Manžel stárne rychleji než já

Anonymní
16.1.26 11:02

Manžel stárne rychleji než já

Na začátek musím říct, že ještě nejsme staří, já 33, manžel 35, jedno dítě 4 roky.
Ale manžel má spoustu drobných zdravotních problémů. Vyhnutá plotýnka, začínající cukrovka, problémy s trávením, artróza chodidla, deprese… Když se to sečte, tak ho vlastně pořád něco bolí a už ani nechce nic podnikat. Nejlépe mu je doma na gauči, možná ještě tak do kina… Dřív cvičil, chodili jsme na túry. Přijde mi, že během mojí rodičovské dost zlenivěl nebo jestli je to tím, jak se mu pořád přidávají další zdravotní problémy?
Chci dítě učit aktivnímu životu: sport, výlety a zážitky. Ale manžel s námi nějak nedrží tempo. Hlavně jsem si uvědomila, že až jednou dítě vyroste, zůstane mi doma jen důchodce 😱 Rada asi neexistuje, když manžel sám nic změnit nechce, tak ho nedonutím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16503
16.1.26 11:16
@Anonymní píše: Více

Pokud má zdravotní problémy, fakt ti nebude běhat nekde po horách jako kamzík :roll: Jak si to teda představuješ? Taky jsem mela představu aktivního času s rodinou. Oba s manželem mame různě problémy se zády, klouby a tak, ruzne nárazově, unava z prace a fakt jsme rádi, ze si uděláme procházku, nebo výlet a jeden den treba jen doma a relaxujeme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
16.1.26 11:16

Tak on si především musí uvědomit, že většina jeho problémů se bez přiměřeného pohybu bude spíš zhoršovat než cokoliv jiného.
Kolik měří/váží?
Jinak pokud má opravdu deprese, tak ta lenivost/rezignovanost je k tomu. A musí primárně začít řešit svůj psychický stav u odborníka.
Jinak teda takhle nežije ani můj chlap, kterému je 61…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
16.1.26 11:19
@Dahlia0409 píše: Více

Já nevím, ale v 35 by měl zmiňované problémy nějak aktivně řešit…rehabilitace, pohyb, zdravá strava…Ležením na gauči se vyhřezlá ploténka ani počínající cukrovka asi nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
16.1.26 11:26

A stara se o sebe? S tou plotynkou nebo artrozou asi moc nenadela, ale co se tyce te cukrovky a problemu s travenim - upravil jidelnicek nebo tlastka bramburky a stezuje si, ze mu neni dobre?

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
16.1.26 11:28

Tak nemusi delat kamzika, ale pokud ve 35ti ma mene pohybu nez nekteri duchodci, co bude delat fakt v tom duchodu?

• Citovat
  • Upravit
16.1.26 11:29

Manžel zlenivěl. Proste se už o sebe tolik nestará. Mám podobný případ doma. Nesportuje, nemá žádné koníčky, takže jenom práce a gauč doma s jídlem. Jsme stejně starý ale on mám pocit že má už o několik víc než já. Naštěstí ještě po výletech chodíme ale bojím se, že brzo tím sekne a už bude jenom ležet doma. No hrozná představa. Ale je fajn ho nějak motivovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
16.1.26 11:30

Rehabilitace a změna jídelníčku
Akorad teda ty deprese budou dělat brikule ve všem. pokud nechce tak, babo raď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
16.1.26 11:36

Nadvaha? Nektere ty obtize mohou souviset s kily navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 11:39

Jestli má deprese, problémy s trávením a dalších milión jiných problémů, skoro bych se vsadila, že bude mít nějakou nerozpoznanou potravinovou intoleranci nebo alergii. Mám problémy s lepkem a laktózou a zjistila jsem to úplně náhodou. Žádné průjmy nebo tak u mě vůbec nebyly. Občas mě sice bolelo břicho, ale vždy jsem to svedla na něco jiného. Ale pořád jsem byla unavená, bez energie a měla jsem deprese.

• Citovat
  • Upravit
2872
16.1.26 11:39

Nemam nic proti obcasnemu relaxu doma, ale jinak zit v 35 zivot pasivniho duchodce, to je fakt zlo. Tak do te 50ky bych pak mela sepsany plan idealniho pohrbu.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11132
16.1.26 12:04

Vsadím se, že je to všechno v hlavě a fyzicky mu nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
16.1.26 12:05

Ty jo mě je skoro 51, příteli 58. On chodí 4× týdně na basket a tenis, jezdí na inlinech, bruslích, lyžuje…Já jsem se s ním naučila na inlinech a budu s eučit lyžovat. Výlety jsou samozřejmos. Já mám dvě děti a velice nároční život posledních 10 let, stresem, fyzicky, nevyspání, starosti a nemoci v rodině, v podstatě by se většina lidí naprosto zhroutila…samozřejmě mě bolí záda, kolena…Ale pomůže jen zpevnění pohyb případně rehabilitace. On má 3 děti, za sebou náročný rozbvod…ale počítáme s tím, že bude líp děti větší a budeme toho dělat spíš víc, pak is vnoučaty za pár let…když budeme zdraví, což znamená ne nějaká vážná nemoc…protože klouby, záda prostě k věku patří…
Vím jaké to je, když jsme byla psychicky na dně, nechce se ti fakt nemáš sílu, není to lenost, ale prostě nemůžeš. takže moc nekritizovat jen zkusit nabízet, hledat něco menšího co by chtěl a viděl, že je to fajn…případně ať řeší psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
16.1.26 12:31

Ja bych řešila v prvni řadě ty deprese, od toho se odrazí všechno. A jasne ze s nějakými zdravotními omezeními se neda dělat vše, ale tak ze bude sedět na gauči, se ty problémy budou jen nabalovat. Bude tloustnout, zhorší se cukrovka, zhorší se pohybový aparát a ve 40 z nej bude nehybný dědek. Vyřešíš deprese, bude mit třeba náladu aspon trochu cvičit, jít ven mezi lidi, ono stačí jít na procházku, vzít dítě na sáňky treba taky nestojí dospělého nejak moc energie, většinou všichni jen stoji pod kopcem, nebo treba jit do bazenu, to mu na jeho zdravotní potíže může i pomoct. Ale musi si to nastavit v hlavě no. Nedovol at se uplne zakuklí doma a dite prijde o tátu a zážitky s nim.

Příspěvek upraven 16.01.26 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107257
16.1.26 12:36

Tak je jasný, že s plotýnkou a artrozou si na ture zrovna nebude lebedit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek