Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, opravdu je mi z toho fakt špatně a stydím se. Jde tedy o to, že jsme s přítelem už pár let, před 2 lety na vánoce jsme se zasnoubili a bylo to strašně krásné, a ikdyz se nám v té době moc nedařilo tak pro nás svatba byla maličkost. A v létě tedy po pul roce zasnoubeni jsme plánovali svatbu na minuly rok.. bohuzel z toho bylo jenom plánovaní a jeho rodiče mu to hlavne strašně vymlouvají ze jsme mladí a ze oni si brali ve 27 letech a ze se mame take tak vzit. Ja jsem se s nim dnes o svatbe bavila a hodne jsem se i rozbrecela, bydlime u jeho rodicu ale tenhle rok se budeme stehovat do sveho a on mi rekl že se brat tenhle rok nechce ze najednou chce velkou svatbu a ze na to nejsou peníze a ze musí řešit bydleni, pak mi rekl ze nechce kvuli tomu ze by nemel chvili obcanku.. proste prosté výmluvy… Je mi to proste lito, ptala jsem se kdy se teda vezmeme a on jen odbíhal od tématu a nechtel se semnou o tom bavit. Já se za to fakt cítím blbě a nevim co ted proste delat, ma tenhle vztah cenu? Ne kvuli tomu ze se nevezmeme, ale kvuli tomu ze ma na vse vymluvy. Jsme na to dva, ja studuji dálkově a chodim do prace on chodí do práce a penize mame krasne, mohli bychom rozdávat a celou dobu jsme říkali ze budeme mit malou svatbu a ted nutně potřebuje velkou svatbu…? z jeho strany by tam bylo cca do 15 lidi a z me strany jen rodice a par pratel.. cca dohromady tak 20-25 lidi… prijde mi to zbytecne delat velkou svatbu. Co si o tomhle myslite vy? Fakt se za tohle citim spatne.. nevim s kym tohle resit..
Kolik vám teda je? Jestli do něj něco hustí rodiče a ještě s nimi bydlíte, tzn vidí je často, tak ho to asi nějakým způsobem ovlivňuje. To vlastní bydlení budete mít 50/50?
Me zarazila věta : ze by nemel na chvili obcanku. Proc by ji nemel mít??
Jinak tedy, pokud máš pocit, ze to jsou jen výmluvy a nevidíš ten vztah do budoucna růžově, tak si ho ani neber.
Možná dobře, ze to oddaluje, jeste se vyklube hodně věcí.
Jak dlouho spolu jste a kolik vám je?
@Avari78 chováš se jak malé dítě, jen zadupat nožkou… ještě studuješ, peníze nemáte krásné na rozdávání - peníze má ON, ty snad něco vyděláváš? bydlíte u jeho rodičů, nemáš nic vlastního a trváš na svatbě?? kolik vám je? prostě o tom přestaň mluvit a tlačit, nejdřív se rozhodně osamostatněte, přestěhujte, nauč se sama hospodařit a starat o domácnost, vydělej sama nějaké peníze a pak se klidně vdávej… Urputností a brekem ho tak akorát otrávíš… Svatba není glejt na štěstí.
Příspěvek upraven 20.01.26 v 13:56
Co znamena, ze se stehujete do sveho? Berete si spolecnou hypo na SPOLECNOU nemovitost, nebo jdete do najmu? Nekoupil ten byt pritel jen na sebe, ze ne…?
@Yasmen píše: Více
i kdyby to koupil jen ON, pořád lepší, jak bydlet s rodiči…
Příspěvek upraven 20.01.26 v 14:17
@Lucy75 píše: Více
Vzdyt pise, ze pracuje. Studuje „jen“ dálkově
Byt tebou zas tak nepospíchám, rozhodně dokud se neodstehujete
Z toho, co píšeš, to vypadá, že on má teď na svatbu hodně výmluv a prostě ji nechce uspěchat a i když je to těžké, tak to opravdu tak cítí.
Já bych na tvém místě netlačila. Svatba je velké rozhodnutí a musí být opravdu oboustranně chtěná. Pokud se vám spolu jinak dobře žije, bydlení i finance řešíte a jste spokojení, není potřeba uspěchat okamžik jen proto, že ty bys chtěla „teď“. Svatba přijde sama, až budete oba připravení. ![]()
Jste spolu pár let, 2 roky zasnoubení, ještě studuješ. Mám pro tebe blbou zprávu, tyhle vztahy většinou v dnešní době nevydrží. Začala jsi s ním, když jsi ještě nebyla plně vyvinutá a vyzrálá osobnost. S velkou pravděpodobností tohle není ten tvůj pravý životní partner, takže opatrně se závazky.
A nedotlačila jsi ho do těch zásnub? Působíš dost umanutě … Jestli takhle meleš i doma, tak potěš …
Aby chlapec úplně nevycouval …
Proč se nutně potřebuješ vdávat?
Vždyť zatím ti o nic nejde ne? Pokud je ti hodně pod 30 tak nechápu kam se jako ženeš. Dítě nemáte, samostatné bydlení vlastně taky ne. Být tebou tak počkám, až budete bydlet opravdu sami, bez rodičů. Třeba pak zjistíš, že ti za TO nestojí
.
Táhneme na 14 rok a vlastně jsme se o svatbě bavili spíš výhledově. Jako asi někdy jo, no. Nějak to nepotřebujeme. Mám to takhle zatím. Vyhovuje.
A jo, chápu jaké jsou benefity, a že by bylo asi jednoduší se vzít. Zatím nemám chuť pichat do funkčního stavu.
Ahojky,
byt tebou do svatby se vubec nezenu. Pokud ji pritel oddaluje, nechce ji. A prece si tento den nechces u nej „vybrecet“. Je to neco, co musite chtit oba a oba to tak musite citit. Az bude spravny cas, prijde to. ![]()