Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodne to zlehcim, ale musis se rozhodnout, co chces vic. Jestli chlapa nebo dite. Jestli dite - najdi si jineho tatinka, jestli chlapa - pockej a netlac ho. Nic mezi tim neni.
Taky si myslim, ze natlak se nevplaci. Mozna bych naslouchala intuicci: nechce opravdu, protoze zatim nenazral nebo hleda duvody protoze si necim neni jisty? Treba vztahem…i cekani muze byt riziko. Ale zase si nemyslim, ze je zena ve triceti na dite stara.
A co kompromis? Vetsina chlapu ve 29 se na dite jeste neciti… Dala bych rok, ktery je prijateny pro vas pro oba, napr. 2019, ze tomu date volny prubeh. No a kdyz to nedodrzi, mas cas jeste hledat jinde…
@MichaelaVaseCukrarka píše:
Antikoncepci už rok a pul neberu, nedělala dobře. V sexu si dává porádný pozor, je schopný mě ze sebe shodit jen aby se do mě neudělal. Říkala sem mu že se nám miminko nemusi ani povest ale cetl nekde nejaky clanek a tam psali ze z vetsí části za to muze žena a to mi předhodil, koukala sem na nej s otevřenou pusou…
Bydlíš s blbcem, co je ve 29 pořád dítě. Najdi si jiného a založ rodinu s ním. Ještě máš čas… ![]()
@MichaelaVaseCukrarka píše:
On si dává opravdu MEGA pozor a sex v podstatě je jen kdýž on chce a to nebývá tak často, když mám já potřebu vždy je unavený, přijde mi že si to vymýslí…myslím si že by nechtěl abych šla na potrat ale ikdyby tak v tom mám jasno, odešla bych a postarala se o sebe i dite sama…
Nějaký sobeček!
Jak to tak čtu, ten chlap je podezřelý. Být tebou, tak si na chvíli sundám růžové brýle a napíšu si na papír, co na něm vlastně tak moc miluješ a proč jsi šťastná a co tě trápí.
@Litta proc s blbcem? Nemyslim si, ze to, ze chlap prizna, ze neni ve 29 pripraveny na dite je blbec. Pripraveny nebude asi nikdy, ale treba mysli na to, jake ma uspory? Co bydleni? Jestli to sam utahne? Je lepsi si priznat, ze na to chlap jeste nema, nez aby na to pak slecna byla sama…
muj chlap k tomu dospel v 33 ![]()
@Kačaba4691 Být nepřipraven může, ale jestli s ní jedná takhle… Shazuje ji ze sebe, věří jednomu evidentně neznalcem napsanému článku a ten ji předhazuje, sex je taky jen podle něj,… Píše o něm teda hrozně.
@MichaelaVaseCukrarka mě upřímně strašně štve ten dnešní přístup, že když ženská porodí před třicítkou, tak je to strašně mladá maminka apod! Já jsem nedávno ve svých šestadvaceti porodila své první miminko a přijde mi, že to je tak akorát
je pravda, že když to řeknu asi blbě, tak jsem se „dobře vdala“ - starší chlap, přestěhovali jsme se do baráčku po jeho rodičích, takže jsme bez hypotéky jen s nějakým menším úvěrem na rekonstrukci a finančně nestrádáme.. starší sestra má rok přítele ten oslavil letos 30 a ten se dokonce ani nechystá do společného bydlení, ale když tuhle viděl naší malou, tak z ní byl úplně hotový a přišlo mi, že má skleněné oči.. tak jsme se ho pak ptala, kdy to máme čekat u nich a on se začal zase vykrucovat ![]()
Asi neporadím, jak to s přítelem vyřešit, ale každopádně věřím tomu, že už se na miminko cítíš a držím palce ať vše dobře dopadne
![]()
Jo a ještě to jak šmahem odmítl manželství, že je to pro něj jen papír. Že pro ni to něco znamená, to je mu úplně jedno. Tohle, podle toho co píše, NENÍ chlap pro život. Měla by být ráda, že ty děti nechce.
Trochu se bojím abys tu za pět let nepsala, že se s tebou rozešel, ty jsi sama, biologické hodiny bijí na poplach a co máš dělat?
Přijde mi, že tě má jistou, nesnaží se ani v sexu, brát si tě nechce, dítě s tebou nechce… Já bych vyhlásila pauzu ve vztahu, ať si to můžete oba rozmyslet, pokud máte být spolu, tak budete… ![]()
Chápu přítele, že se chce nejdříve zajistit, ale musí počítat i s tím, že ty to nemusíš do té doby vydržet a opustíš ho, to by mohl být pádný argument, aby si dal říct dřív jak za 5 let.
Že zatím nechce dítě, to bych pochopila… ale že se tak odmítavě staví i ke svatbě, to už by mi hlavou vrtalo víc… když k tomu připočteme chování při sexu, asi to bude pěknej sobeček… Kdyby šlo jen o to dítě, zatím bych to neřešila. Ale po všech informacích už mi jako skvělá partie nepřipadá ![]()
No co poradit, asi to chce víc komunikace s partnerem a ty nebýt „měká“ a nemlčet, zatim si on diktuje svoje podmínky, jak by to chtěl a mělo být a tvůj názor a pocity vůbec nerespektuje! To je úplně fuk, kolik ti je, prostě to na tebe přišlo a chceš založit rodinu. Teď si představ, ze za těch pět let, co on tvrdí, že máte čas, tak se teda začnete snažit o mimčo..bude ti 31 a uteče rok, dva, tři a ono to nepůjde..né že bych vám to přála, ale je bobohužel hodně párů, co to takhle maj..takže co třeba pro začátek nějaké vyšetření, jak u tebe tak i u něj, kolikrát se totiž přijde na to, že muž má pomalé spermie nebo žena má problém s vejcovody..ale většinou to tyhle páry řeší až po třicítce a hodně jich musí přistoupit na umělé oplodnění. Tohle taky on ví a četl to??? Zeptej se ho, jestli by tohle třeba chtěl za těch pár let řešit ![]()
No už to tu řekly i jiné a ani já se opakovat nebudu… Krom té svatby se mi nelíbí ani jeho chování, které tady, zakladatelko, popisuješ… Co je na něm tak skvělého, proč stojí za to s ním být? Asi by to chtělo se pořádně zamyslet. Abys neztrácela čas a energii s někým, kdo za to nestojí.
Popis dost sedí na mého bývalého, akorát mu bylo 33 a zajištěný byl dost. Vyměnila jsem ho, když mi bylo 28, ve 29 se vdala a ve 30 porodila první dítě. Zůstat s bývalým, tak jsem bez dětí a bez nervů ![]()