Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, jestli je to přímo k tématu, ale měla jsem 4 roky přítele. Bylo mi 17-21 let. Taky říkal, že si mě jednou vezme, budeme mít děti, ale… Jemu bylo v té době 19-23let a ještě měl plno let vizi o studiu, práci, kdy se našetří a potom bude svatba a děti.
Už nějakou dobu jsem cítila, že to není ono a poslední půlrok jsem si psala s jedním klukem. Po půl roce jsme se sešli, dali dohromady. Po půl roce jsme se vzali (nechtěl se ženit, ale po 2 měsících najednou přišel, že se vezmeme), na svatbě jsem byla měsíc těhotná.
Nyní jsme spolu 5 let a 2 měsíce svoji, máme 4,5 letou dcerku a 3-měsíčního syna a jsme spokojení a šťastní ![]()
Ještě dodám, že ex se nejdřív pokoušel o to, abych se k němu vrátila. Ale časem přišel na to, že je volný a šel za svými sny. Poté mi poděkoval, že byl blbec a že je nakonec rád, že jsme šli každý za svým ![]()
Dělala bych suverénku a směřovala vše k té letní svatbě. Třeba neřekl, že myslí toto léto, ale ty můžeš tvrdit, žes to tak pochopila a na co vůbec čekat?
Řekni mu, že naplánovat hezkou svatbu určitě půl roku zabere a že už je tedy na čase začít to řešit. A že máš antiko jen do května například a pak už se můžete snažit
Aspoň budeš vědět rovnou, na čem jsi a v případě jeho „cukání“ máš ještě šanci včas najít partnera stejně založeného jako jsi ty ![]()
@Maty1989 občas to jde fakt rychle…
taky znám ze svého okolí pár co spolu žil 2 měsíce do půlroku se brali a do roka měli mimco.
jsou spolu už 7 let ![]()
@zuzka131313 píše:
@Maty1989 občas to jde fakt rychle…taky znám ze svého okolí pár co spolu žil 2 měsíce do půlroku se brali a do roka měli mimco.
jsou spolu už 7 let
Jj, i když to možná vypadá pro okolí blbě, tak kolikrát takový vztahy hrr do všeho vydrží dýl, nebo napořád, oproti těm, co spolu byli x let a pak teprve to ostatní
My spolu po 2 týdnech začali bydlet, což je taky základ ![]()
@Maty1989 ja s přítelem začala bydlet okamžitě… Takže jsme se poznavali za pochodu a bylo to buď a nebo.. Jsme spolu od dubna a od záři se snažíme o mimi.. Za půl roku chceme kupovat svoje bydlení a téma svatba už taky padlo ale na to nespecham.
uvidime ![]()
@zuzka131313 píše:
@Maty1989 ja s přítelem začala bydlet okamžitě… Takže jsme se poznavali za pochodu a bylo to buď a nebo.. Jsme spolu od dubna a od záři se snažíme o mimi.. Za půl roku chceme kupovat svoje bydlení a téma svatba už taky padlo ale na to nespecham.uvidime
Taky krásný
My byli každý z jiného kraje, on pracoval, já chtěla taky práci - byla jsem student VŠ, ale nebralo mě to, takže jsem to ukončila
Tak jsme se dohodli, že za 2 týdny pojedu na 2 týdny prostě k němu. A už jsem jezdila za mamkou jen pro věci a zase zpátky ![]()
@Mango_Lassi píše:
@Karleon ale není to žádný standard. když mi bylo 30 a ještě jsme děti neřešili. Přišlo nám to brzy. Já ani žádné nechtěla.
Ale měl by být, protože mít stejné priority, plány, životní cíle, to je pro fungující vztah stěžejní. Pak by nebylo tolik nešťastných lidí.
To je hezké ja sem jela takto po 3 měsících na víkend a smě spolu skoro 5 let
@Maty1989
@Karleon tak přítel věděl, že nechci. Ale nechával to být. Říkal mi, že do 40 je čas
mně to bylo jedno.
@terinka4444 píše: Řekl dítě po svatbě a svatbě v létě? Sednout si, říctmu, že léto se blíží, že nechceš honit svatbu na poslední chvíli, ať řekne, který tedy ten letní měsíc, jak asi s termínem, že půjdete zjistit termíny volné, a jak s tíím dítětem, jestli se tedy začnete snažit hned po svatbě nebo jak si to představuje. Žádné neurčité termíny.
Souhlasim…ja bych na to sla jeste tvrdeji, prinesla mu papiry z matriky a seznam terminu na nejblizsi leto, at si vybere..treba jen neni planovaci typ a ceka, ze se toho chopis ty. ![]()
A jo, ja nedocetla posledni stranku…trochu s krizkem po funusu ![]()
@Zzazu píše:
On to asi nevidi, ze se trapim. Jsme spolu 6 let,2 roky spolu bydlime. Mame fajn praci. Ale problem je, ze kdyz prijde z prace naji se, usne. Pak se probudi kolem 10 a to ja jdu spat a on pak cumi na telku a rano mi pak rekne, ze usnul a pak nemohl spat. Ja mezitim se staram o domacnost.Ja ho nechci kritizovat, je bajecnej, ale mam pocit, ze takhle to dal nejde.
tak to zní opravdu slibně, gratuluji, zřejmě si narazila na muže roku, je zvláštní, jak jsou některé ženy ve výběru mužů skromné
@Karleon píše:
Ale měl by být, protože mít stejné priority, plány, životní cíle, to je pro fungující vztah stěžejní. Pak by nebylo tolik nešťastných lidí.
Ale stejny priority, kdyz ono to je tezky…
Skoro kazda zena se chce vdat a mit decka, maloktera ne a kdyz uz vetsinou nechce, tak je to nejaky zvlastni typ. Ale na druhou stranu plno muzu se dneska do svatby nehrne a casem si zvyknou na pohodli a nechtej ho narusit ditetem, ja patrim k nim.
Proste to tezko nejak vymyslis kompromis, muzi to budou okecavat a odkladat a zensky doufat, ze je ukecaj(a casto fakt ukecaj) nebo si najdou nejakyho troubu, ktery se s nima ozeni do pul roku, ale prestane je bavit po par letech souziti. ![]()
@beruska9 píše:
Souhlasim…ja bych na to sla jeste tvrdeji, prinesla mu papiry z matriky a seznam terminu na nejblizsi leto, at si vybere..treba jen neni planovaci typ a ceka, ze se toho chopis ty.
No rekl bych ze na tohle fakt neceka, ver tomu, fakt ne… ![]()