palce. ![]()
gratuluji ..jak říkám, nenechat si nic pro sebe a pěkně od plic
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc dík za včerejší příspěvky. Jak jsem se to tu napsala, přepadla mě zase taková zlost, že milostpán teda přišel v 9 večer!Ale vylezlo z něj, že v práci skončil už v 6 a byl prostě s tim svým kamarádem. Pěkně jsem vypěnila, a vysypala na něj všecko, co mě sere, jak s malou žijeme, a kdy jako malá bude dost stará na výlety a co mu jako čas strávený s tim klukem dává, řekla jsem, že odejdu, pokud se nezmění, dávám mu šanci, sám uznal, že malá potřebuje péči a pozornost (i výlety) pořád, i když má půl roku, taky mi řekl, že full servis doma nepotřebuje, ať se raděj učím, další týden si bere volno pro nás a někam vyrazíme, taky jsem mu řekla, že nepotřebuju, aby mi můj chlap strávil léto na kole a zahrádkách a my doma …
Jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží. Probrala jsem i potenciální nevěru, kterou on zavrhl hnedka, protože je šťastný (no nevim) Uvidíme, děkuji za podporu!!!Debata s ním trval dvě hodiny, kupodivu komunikoval. Nechci jej stratit, v jádru je to fajn chlap. tak nám držte palce.
Tak super
drzim palce at mu to vydrzi
![]()
Anon B
Zakladatelko, asi bych v první řadě být Tebou partnerovi vysvětlila ( v klídku, bez emocí), že nejprve povinnost a pak zábava, tou povinností myslím rodina. Rodina je vždy na prvním místě a pak „obšťastňování návštěvami své přátelé“.
Také bych ho více zapojovala i do domácích prací, aby si nemyslel, že jídlo na stole, čisté prádlo je od Tebe samozřejmostí.
Prostě máte rodinu a měli byste v tom tandemovat.
Pokud by nebyl svolný a dále upřednostňoval pouze to „své“ (jako kamarády,atd) a vás v jeho životě dost pomíjel a zanedbával, tak bych mu na čas ukázala, jaké je to žít bez partnerky a dítěte, aby si uvědomil, co může do budoucna ztratit (třebas na 14dní zajet k rodičům, pokud je to jen možné).
A teď taková vsuvka: pokud má doma chlap komfort, což od Tebe má, tak to bere jako samozřejmost, a nedokáže si toho časem vážit, což mám pocit, že se stalo u vás.
A nebo mě napadlo, co takhle využít letních dnů a třebas nějaká grilovajda, ať třebas Tobě udělá také nějaké to jídlo na grilu, že by Ti jako nějaké to jídlo také neservíroval a Ty bys jen jídlo připravila pro děcko?
Nebo ho takticky navodit i tam, že by vám mohl udělat snídani. Víš, aby také věděl, co je to starat se o někoho a ne jen nosit domů výplatu. Také po mateřské budeš nosit domů výplatu a pak ještě nakrku celá domácnost? To by jsi se zbláznila.
Trochu si ho vychovej. Taktika je super výchovná metoda.
. A hlavně se toho nebát.
Jo a také bych doporučovala nevolat mu, neshánět ho a více se s děckem osamostatnit, přesně jaksi udělala a on se pak divil, že to doma bez vás bylo divné. Prostě chlap nesmí pocítit, že má ženu jistou. Musí si umět vážit ženské dobrosrdečností a ne to brát, jako samozřejmost.
Prostě chlapisko musí pochopit, že může o dost přijít, tak mu to hezky ukaž. ![]()
MIlá Yvonne, po přečtení Tvého příspěvku jsem se dneska zasmála (četla jsem jej až dneska). Píšeš… :Nebo ho takticky navodit i tam, že by vám mohl udělat snídani… On dneska normálně fakt snídani dones… ![]()
Ahoj, zhltla jsem diskusi. Jsem ráda, že se něco hnulo lepšímu…držím palce. Jen mě udivilo, že partner dělá celý týden vč. víkendů od rána do devíti…to ho malá nevidí vůbec ne? A ty skoro vůbec…já co máme malého pořád manželovi vyčítám, že je málo s námi…má také náročnou práci a je společenský, takže je kolem něj pořád nějaká akce, sportuje, takže kolem a kolem jsem měla pocit, že je s námi málo. Ale už je to lepší, akce omezil, sport jednou týdně, práce je práce, ale víkendy má volné některý den přijede brzy, dov. si bere, takže už dobrý, taky ze začátku říkal, že s malým ještě nic není.
Nevím, proč tak moc pracuje, jestli musí kvůli penězům nebo jen chce, ale nešlo by i toto omezit? Alespon volné víkendy? nebo přijít dřív domů? Prostě nechat mu prostor pro koníčky, kamarády, ale cca dvakrát v týdnu a zbytek pro rodinu, vždyt ho malá nebude znát!! Táta musí být od začátku. Zkus mu to i takto říct, že je moc důležitý pro malou, hraje důležitou roli a pokud ti namítne, že když odejdeš že jí tátu vezmeš, tak pokud by ji měl jak se to dělává jednou za 14 dní na víkend, tak by s ní možná trávil víc času než ted ne? A jinak opravdu s ním mluv a jdi do něj, hrozně to letí ten čas nejen nám ale hlavně u dětí a malá potřebuje tátu a ty oporu, partnera. Jestli je prchlivý tak asi nepomůže úplně to bud uděláš to a to nebo jdu ale mluv s ním pořád, sděluj pocity, přání, „jemně“ tlač, nevím, ty sama uvidíš co na něj bude platit.
Pokud neuvidíš alespon postupnou změnu tak bych zvážila odchod, třeba fakt není na rodinu zralý.
Držím at se to zlepší!
No tak já se dneska přesvědčila o tom, že starýho psa, novejm kouskům nenaučim.
Bohužel zítra ráno odjíždím i s malou k rodičům na nějakej čas. Dneska měl chlap po dlouhé době volno (měl jet na výlet na kole, ale bylo hnusně, nejel, nakonec se udělalo dobře) tak jsme byli venku, asi hodinu (protože malá může spát i doma) a hnedka odjel na kolo s tim kámošem. Je mi to děsně líto, se slzama v očích sem mu řekla, že malá roste jako z vody a že si jí neužije, ani nemrkne a bude mít X let a bude litovat, jak trávil volnej čas na kole s panem XY.
On prostě asi není zrlej mít rodinu, mít nějaké povinnosti, co povinnosti, dělat něco s láskou od srdce, o někoho pečovat. No, takže tak. Radovala sem se předčasně. Ale zítra fakt jedu, sice on má pondělí, pterý volno, ale s námi on své volno stejně netráví, takže na co být doma ve velkoměstě, když malá může pobýt i jinde.
A ono se uvidí, jestli v týdnu se vrátíme jen pro své věci, nebo přijedeme normálně domů.
Martino8888: Pracuje tak pořád, protože si prostě tak bere šichty, víkendy volné nemá, protože právě o víkendech je tam sám. Dělá od 9-21 hod, je řidič. Děkuju za mile a dlouhej přípěvek, ale podpora asi ani není třeba.NIkdy bych nevěřil, ž při mateřské, kdy bych si měla užívat to krásné období, tak budu řešit takovéhle problémy… ![]()
Tak jsem nakonec utekla.
Po pár dnech jsem se vrátila vyřídit do města nějaký věci. Obrat o 180 stupňů, chlap s námi tráví většinu času, s kamarádem se domluvil na občasných návštěvách, jelikož nechce přijít o rodinu. Je to tak už přes týden a koukám jak puk.
Snad mu to vydrží… ale je fakt, že už jsme byli na výletě a chová se opravdu jako táta, uspává, koupe, tak jak by to mělo být … ![]()
Tak super, uvidíš jestli je to napořád nebo jen na chvíli…snad mu to vydrží. Tak at jste š´tastný.
Dobry den, vim ze podobnych temat je tady uz nekolik, ale dost na to specham a tak nemam cas vyhledavat konkretne mou situaci, proto pisu sem.
S partnerem mame dite (9mes). Je uveden v RL. Situace uz byla neunosna, vcera vecer me napadl, nic vazneho se nestalo, ale dal s nim proste uz nebudu. Chtela jsem odejit, volala jsem mamce, ta prijela a ze to budem nejak resit. Bylo 22,30 mala spala, takze abych odchazela ja nepripadalo v uvahu, tak sel on. Dnes se budu stehovat a on chce malou do pece, ale to i ja. Chce se domluvit na nejake stridave peci, ale ja chodim prvni 3dny v tydnu do prace. On to chce samozrejme delat tak, aby on ji mel na vikendy a ja pak PO-CT kdy vi, ze ty 3dny budu cely den v praci, tak abych ji nevidela. Mam z nej strach, protoze uz jednou me napadl a resilo se to pres policajty. Rada bych, aby teda vzdy kdyz si prijde pro malou, aby u toho nekdo byl. Jde to zaridit? A muze si ji vubec takhle malou vzit na 3dny odeme pryc? Kojim jen rano, pres den papa prikrmy atd. a vecer jsem ted zacala davat nutrilon. A jak je to s tim vyzivnym, pracuje nacerno, tudiz oficialne nema zadny prijem. Bude nam muset neco platit? A muze dostat malou do pece? Prosim kritiku ne, jen rady. Diky
Ahoj, tak prvně moc chválím, že si našla odvahu odejít
a teď zbytek..pakliže už násilí řešili policajti, tak není moc šance, že by mu dítě svěřili a ještě k tomu takhle malé, navíc ofiko nepracuje, takže ofiko by neměl z žeho prcka živit. Tohle pak všechno řeší soud-svěření do péče a výši alimentů. On má vyživovací povinnost. Být tebou, tak to řeším přes soud a ne jen nějaku domluvou-to by ti pak mohl dělat naschvály-takové jaké si sama popsala, soud přesně určí, kdy bude mít nárok na dítě, v jakém časovém horizontu a může i stanovit, že dítě může mít u sebe pouze pod dohledem jiné osoby-v případě, že je násilník tak moc šancí na svěření fakt nemá.
Moc držím palce, buď silná a hlavně nevěř mu žádné kecy, že se změní-nezmění se a bylo by to ještě horší ![]()
a ještě rada, zajdi si na sociálku, můžou ti vyplatit pomoc v nouzi, příspěvek na bydlení a poradí ti jak dál postupovat. Máš schovaný lejstro od policajtů jak se řešilo to násilí?? To je hodně důležitý…drž se ![]()
Ahoj, určite bude nejlepší zajít si co nejrychleji na sociálku a oni ti tam se vším poradí a pokud máš ješte papír od policie tak se s ním nikdo ani bavit nebude!!Držím palce