Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, plánuji odejít od přítele, jelikož je to narcista, manipulant atak dále, psychické týrání a občas i napadání, své chyby nevidi, chová se arogantně a velmi povýšenecky
Našla jsem možnost přestěhovat se, se synem jen teď jak se to blíží mam takové pochybnosti jestli dělám správně, neustále mi říká, píše že je to jenom mé rozhodnutí a nechci aby jednou byl syn naštvaný že jsem odešla ![]()
Chraň hlavně dítě, ať nemusi žít v dusném prostředí…a hlavně se o něj nepřetahujte
@pannda ano děkuji přesně proto to chci udělat ale bojím se že strach o to jak bude reagovat je zatím větší
Ahoj strach, obava je normální, také sem to měla, u mě naštěstí ne napadání, ale než sem odešla, než sem vůbec našla odvahu to udělat, to bylo nejhorší sem si říkala, pokud tam bude násilné chování i kdyby jen trochu odcházím určitě, to, že bude syn vyrůstat v takovém toxickém prostředí mu ublíží víc než když budete pryč, kolik roků má syn? Opravdu jdi, hlavně bych se asi snažila to neříkat přítelovi, aby ti neublížil, nezavřel doma apod. pokud chodí do práce zkus odejít v době, kdy je v práci, určitě neříkej kde jste a zjistit sij, jestli ti nesleduje mobil pokud vás bude chtít vidět, syna tak jen mimo tvůj nový domov a nejlépe mezi lidma, neboj časem si zvykneš a hlavně budete ve větším klidu nedej se, ono se to jeho chování může negativně stupňovat, hodně sil Lucka
@lucypaja moc děkuji máte pravdu, synovi je jeden rok, navíc on sám mi řekl ať si vezmu půjčku najdu byt a vypadnu že mě nemiluje a lituje že semnou má dítě, jenže jeho vzorec chování je takový že zachvilku bude dělat že nic neřekl, takže určitě odchod je na místě ale ten strach z toho jak bude reagovat vůči synovi.. ale stejně máte pravdu klid budeme mít určitě ![]()
Strach je normalni. Cast je opravnrna (opravdu neni jednoduché, pokud jsi na rodicaku, to utahnout finančně), ale vetsi cast je vsugerovany strach, jím…
Pokud jsi dobre promyslela, jakym zpusobem samostatnost zvladnes ufinancovat (podpora rodiny, mensi pracovni uvazek?), tak se nenech zvyklat ![]()
@Mar__tanka1983 určitě děkuji, šla bych bydlet k babičce, tudíž nájem bych měla takhle na začátek “bez starosti” než si najdu brigádu a podobně ![]()
@Fleshmaj píše: Více
Tak to by melo být relativně zvládnutelný ![]()
Nekonečný příběh o „příteli“, co se údajně změnil. Divný, toxický chlápek. No hlavně, že s ním máš dítě. No nic, zase o jednu těžko politováníhodnou samoživitelku více.
Děláš dobře, s manipulantem žít nechceš. Uz si od něj tak zamotaná, ze se ti i správné řešení bude zdát spatne, on to bude umět podat tak, aby sis připadala jako nejhorší a delala vše podle nej. Nesmis se nechat. Dite bude mit radsi jednoho rodice a klid, nez zit ve strachu a nepohodě. Kdyz to zvládneš finančně, tak bych neváhala.
@Fleshmaj je malinkatý nic si nebude pamatovat, kdyby jsi zůstala pak už by si to špatné chování otce pamatoval, u babičky bude dobře pokud je fit, může ti i pomoc se synem, třeba občas pohlídat, když bude nemocný apod. opravdu jdi
@884135 píše: Více
Je to jak přes kopírák. Přítel je manipulativní narcista se sklony k agresivnímu chování, útěk s mimininem. Vysoká toxicita! Kde ty chlápky berou? A jaké drogy berou?
@Fleshmaj píše: Více
Teď je ještě maličký, je dobře že si nebude pamatovat tyrana. Přece nebudeš žÍt s někým takovým, jen proto, že by mohl být syn jednou na tebe naštvaný.
Máš kam jít, tak neváhej a jdi.
Nejsi těhotná že ne?