Vztah s manželem

34
8.1.16 01:29

Vztah s manželem

Asi není dobrý nápad psát tento příspěvek, ale jejich tu spousta, tak se přidá mi já. Jsem s manželem 5 let a máme tři děti do věku tří let (nejmladšímu je měsíc). Ze začátku byl manžel takový ten hodný kluk, co mě ve všem podržel atd. Poté jsme spolu začali bydlet a já jsem ho začala vidět jinak. Než jsem se s ním stačila rozejít, tak jsem zjistila, že jsem těhotná, náš vztah se uklidnil a následovala svatba. Po té už to bylo jenom horší. Hádky po narození prvního syna, přerušilo klidné období, kdy jsem byla na rizikovém těhotenství a následně měla dcera i po narození zdravotní problémy. Pak už to bylo jako teď, obden hádka a sprostá slova na moji adresu. Opakované sliby, že na mě nebude sprostý, aby mi následně řekl, že si to nezasloužim. Nešťastnou náhodou se nám, ale zadařilo na třetí dítě, takže jsem stále s ním.

Ze začátku jsem si říkala, že oba máme chyby a hádky se většinou rychle uklidnily. Bohužel teď už to tak není, já vím, že mám svoje chyby a nejsem vždy k němu taková, jaká bych měla. I on toho se mnou musel vydržet hodně. Na druhou stranu mě deptá to, že mi ob den říká krávo a pak prohlásí, že ho nezajímá jestli mě to bolí nebo ne. Pokaždé je chyba v tom, že ho něčím vytočím a on se naštve (nikdo neřešíme to, že on by mohl naštvat mě). O chuti na sex nebo nějaký bližší kontakt ani nemluví, manžel se sice občas snaží, ale mě pořád leží v žaludku ty jeho nadávky a nedokážu se přes to přenést.

Příklad za všechny. Vaříme dětem ovesnou kaši a mě vadí ten zápach, tak ji vaří manžel, pokud je doma. Nachystám mu vše potřebné a jemu se zdá moc malý hrnec. Já mu řeknu ať si ho nechá, že bude zbytečně špinit ten větší. Prostě úplná blbost. On na mě okamžitě zařve, že ho neustále j*bua už zase se chovám jako kráva.

Na druhou stranu vím, že se dokáže super postarat o děti, pomůže doma a ke mě se chová hezky. Přesto mu na mě pořád něco vadí.

Říkám rovnou, že odejít od něj považuji až za poslední možnost. Ať to počítám, jak to počítám budu na to s dětmi hodně špatne (vím, že se vyžít dá), ale nechci utíkat, když je možné řešení. Na druhou stranu, ON je ale chlap a prostě se kvůli mě nezmění, navíc nemůžu dětem dělat to, aby ho vídali, jak na mě sprostě řve a já pak brečím.

Nepíši to proto, že se potřebuji vypovídat, ale protože mě zajímá i jiný názor. S nikým okolo se o tom bavit nemůžu, aniž by se to dozvěděl manžel, tak mi zbylo diskuzní fórum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2562
8.1.16 01:35

Takže první a třetí dítě omylem a zrovinka těsně před rozchodem, to je teda záhada. Máš kam jít, jak zaplatit bydlení a uživit 4 lidi? Pak odejdi. Pokud ne, je to prosté, dej mu větší hrnec, on snad ví, v čem to chce vařit. Sorry, já se nedivím, že se vytočil, vulgarity neomlouvám, ale proč s ním mluvíš jak s retardem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.1.16 01:43
@Agnesita píše:
Takže první a třetí dítě omylem a zrovinka těsně před rozchodem, to je teda záhada. Máš kam jít, jak zaplatit bydlení a uživit 4 lidi? Pak odejdi. Pokud ne, je to prosté, dej mu větší hrnec, on snad ví, v čem to chce vařit. Sorry, já se nedivím, že se vytočil, vulgarity neomlouvám, ale proč s ním mluvíš jak s retardem?

U prvního dítěte jsem nechtěně dva dny za sebou vynechala antikoncepci (to je moje chyba, nepopírám), brala jsem ji první dva měsíce těhotenství, než jsem na to přišla… A u třetího manželovi nějakým způsobem praskl kondom (podotýkám, že třetí dítě nechtěl). Už jsem psala, že 4 lidi slušně neuživím. Navíc vzniklá situace je použitá jenom jako příklad hádek o ničem. On se zase do mě neustále naváží kvůli tomu, jakým nožem krájím chleba. V tomhle jsme na tom stejně, jenže já jsem to schopná přehlížet a on v tom vidí záminku jak se do mě zase pustit. Povahově a rejpáním je na tom úplně stejně jako já. Problém je ten, že u mě to nekončí záchvatem vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.1.16 02:08

@Lantanna No.. k tomu pořídit si nechtěně tři děti s člověkem, se kterým se hádám a ani s ním nechci být.. to by slušně bohužel nešlo.
Pokud si spolu sednete, řekneš mu, jak se cítíš a co Ti vadí, tak jako správný partner- pokud má vztah budoucnost- Tě vyslechne, pochopí a začnete něco dělat- oba. Pokud do sebe nepřestanete šít kvůli blbostem oba, tak se to nezlepší nikdy. Ty ho nech vařit v čem chce, když se to nechce dělat Tobě a on ať Tě nechá krájet čím chceš, pokud to nechce krájet sám. Pokud se oba shodnete na tom, že se sami navzájem nezvládnete podpořit a korigovat váš vztah k lepšímu, jako další krok by byla poradna, to ale za předpokladu, že s tím Ty i manžel chcete něco dělat.
Pokud jeden z vás nemá zájem vztah zlepšit, pak je řešení jen jedno. Kvůli dětem se trápit ve vztahu, který nemá smysl, a jen čekat, až bude poslednímu- snad poslednímu- dítěti osmnáct, aby jsi mohla vypadnout z domu taky, to nemá smysl.. Nehledě na to, že pro děti jsou zdravější dva klidné domovy, než jeden příšerný. :roll: :think: :nevim:
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.1.16 02:29

@Bareen Tři děti nejsou nechtěné. První náhoda, druhé plánované a třetí náhoda. Navíc nikdy jsme neřekla, že s manželem nechci být. Navíc i tu poradnu už jsem navrhla, ale problém mám prý jenom já a tak si ho mám také sama řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.1.16 02:32

Jenže problém bohužel nemáš jen Ty. Máte ho oba. Manžel to bude muset pochopit, jinak se nehnete z místa a pokud by jsi tohle vydržela příštích osmnáct let, jak na tom potom asi psychicky budeš? Musíš myslet i na to, jak to budou vnímat děti a jaký příklad si do života vezmou Tvoji synové. To by jsi měla řešit doma s mužem. :think: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.1.16 02:38

@Bareen Manžel tohle řešit bude, ale pak se vrátí zpět do původního stavu. Bohužel i kdybych chtěla odejít, tak si to ještě min 2 roky nemohu dovolit, finančně bych to nezvládla a hlídání nemám a mít nebudu. Jinými slovy je to začarovaný kruh, ze kterého nenvím jak dál a bohužel to odnáší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.1.16 02:41

A chlap nevidí, že to děti odnáší? Domluvit se třeba na tom, že když to na něj půjde, nějak mu to dáš najevo a jemu to v tu chvíli dojde a nechá se uklidnit? Je na něm vidět aspoň trocha snahy, lítosti..? :( :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.1.16 04:36
@Bareen píše:
A chlap nevidí, že to děti odnáší? Domluvit se třeba na tom, že když to na něj půjde, nějak mu to dáš najevo a jemu to v tu chvíli dojde a nechá se uklidnit? Je na něm vidět aspoň trocha snahy, lítosti..? :( :?

Bohužel není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.1.16 04:38

@Lantanna Pokud z jeho strany není takový zájem o Tebe, o děti, o vaší společnou budoucnost, tak bohužel nevidím, na čem tu budoucnost chceš budovat.. :,( Na Tvém neštěstí a trápení to být přece nemůže.. :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.1.16 04:42

@Bareen Já to vím, zítra si naposledy promluvíme a když to nepůjde, tak nejspíš končíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.1.16 04:47

Máš rodinu, kamarády, kteří by Ti ze začátku pomohli? Ono třeba když se sbalíš a odejdeš a on opravdu uvidí, že takhle teda ne, tak se to v něm třeba hne.
A pokud odejdeš natrvalo, nějaké peníze Ti přispívat bude, což by s rodičákem alespoň na základ být mělo. Některé to tak musí zvládat, zvládla by jsi to určitě taky. Ale je to až krajní řešení. Většinou prostě spoléhají na to, že si budeš jen stěžovat, ale nikdy se na nic nezmůžeš, tak proč by se namáhali.. Uvidíš, ono se to hne, až nebudete týden doma. :palec: :hug: Každopádně ale musíš Ty sama vědět, jestli to tak chceš, jestli na to máš, my Ti tu můžeme jen říct svůj názor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
8.1.16 07:16

A chválíš manžela dostatečně? Přeci jenom má „na krku“ (nepředpokládám, že spíš nechodíš do práce) 4 lidi z toho dva „omylem“. Myslím, že to musí být dost vyčerpávající - hlavně mentálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3530
8.1.16 07:25

Kdo chce kam… Nebudu to více rozepisovat, ale nechápu, že jsi to nechala zajít tak daleko.
Každopádně jako první mě hned napadla poradna. Později píšeš, že to není možné. Na to mě taky napadá přísloví: „Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby“. S manželem si promluv na rovinu, že situace je už neúnosná, že to chceš zachránit, ale v současné situaci bez pomoci zvenčí nevidíš jinou možnost než odejít i za cenu špatné životní situace. Prvotně bych se pokusila zachránit rodinu, ale než, aby děti žili v tom, jak tatínek nadává mamince, jak se neustále hádáte, to radši se rozejít. Nepíšeš, jestli ho ještě miluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.1.16 07:34

Ja bych to videla na manzelskou poradnu, nebo se zkus sbalit a odejit treba k rodicum pokud mas tu moznost, s tim ze je opravdu konec, spousta chlapu se pak chytne za nos, az kdyz pochopi ze by vas opravdu mohl ztratit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí