Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, vyšli děti k babičce, zpocatku treba jen na odpoledne. Udelejte si kávu, pohodu. Příště třeba kino, prochazku ve dvou, mluvte hodne mluvte. Večer třeba napust vanu, dej svicky. Pomalu se sblizujte. Nemusi byt hned sex, prosze se znovu poznavejte, naslouchejte. Hlavne mluvte o sobe, ne o detech! Zitra az bude s kamarady, mu treba napis sms a do ni jen smajlika.Male pozornosti.
@Scarabeuss @open mind Holky já to brala tak, že ne každý je ochotný jet na dovču a nechat děti babče. I když našim babičkám 100% věřím, tak i když někde jsme a to třeba jen na dvě, tři hodiny, tak myslím na to co se děje doma. Jestli malá moc nezlobí, jestli dobře jí, jestli se jí nestýská po rodičích atd
Proto jsem tu radu brala jako celek na rodinu. Prostě si myslím, že zakladatelka i její manžel mají klasický stereotyp. Postarat se o děti, navařit, uklidit, vyprat, vyžehlit atd. atd. Manžel vydělat peníze pro rodinu a večer oba bouchnou do postele a jsou tak unavení, že nemají chuť na nic. Takhle nějak jsem to z toho pochopila. A pokud by aspoň jednou za čas vypadli z bytu, nikdo by nemusel vařit, nikdo by se nestaral o úklid jen by si užívali volného dne. A co víc by mohlo rodinu spojit než dobře prožitý společný den. To je jen můj názor ![]()
@open mind dekuju.asi to bude jedina cesta
jeste se k tomu nejak dokopat. casem nejak vic a vic rezignuju, zabejvam se vsim moznym abych se v tom sama nehrabala a chce se mi porad min neco resit
.
@Anonymní píše:
@Martina.N78 @Verca1901 mate pravdu obe dve
Ono to půjde, ze začátku maličkosti, pozornost a pak i podle hlídání, musíte si udelat cas na sebe.Deti jsou super, ale s detmi zivot nekončí. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
@open mind dekuju.asi to bude jedina cestajeste se k tomu nejak dokopat. casem nejak vic a vic rezignuju, zabejvam se vsim moznym abych se v tom sama nehrabala a chce se mi porad min neco resit
.
Chapu, ale na neochota k cinnosti je cesta do pekel. Je to takove poslani vztahu do haje, ale tak jakoby /pardon za to slovo/ srabacky nenapadne, ja nic to samo se to pokazilo - jestli mi rozumis. Nekdy staci jen druhou stranu nalezite postrcit a zacne hezke veci oplacet a rozbehne se pozitivni spirala a bude to zase fajn, ne jen stereotyp a otrava. Nemyslet jen na deti, ale i na partnera a na sebe, vas hezky vztah je i ku jejich prospechu konec koncu. A kdyz to nedej boze stejne nepomuze a pujdete od sebe, budes alespon vedet, zes udelala vse, co bylo ve tvych silach.
@open mind jojo.ja jsem byla driv docela vztekla, co na srdci, co na jazyku. a hned byl pokoj, vsechno se hned vyrikalo. Ovsem od ty doby, co jsem se xxx-krat snazila „resit“ nas sexualni zivot a xxx-krat nevyresila vubec nic a veci se jeste zhorsovaly, tak to zacinam dusit v sobe, a jak jsem psala, prehazuju pozornost a energii radsi jinam. protoze vsechny moje snahy vysly naprazdno. mozna jsem to taky delala spatne. jenze to z nej nedostanu.on kdyz se zasekne, tak je jeste horsi nez ja. Takze jsou dny kdy tu kolem sebe chodime jak dva urazeny brucouni.No a ono to pak zas nak samo prejde, neni to furt, nastesti. Mozna to delam opravdu naschval. Pravej opak nejakych pozitivnich snah, naopak, nechat to vyhnit a pokazit se samo. jenze - aby pak uz nebylo opravdu pozde ![]()
Hele, to mas tezky, dam ti priklad - kamaradka ma nizsi sexualni potrebu, nez jeji pritel, on o tom chce taky porad mluvit, ona rika ze neni o cem, pac to tak proste citi a nemuze to nijak zmenit. Kompromis By pro ne znamenal, ze to ona bude obcas delat s nechuti. Tezko rict no, treba kdyby byla doma obecne vetsi pohoda, zlepsilo by se u vas i toto - jako takovy vedlejsi ucinek. Za zkousku to stoji. ![]()
@open mind zkusit to musim. akorat musim vychytat dobrou prilezitost - dneska, kdy jsem cela ufnukana a stezuju si tu a lituju se to asi nebude
diky moc za rady ![]()
Neni zac, mam s tim trochu zkusenost od velmi blizke osoby, tak snad ti pomuze. Pockala bych si na lepsi naladu -abych nesla uplne na silu (ono se to uz pro par dnu nezblazni) a pak zacala hledat to, co mame spolecne, ne co nas rozdeluje a dle toho konat. Zivot je kratky na to jen vedle nekoho zit, deti jednou odejdou a duchod se potahne.
![]()
Ja jsem takova krava. cokoli udelam a reknu, vsechno tim jen zhorsim. ![]()
krome toho, ze sel zaparit s kolegama, me jeste pozadal, at mu neco vyberu pro kolegyni, ktera mela narozeniny a kvuli ktery vlastne celej vecirek byl. A to uz jsem nevydrzela, vyjela jsem jak furie, ze jsem dobra jen na to koupit darek, nekomu kdo me nepozval, ja budu sedet doma a on se pujde bavit…prehnala jsem to, ja vim. Vlastne i kdyz se u deti stridame, ja jsem ta, ktera chodi castejs ven takhle vecer…Vyjela jsem jak hysterka, protoze na kolegyni zarlim (nevim, jestli to manzel vi, nebo ne..)Je mladsi, kocka, ma sarm, sex appeal, flirtuje i s nohou od stolu - je proste takova.ja nejsem zadna obluda, ale asi bych takhle neragovala, kdyby slo o narozeniny nejakyho chlapa od nich. Rekl mi ze ho to mrzi, ze to beru takhle, jenze ja uz byla k nezastaveni. Vyblila jsem na nej, ze je to vsechno na nic, ze jsme spolu jen kvuli detem, ze nemame nic spolecnyho…pak ticha domacnost. Vecer odesel.ja nemohla usnout.Ani po pulce flasky vina.Bylo mi strasne. Prisel v noci.Spal do 2 do odpoledne.Kdyz vstal, predala jsem mu deti a jela sama nakoupit.Pak jsem zastavila auto, pustila si na plny koule muziku a brecela.Ted jsem zpatky doma.On si hraje si s detma, venuje se jim, hrozne starostlivej tatinek, me ignoruje jako kdybych tu nebyla.Jsem krava, krava, krava blba a kdyz otevru pusu jeste veci zhorsuju
Bojim se ze se oba zaseknem a pak uz to nepujde napravit. zakladatelka
@Anonymní píše:
Ja jsem takova krava. cokoli udelam a reknu, vsechno tim jen zhorsim.
krome toho, ze sel zaparit s kolegama, me jeste pozadal, at mu neco vyberu pro kolegyni, ktera mela narozeniny a kvuli ktery vlastne celej vecirek byl. A to uz jsem nevydrzela, vyjela jsem jak furie, ze jsem dobra jen na to koupit darek, nekomu kdo me nepozval, ja budu sedet doma a on se pujde bavit…prehnala jsem to, ja vim. Vlastne i kdyz se u deti stridame, ja jsem ta, ktera chodi castejs ven takhle vecer…Vyjela jsem jak hysterka, protoze na kolegyni zarlim (nevim, jestli to manzel vi, nebo ne..)Je mladsi, kocka, ma sarm, sex appeal, flirtuje i s nohou od stolu - je proste takova.ja nejsem zadna obluda, ale asi bych takhle neragovala, kdyby slo o narozeniny nejakyho chlapa od nich. Rekl mi ze ho to mrzi, ze to beru takhle, jenze ja uz byla k nezastaveni. Vyblila jsem na nej, ze je to vsechno na nic, ze jsme spolu jen kvuli detem, ze nemame nic spolecnyho…pak ticha domacnost. Vecer odesel.ja nemohla usnout.Ani po pulce flasky vina.Bylo mi strasne. Prisel v noci.Spal do 2 do odpoledne.Kdyz vstal, predala jsem mu deti a jela sama nakoupit.Pak jsem zastavila auto, pustila si na plny koule muziku a brecela.Ted jsem zpatky doma.On si hraje si s detma, venuje se jim, hrozne starostlivej tatinek, me ignoruje jako kdybych tu nebyla.Jsem krava, krava, krava blba a kdyz otevru pusu jeste veci zhorsuju![]()
![]()
Bojim se ze se oba zaseknem a pak uz to nepujde napravit. zakladatelka
Já bych viděla problém v tom, že spolu nejste intimně. Kdo vlastně nechce, ty nebo on? Jsi si jistá, že za tím není jiná žena?
@hatawai podle mne to taky prameni vsechno z toho. nevim, kdy by na jinou zanu vzal cas- to ne.uz to jde nejakou dobu od deseti k peti.cim dal tim..a hur
Nejdrvi nechtel on.nebo tedy - ne ze by nechtel, kdyz jsem zacala ja.ale sam jako prvni neprisel temer nikdy. anebo velice malo (na muj vkus) a me to postupne tak otravilo a znechutilo, ze uz jsem se sexem sekla taky…pritom je mi to vsechno tak lito. chtela bych, abychom dali veci do poradku.aby me ted prisel a obejmul.ale samozrejme ze sama za nim nepujdu. a on se bude zbytek dne predvadet jako skvelej tainek. ublizujem si navzajem.zakl.