Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mam takovy problem. Ja uz bych chtela mimco, ale vzdycky kdyz o tom zacnu, pritel rekne, ze nechce, abych byla na svatbe tehotna. Pry bude svatba v lete, ale bohuzel nerekl ktery rok. Jenze ja nejsem stastna a nevim, jak s nim o tom mluvit. Co vy? Jak na nej?
Jak dlouho visí toto téma ve vzduchu.
Zeptej se které léto má na mysli ale vydupat si miminko za každou cenu nejde mohl by ti to později vyčítat.
Tak to je dost dlouhá doba na to aby se rozmyslel a neřekl ti proč? Třeba ma strach že by roli rodiče ještě nezvládl.
@Zzazu netlacila bych ho.. Buď rada že mas chlapa co si te chce vzít. ![]()
Přesně totéž už 5 let řeší moje kamarádka. Chtěla dítě už před 5 lety a chlap měl důvod, proč to nejde. Tehdy to moc neřešila, protože to bylo pár let po vysoké, tak to vzdala, že má pravdu, jsou mladí a mají čas a najednou jim táhne na 40 a ona pomalu zjišťuje, že ztrácí čas s chlapem, co sice podle svých slov chce dítě, ale teď ne, ale až… až bude byt, až bude větší byt, až bude auto, až bude větší a bezpečnější auto, až budou mít úspory a částku zvyšuje, až se podívají do Irska, do Kanady, na Nový Zéland…
Dokonce už za ty roky měli několik termínů, kdy bude svatba a kdy se začnou snažit a on pokaždé vzal zpátečku.
Jak dlouho jste spolu?
Podle mě to je např. u nich už „přechozený vztah“, kdy by už potřebovali změnu a on nechce měnit tu svou pohodu. Podobných párů znám víc a vždycky to dopadlo stejně. Konec vztahu, oba si našli někoho jiného a oba měli pak brzy děti.
Ve tvém případě bych si s ním sedla, promluvila si o tvých pocitech, jeho pocitech a zeptala se natvrdo, kdy a jak to vidí. Hlavně nic nevyčítat a mluvit otevřeně.
Omlouvám se za anonym, ale píšu o kamarádce.
@zuzka131313 píše:
@Zzazu netlacila bych ho.. Buď rada že mas chlapa co si te chce vzít.
Tohle je ale strašně smutné ![]()
@Anonymní píše:
Přesně totéž už 5 let řeší moje kamarádka. Chtěla dítě už před 5 lety a chlap měl důvod, proč to nejde. Tehdy to moc neřešila, protože to bylo pár let po vysoké, tak to vzdala, že má pravdu, jsou mladí a mají čas a najednou jim táhne na 40 a ona pomalu zjišťuje, že ztrácí čas s chlapem, co sice podle svých slov chce dítě, ale teď ne, ale až… až bude byt, až bude větší byt, až bude auto, až bude větší a bezpečnější auto, až budou mít úspory a částku zvyšuje, až se podívají do Irska, do Kanady, na Nový Zéland…
Dokonce už za ty roky měli několik termínů, kdy bude svatba a kdy se začnou snažit a on pokaždé vzal zpátečku.
Jak dlouho jste spolu?
Podle mě to je např. u nich už „přechozený vztah“, kdy by už potřebovali změnu a on nechce měnit tu svou pohodu. Podobných párů znám víc a vždycky to dopadlo stejně. Konec vztahu, oba si našli někoho jiného a oba měli pak brzy děti.
Ve tvém případě bych si s ním sedla, promluvila si o tvých pocitech, jeho pocitech a zeptala se natvrdo, kdy a jak to vidí. Hlavně nic nevyčítat a mluvit otevřeně.
Omlouvám se za anonym, ale píšu o kamarádce.
Tohle je hrozné ![]()
@zuzka131313 píše:
@Zzazu netlacila bych ho.. Buď rada že mas chlapa co si te chce vzít.
A to je nějaká záruka? Viz moje kamarádka. Je s chlapem 9 let. On začal před 5 lety mluvit o svatbě a nic. Mně to přijde, jak kdyby to plácl, aby jí ucpal pusu, aby nemluvila o dítěti.