Přítel nechce dítě, já ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
23.11.17 20:48
@zapomněnka píše:
Já napíšu trochu něco jiného než ostatní tady. Byla jsem na tom prakticky stejně jako ty, přítel taky dítě nechtěl (29 let), já ano. Práci jsme měli, ale bydlení ne, přítel chtěl nejprve pořešit ty materiální věci. Rozdíl byl, že my spolu byli 10 let a navíc já s mizivou nadějí na otěhotnění kvůli hormonální poruše. Přesvědčovala jsem ho, že to musíme řešit u doktorů včas, že to bude na dlouho atd. Nic nezabíralo, byl zásadně proti. Naštěstí zapracovala nějaká vyšší moc či co a i přes údiv lékařů jsem otěhotněla (nebrala jsem HA a nechránili jsme se, protože podle lékařů jsem dítě mít nemohla). Prošli jsme si těžkou krizí (v těhotenství a první půl rok dcery), překonali jsme ji a teď máme téměř sedmiletou holčičku, kterou oba moc milujeme. Takže ne vždy musí dopadnout špatně, pokud se muž do otcovství „přinutí“. A s tou svatbou… my máme už skoro 17 let krásný vztah a svatbu nechci já. Řekla jsem, že až to půjde online, tak klidně hned, ale představa, že musím odříkávat nějaké zapeklité formule na úřadě… nikdy! :-) Takže chápu, když se někdo do svatby nežene a nemusí to být nutně automaticky sobec.

Ano - to je zapeklitá formule? Jestli se nechceš vdávat jen kvůli tomu, tak klidně můžeš. Ano zvládne říct i malé dítě. Ono to bude asi jinak, ne?

• Citovat
  • Upravit
4700
23.11.17 21:02

@Litta Ale jistota to není. Kámoška zase měla takové prostředí, které okamžitě vraždilo každou spermii jejího chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.17 21:24

@MichaelaVaseCukrarka byla jsem v uplne stejne situaci. Jen jsem byla starsi…to nevyresene dusno nam zkazilo vztah a rozesli jsme se. Oba jsme meli jine partnery, ale po par mesicich jsme se dali znovu dohromady. Zjistili jsme, ze chceme byt spolu a ze problemy musime resit kompromisem…ne odlozenim diskuse. No a ted uz mame spolu 2 deti a jsme stastni. Tim chci rict, ze resenim neni ho k diteti dotlacit, ale dotlacit ho k diskusi a chtit jasne odpovedi. To, jestli pro vas budou prijatelne a jak se pak zaridite zalezi na vas.

• Citovat
  • Upravit
23.11.17 21:42

@Kobliha51 Ona svatba opravdu není jen o tom „ano“. Když se zítra sebereme a přijdeme na úřad, tak nás nikdo neoddá a už vůbec ne za 10 minut, jak tu někdo naznačuje. A to nemluvím o tom lítání po změně příjmení… podnikám a vůbec si nedokážu představit, že bych ohlídala všechno, co mám kde všechno změnit. A vzhledem k tomu, že jsme spolu 17 let, tak tam asi „nic jiného“ nebude, to bychom spolu nebyli, že. Ostatně nevím, proč to komu vadí, jen jsem chtěla říct, že i bez svatby může být šťastný vztah, to že se do ní někomu nechce nemusí být nutně charakterovou vadou. Každopádně s ohledem na zakladatelku bude lepší návrat k tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
23.11.17 22:10

Zacni mit nejdriv rada sama sebe. Nechapu, ze chces do takovehleho vztahu privadet dite.
Sex jen, kdyz chce on, svatba je jen papir. Nezlob se, ale aby jsi neotehotnela a nebyla hoodne nestastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.11.17 22:17
@zapomněnka píše:
@Kobliha51 Ona svatba opravdu není jen o tom „ano“. Když se zítra sebereme a přijdeme na úřad, tak nás nikdo neoddá a už vůbec ne za 10 minut, jak tu někdo naznačuje. A to nemluvím o tom lítání po změně příjmení… podnikám a vůbec si nedokážu představit, že bych ohlídala všechno, co mám kde všechno změnit. A vzhledem k tomu, že jsme spolu 17 let, tak tam asi „nic jiného“ nebude, to bychom spolu nebyli, že. Ostatně nevím, proč to komu vadí, jen jsem chtěla říct, že i bez svatby může být šťastný vztah, to že se do ní někomu nechce nemusí být nutně charakterovou vadou. Každopádně s ohledem na zakladatelku bude lepší návrat k tématu.

Proč mi to vysvětluješ, mě je to jedno. Psala jsi, že se nechceš vdát kvůli zapeklitým formulím na úřadě. Jen jsem ti popsala tu „zapeklitou formuli“. Neměla jsi se na to vymlouvat a nemusela jsi psát nějaké ty zapeklité formule sem.

• Citovat
  • Upravit
486
23.11.17 22:39

Zkusila bych natuknout možnost, že se s ním rozejdeš. Jak na to bude reagovat? Přijde mi divný, proč s tebou nechce mít ani psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 22:50

@Kobliha51 Položila jsi mi otázku (tvůj příspěvek byl adresovaný mně a končil otazníkem) a já považuju za slušnost na otázky odpovídat. Takže nechápu tvůj údiv, proč vysvětluju.
No když už jsem to zavedla trochu OT, tak ještě k zakladatelce - ten pes není špatný nápad, jak vyzkoušet, jestli by to dítě nakonec prošlo. Kamarádka to tak udělala - její muž nechtěl o psu ani dítěti ani slyšet. Nejdřív přivedla psa, ten se osvědčil a její muž si ho zamiloval. Pak ho přinutila k tomu dítěti (nevím přesně jak a ani nechci, ona je vážně drsná) a už mají dvě a jsou šťastná rodinka. Prostě se tomu jejímu z pohodlnosti nechtělo do změny a nakonec zjistil, že je to vlastně fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.11.17 06:23
@mgdln píše:
@Litta Ale jistota to není. Kámoška zase měla takové prostředí, které okamžitě vraždilo každou spermii jejího chlapa.

Jistota není nikdy nic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.17 09:17

Všem moc děkuji za názory :) shoduji se s názory mých přátel…pokusím se zareagovat na všechny odpovedi najednou…
Přítel není zlý člověk, ba naopak ale má své nedostatky. Vztah je přeci i o toleranci druhého, ja mám také nedostatky které věřím ze ho rozčilují. Sem mu vděčná za to ze mi otevřel oči a ukazal mi jak muj nevlastní otec ze me x let delal debila, tahal ze me penize a zneuzival moji dobrosrdrcne povahy a toho ze sem mu verila a prijala ho za vlastniho otce…Je na me moc hodny ale projevuje se jeho stiri povaha, kdy mi slovama dost ublizuje a ja to nevydrzim a zacnu po nem kricet…jsou dny kdy mi pripada ze si ze me udelal nahradni matku… jeho matka je divna pani, kdykoli se vidime vzdy nezapomene zminit jeho byvalou… co se tyce svatby, nechci po nic velkeho, staci mi kdyz tak budeme jen mi dva a svědkové, to sem mu i rekla a i presto odmítá, nevycitam mu to ale i tak to zamrzi…Chtel by cestovat, ja na to nejsem…
Pes. Dlouhou dobu jsem hledala a schromazdovala informace a nakonec sem udělala vyber plemen o ktere bych se dokazala postarat a vycvicit. Ani jeden se mu nelibil. Byli jsme i na vystave psu, ukazoval mi tam psi ktere se mu libili, vetsinou lovecka plemena, nemohu si poridit pejska s loveckym pudem kdyz vim ze bych ho zřejmě nezvladla…vybrala sem plemeno krizence pudla a zlateho retrievera, je to hypoalergeni psik ktery by nemel poustet chlupy, myslim si ze by se pritel zblaznil kdyby vsude nachazel chlupy, ne postavil si hlavu a libi se mu corgi, maly psik ktery vypada jak salam na nozickach ????, me by se i mozna libil ale z principu mu nechci ustoupit…zaver z toho je ze pes nejspis nebude, protoze on chce tohle plemeno…
Uz sem zkousela ze bych odesla…kdysi mi.rekl ze pokud chci odejit drzet me nebude ze pokud odejit chci tak uz sem rozhodnuta a nema smysl me presvedcovat o opaku…
Zaznelo tu ze jsem asi blazen kdyz chci s takovym zalozit rodinu, asi mate pravdu…

• Citovat
  • Upravit
12610
24.11.17 11:29
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za názory :) shoduji se s názory mých přátel…pokusím se zareagovat na všechny odpovedi najednou…
Přítel není zlý člověk, ba naopak ale má své nedostatky. Vztah je přeci i o toleranci druhého, ja mám také nedostatky které věřím ze ho rozčilují. Sem mu vděčná za to ze mi otevřel oči a ukazal mi jak muj nevlastní otec ze me x let delal debila, tahal ze me penize a zneuzival moji dobrosrdrcne povahy a toho ze sem mu verila a prijala ho za vlastniho otce…Je na me moc hodny ale projevuje se jeho stiri povaha, kdy mi slovama dost ublizuje a ja to nevydrzim a zacnu po nem kricet…jsou dny kdy mi pripada ze si ze me udelal nahradni matku… jeho matka je divna pani, kdykoli se vidime vzdy nezapomene zminit jeho byvalou… co se tyce svatby, nechci po nic velkeho, staci mi kdyz tak budeme jen mi dva a svědkové, to sem mu i rekla a i presto odmítá, nevycitam mu to ale i tak to zamrzi…Chtel by cestovat, ja na to nejsem…
Pes. Dlouhou dobu jsem hledala a schromazdovala informace a nakonec sem udělala vyber plemen o ktere bych se dokazala postarat a vycvicit. Ani jeden se mu nelibil. Byli jsme i na vystave psu, ukazoval mi tam psi ktere se mu libili, vetsinou lovecka plemena, nemohu si poridit pejska s loveckym pudem kdyz vim ze bych ho zřejmě nezvladla…vybrala sem plemeno krizence pudla a zlateho retrievera, je to hypoalergeni psik ktery by nemel poustet chlupy, myslim si ze by se pritel zblaznil kdyby vsude nachazel chlupy, ne postavil si hlavu a libi se mu corgi, maly psik ktery vypada jak salam na nozickach ????, me by se i mozna libil ale z principu mu nechci ustoupit…zaver z toho je ze pes nejspis nebude, protoze on chce tohle plemeno…
Uz sem zkousela ze bych odesla…kdysi mi.rekl ze pokud chci odejit drzet me nebude ze pokud odejit chci tak uz sem rozhodnuta a nema smysl me presvedcovat o opaku…
Zaznelo tu ze jsem asi blazen kdyz chci s takovym zalozit rodinu, asi mate pravdu…

Tak ono to s tebou asi bude taky těžký. Konečně se nechá k psovi ukecat, resp. je schopnej k tomu svolit s tím, že ti řekne plemeno, které by se mu líbilo (po všech těch martyriích, kdy ty zas nechceš lovecké plemeno, což chápu), a tobě se zas nelíbí a ustoupit prostě nechceš… No nevim, asi nejste moc vyzrálí na dítě oba dva, když spolu víceméně pořád takhle soupeříte, co myslíš? Asi by to chtělo ještě počkat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.17 11:48
@bjetuschka píše:
Tak ono to s tebou asi bude taky těžký. Konečně se nechá k psovi ukecat, resp. je schopnej k tomu svolit s tím, že ti řekne plemeno, které by se mu líbilo (po všech těch martyriích, kdy ty zas nechceš lovecké plemeno, což chápu), a tobě se zas nelíbí a ustoupit prostě nechceš… No nevim, asi nejste moc vyzrálí na dítě oba dva, když spolu víceméně pořád takhle soupeříte, co myslíš? Asi by to chtělo ještě počkat. :hug:

Ja mu pořád v něčem ustupuji…chtěl skutr, rekla sem mu ze si myslim ze je to nebezpečné, meho kolegu několikrát srazili autem, mame skutr :) udelal si to co chtěl, chtel počítač šel a koupil si ho za 60tis. nerekla sem ani pul slova i kdyz doma mame nekolik pocitacu ktere tvrdi ze opravi, do pracovny uz ani nechodim je to tam samej kabel :D

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
24.11.17 12:51
@Anonymní píše:
Ja mu pořád v něčem ustupuji…chtěl skutr, rekla sem mu ze si myslim ze je to nebezpečné, meho kolegu několikrát srazili autem, mame skutr :) udelal si to co chtěl, chtel počítač šel a koupil si ho za 60tis. nerekla sem ani pul slova i kdyz doma mame nekolik pocitacu ktere tvrdi ze opravi, do pracovny uz ani nechodim je to tam samej kabel :D

Hospodaříte spolu a nebo jedete každý za své?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.17 13:23
@Kobliha51 píše:
Hospodaříte spolu a nebo jedete každý za své?

Kazdy mame svuj účet a kdyz se cokoli plati neresime jestli to zaplatim ja a nebo on.
kdyz jsme kupovali pracku tak jsme ji platili na pul, nechtela jsem at to plati cele sam a on nechtel abych to platila sama…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
24.11.17 13:31
@Anonymní píše:
Kazdy mame svuj účet a kdyz se cokoli plati neresime jestli to zaplatim ja a nebo on.
kdyz jsme kupovali pracku tak jsme ji platili na pul, nechtela jsem at to plati cele sam a on nechtel abych to platila sama…

Jak platíte náklady na bydlení?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí