Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Minimálně a rozhodně ne v tom, o čem píšu.
@pisisvori ano vše jsem četla, odchod stále plánuji, ale přesně přišlo to co jsem čekala narážky ohledně syna, že si ho nechá že odejdu jenom já, že jsem nemocná, jenže věřte nedovedu si představit až malý bude mít rozum a půjde k tátovi jaké věci do něj nahučí, i s jeho mamkou🙈 stale možnost odstěhování je a bude jen přemýšlím nad tím co vlastně tedy bude lepší? ![]()
@Fleshmaj píše: Více
On si ho tedy rozhodně nenechá
To je typický styl manipulátorů. Já si nechám dítě a ty půjdeš sama… Takhle to tedy opravdu nefunguje, na nic takového nemá právo a on v žádném případě není ten, kdo by o tom měl rozhodovat
Ptala ses ho, co mu na vašem odchodu vadí, když řekl, že lituje, že s tebou má dítě?
@syslomil řekl mi že vlastně to tak nemyslel, že si dělal jenom srandu, a že pokud se chci rozejít tak je to čistě mé rozhodnutí a on by to respektoval🙈 🙄
Samozřejmě přislíbil že se změní, no vedela jsem že ne ale myslela jsem že mu to vydrží alespoň déle 🫣
Nejlepší je odchod neoddalovat. Pokud to oddalujete, či jej úplně zrušíte, jen posílíte jeho pozici v situaci a dočkáte se horšího a agresivnějšího chování. Zpočátku možná jen vůči vám, ale později jistě i vůči synovi. Takže šupky, dupky, ať jste pryč!
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
přesně ukážeš mu, že jsi ten slabší článek ve vztahu a bude si víc dovolovat a dítěti to určitě neprospěje
Jestli tohle je jeho styl humoru, tím spíš od něj pryč. Ale všichni přece víme, že to myslel vážně a chce s tebou manipulovat. Normální člověk neřekne milované osobě „odstěhuj se, lituju, že s tebou mám dítě“ a „dítě si nechám, ale ty půjdeš“. Když teda je vše na tobě a bude to respektovat, proč řekl, že ti dítě zabaví? To byl taky vtip? Odejdi a neskákej mu na řeči o změně. Tihle mají ponižování druhých jako přirozenost, slušné chování by musel předstírat a dlouho mu to nevydrží.
@Fleshmaj jako bych cetla o tom svem:D ja jsem psychicky labilni, nesvepravna se kterou je dite chudak a s nim bude v bezpeci. Ze si dite necha a ja budu sama. On ma dost penez takze si mysli ze kdyz rekne soudu ze zaplati kvalitni chuvu tak si sednou na zadek:D achjo
@Anonymní píše: Více
Kvalitní chůva, nebo chůva v mini? To je celkem rozdíl.
@Anonymní píše: Více
Všichni tihle týpci jsou úplně stejně chudí duchem. Oni si fakt myslí, že stačí prohlásit „beru si dítě“, u soudu řeknou, že matka je psychicky labilní a mají vyhráno
Kvalitní chůvu raději ani nekomentovat. Alespoň doufám, že naše soudy tak blbé nejsou.
@syslomil píše: Více
Bohužel naše soudy nemají jednotné měřítko. Také by se mohli v některých případech zkrátit rozhodovací lhůty.
V některých věcech to přeci jen rozdílné je.