Odchod ve zkušební době

Anonymní
20.2.19 22:03

Odchod ve zkusebni dobe

Dobry vecer,
momentalne jsem mesic ve zkusebni dobe, muj zamestnavatel je totalni blb, kolektiv je hodne spatny. Vecne ponizovani, urazky, jsem trosku objemnejsi takze oslovovani Ty tlusta nebo to udelala Ta tlusta, byt me znaji jmenem.
Ale o to nejde. Od 1.3 uz jsem si po vecerech obehala pohovory a jsem prijata do nove prace. Mam v planu dochodit pristi tyden do ctvrtka a v patek jit do nove prace. Jde to udelat tak, ze proste ze dne na den neprijdu? Popr.bych zamestnavateli jen poslal email s tim ze koncim? S odchodem nemam ve zkusebce zadne zkusenosti, ale tady se to proste vydrzet uz neda

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15446
20.2.19 22:08

Poslední den donést sepsané ukončení pracovního poměru ve zkušební době a předat ho zaměstnavateli a nechat si kopii podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
20.2.19 22:11

můžeš ve zkušební době skončit ze dne na den, ale email bych neposílala, připrav si výpověď ke konkrétnímu datu a předej na personálním klidně po směně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
20.2.19 22:12
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
momentalne jsem mesic ve zkusebni dobe, muj zamestnavatel je totalni blb, kolektiv je hodne spatny. Vecne ponizovani, urazky, jsem trosku objemnejsi takze oslovovani Ty tlusta nebo to udelala Ta tlusta, byt me znaji jmenem.
Ale o to nejde. Od 1.3 uz jsem si po vecerech obehala pohovory a jsem prijata do nove prace. Mam v planu dochodit pristi tyden do ctvrtka a v patek jit do nove prace. Jde to udelat tak, ze proste ze dne na den neprijdu? Popr.bych zamestnavateli jen poslal email s tim ze koncim? S odchodem nemam ve zkusebce zadne zkusenosti, ale tady se to proste vydrzet uz neda
ano muzes skoncit ze dne na den
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37262
20.2.19 22:14

Výpověď nedávej, musíš sepsat ukončení pracovního poměru ve zkušební době. Poslední den to dones do práce, měj kopii pro sebe, tu ať ti potvrdi, žes to tam dala a už přijít nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15446
20.2.19 22:16
@elan píše:
můžeš ve zkušební době skončit ze dne na den, ale email bych neposílala, připrav si výpověď ke konkrétnímu datu a předej na personálním klidně po směně.

Na to bacha, není to výpověď. U té by klidně mohli trvat na výpovědní lhůtě. Je to ukončení pracovního poměru ve zkušební lhůtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
20.2.19 22:17

Můžeš skončit tak že už prostě neprijdes nebo zavoláš že končíš. Lepší asi ale dojít a předat výpověď a nechat si to podepsat. Přeji spokojenost v nové práci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
20.2.19 22:22

omg tak to je síla. Hlavně nedávej výpověď, začně ti výpovědní doba i ve zkušebce. Je to blbé slovíčkaření, ale ty musíš podat ukončení pracovního poměru ve zkušební době. Jinak bych ho donesla a hodila na stůl a šla domů, pro jistotu i emailem, at to máš písemně. Tihle si žádné ohledy nezaslouží.

• Citovat
  • Upravit
3023
20.2.19 22:38

Dala bych jim to uz zitra a udelala si volno… byt tak slusna, abych jim jeste dochodila dalsi tyden? Skoda tvyho casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
20.2.19 23:25
@Micaella22 píše:
Dala bych jim to uz zitra a udelala si volno… byt tak slusna, abych jim jeste dochodila dalsi tyden? Skoda tvyho casu

Tak ne každý si může dovolit týden neplaceného volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
21.2.19 04:47

@Lalelale To je dost spatna rada, ten den, kdy prinese zruseni jeste musi odpracovat, pokud je to pro ni pracovni den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
21.2.19 04:48
@PetuleS1 píše:
Můžeš skončit tak že už prostě neprijdes nebo zavoláš že končíš. Lepší asi ale dojít a předat výpověď a nechat si to podepsat. Přeji spokojenost v nové práci :palec:

Pracovni poměr musi byt ukončen písemně a to i ve zkušební dobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
21.2.19 09:25
@j.a.n.i1 píše:
@Lalelale To je dost spatna rada, ten den, kdy prinese zruseni jeste musi odpracovat, pokud je to pro ni pracovni den.

A to jí taková firma dokáže jak? Bych na ně poslala inspekci, to jejich chování není normální a nezůstala bych tam ani o hodinu déle

• Citovat
  • Upravit
102511
21.2.19 09:38

@Lalelale Co ji dokaze jak, to vychazi ze zakoniku prace, takze po ni klidne mohou chtit nahradu skody a do zapoctaku napsat hrube poruseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
29.3.19 13:02

Nechce se mi zakládat novou diskuzi. Včera mi zaměstnavatel oznámil, že semnou po zkušební době nepočítá. Oficiálně je to pro nadbytečnost. Do konce roku jsme patřili pod firmu X a od ledna pro Y. Děláme pořád to samé, jen se změnil majitel a název. Od začátku nebyl spokojený, že chodím defacto na zkrácený úvazek a celkově s kolegyněmi máme jiné směňování než v jiných frančízových pobočkách. Tam všichni chodí krátký x dlouhý týden, snad někdo i na více pobočkách. Na moji pracovní pozici jsme dodnes byli tři. Mám dvě děti ( 10 a 6 ) a zmíněné směňování mi nevyhovuje. Loni se řešilo něco podobné, takže jsme byly dvě ale časem jsme si samy našli brigádníci který vykrývala směny když měl někdo dovolenou. Časem jsem jí předala část svých směn abych mohla být více s dětmi. Navíc existuje § 241 zákoníku práce, podle kterého mám na zkrácený úvazek právo. Ale do smlouvy mi jej nedali, výplata byla podle odpracovaných hodin. Já jsem z kolegů jediná matka. Ostatní jsou bezdětní, někteří jsou brigádníci . A někomu ani nevadí, že chodí 200 hod./měsíc.

Zajímalo by mě, kolik z vás má zkušenosti s tím, že by byly propuštěné kvůli tomu, že se chtějí více věnovat své rodině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat