Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak to že myslí na bývalou lásku vede k tomu že by si mohla ublížit? ![]()
@Anonymní píše: Více
Psychiatra. Jestli by bylo schopna si ublizi kvuli x let staremu necemu, tak to je sila. Co jako chce? Ze s ni nakonec bude?
Proč by si měla ubližovat? Já mám takových imaginárních vztahů taky pár. Je to prostě forma denního snění. Mně to pomáhá a dodává do života jiskru
, takže se toho taky jen tak nevzdám!
@Anonymní píše: Více
Pravděpodobně ji to v menopauze přejde.
To vůbec není o té dávné lásce. To nejspíš s láskou nemělo nic společného. Bylo to neopětované zalíbení. Kamarádka se prostě nedokázala smířit s odmítnutím. S tím, že to, co si tenkrát vysnila, se nikdy neodehraje v realitě. To je všechno. Neřešila bych to. Je její úkol si to pořešit a konečně to nechat jít. Pokud by opakovaně řešila, co jaký kluk udělal před dvaceti lety a nutila mě to probírat pořád dokola, tak bych jí nějak citlivě řekla, že já už se toho účastnit nebudu. Je to ztráta času. Řeší něco, co je skoro 30 let pasé…
Ahoj, možná to bude trochu delší. Mam velmi blízkou kamarádku (bude mít 50), která se plácá v minulosti. Mela jsem za to, že se s tím už kdysi vyrovnala, ale asi před měsícem se ukázalo, ze stále ne. Byla (nebo stále je?!) zamilovaná do dávného kamaráda, který ji ale nechce, nikdy nechtěl ani spolu nechodili, pouze se kamarádili, znají se od vysoké školy, takže opravdu spoustu let. Kdysi si ten vztah i vyjasnili, ale ona je strašně tvrdá palice a pořád si dává naděje…přitom on má svůj život s jinou paní (byl ženatý, pak se rozvedl a časem si našel jinou), kamarádka se také kdysi vdala, má syna a dceru, je již 4 roky rozvedená. Stále se jako skupina přátel z VŠ setkáváme, ne sice často jako dřív, ale asi 3-4× do toká to zvládneme…a kamarádka stále dumá, co by měla udělat, co kdysi on udělal, co ona, zkrátka žije v minulosti a vůbec nedbá na současnost/budoucnost a hlavně své děti - to je asi to nejsmutnější. Přitom ten kamarád ji opravdu nikdy nezavdal příčinu, aby si dávala naděje. Doporučila jsem ji i terapeuta, ale drží se své minulosti. Mám o ni i strach, aby si něco neudělala, ale doufám, že aspoň trochu by myslela na své děti, ale člověk nikdy neví.