Manžel stárne rychleji než já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4700
17.1.26 14:13
@Venetia píše: Více

Však mají pytlík. :cert: :D Novodobý Jesus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
17.1.26 14:15
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
17.1.26 14:21
@ivašot. píše: Více

Přesně tak. On má sice soubor nemocí, co ho bolí při pohybu, ale ve výsledku to není žádná hrůza a není žádný důvod, proč by měl ležet jen na gauči.
Artrozu a vyhřezlou ploténku má kdekdo.
A kdo chce, sportuje a udržuje se v určité míře stále.
S takovým přístupem bychom leželi na gauči všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
17.1.26 14:31

Já na jednu stranu zakl. tématu chápu, ale už jsem dost dlouho na světě a víc, než z poloviny toho času v dobrovolném párovém soužití. Život chodívá klikatými cestičkami, často jinak, než si kdokoliv vysnil, přál, naplánoval. Taky-i když jsme se nebrali v kostele, ale na výboru, tak i tam jsme stvrdili slibem, kroužky a podpisy V DOBRÉM, I ZLÉM. Jednou táhne káru víc jedna, chvíli druhý, zranění a nemoc těl i duší si sedá na každého různou měrou, nás navíc poctilo postižení jednoho z dětí. Ano, čtete správně, jeho utrpení nás nerozdělilo, naopak semklo…Závěrem-nebývá nejlepší bodat koně ostruhami do bolavých slabin, pomalu a rozvážně se dál společně dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
17.1.26 14:44
@zmrzlik píše: Více

S plotynkou bych doporučovala skoky na lyžích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
17.1.26 14:45
@Rosebery píše: Více

Právě… Kdo chce… A někdo třeba nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
17.1.26 14:53

Ohledně té bagatelizace u výhřezu ploténky tady - ne vždy je to taková pohodička. A jakože když ne, tak operace všechno spasí - to taky nebývá vždy pravda, ono to někdy ani nejde. Jak se chlap hýbe v práci tady nebylo řečeno. Třeba se z práce sotva dovleče domů a je rád, že lehne. A u cukrovky může zapracovat genetický faktor a člověk ji může zdědit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
17.1.26 14:56
@Catalina123 píše: Více

Na FB mají plotynkari skupinu a vůbec se mi to nejeví, ze by jim pohyb nedělal problémy.
Spíš jsou rádi, že nějak přežívají i s těma bolestma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
17.1.26 15:06

Ano, tu znám. Asi by si tady někdo mohl počíst, jak to taky může vypadat. Pro mě je cesta do obchodu vysokohorská túra, lezu s hůlkama a tahám nohu za sebou, však to má skoro každý a není to žádná hrůza :mrgreen: Ale zas nejsem závislá na opioidech a nemám deprese (ale ne že by nebyly dřív, ono se velmi těžko hledá světlo na konci tunelu), tak si říkám, že je to ještě proti jiným fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
17.1.26 15:11
@Catalina123 píše: Více

To jsem si řekla taky, když jsem to četla od lidí o hodně let mladších… Po operacích, které jim nepomohly, s chronickými bolestmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77760
17.1.26 15:12

no já byla letos na jaře v Praze, když se běžel půlmaraton, běželi tam takoví lidé, že jsem se opravdu divila, že zvládnou běžet, půlka z běžců vypadala, že za 5 minut zkolabuje a druhá půlka vypadala, že už před 5 minutami zkolabovala, červení, dušní, chrčeli, tlustí, tencí, různě postižení - takže jo, klidně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
17.1.26 15:13
@stinga píše: Více

To je strašný 8o
Co je k tomu vede :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77760
17.1.26 15:15

no, to jsem si také říkala, v podstatě to byl hrozný zážitek, jen opravdu malá část těch běžců vypadala, že jsou trénovaní sportovci, jela jsem na muzikál, ale tohle ve mně zanechalo silnější i když negativní zážitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
17.1.26 15:35

Ono se to totiz spatne predstavuje, kdyz s tim clovek nema osobni zkusenost. Mam doma partnera, ktery je na tom v necem podobne. Nejnarocnejsi jsou ta obdobi depresi. Nejake aktivizovani, nabizeni aktivit, motivovani, co bezne u lidi funguje, tady vubec nema smysl. Naopak cim vetsi clovek vynaklada snahu a tlak, tim vic to toho depresivniho cloveka potapi. Za ta leta jsem prisla na to, ze mu musim verit, ze to zvladne sam. Ze se z toho sam postavi a zveti a deprese je jeho emoce, se kterou ja nic nenadelam. Ale je sakra tezky toto ustat. Nevnimat to tak, ze je ten clovek sobecky nebo vam to dela naschval. Kdyz se mi tohle podari nastavit si v hlave, vsimam si, ze se i partner ze svych depresivnich obdobi dostane rychleji.
Je uplne legitimni, kdyz si nekdo rekne, ze na tohle nema, a od takoveho partnera odejde. Na druhou stranu je asi nejaky duvod, proc jsme se s temi lidmi do vztahu dali. Proc jsme se s nimi rozhodli zalozit rodinu. Vzit si je. U me to byla laska. A cloveka, ktereho miluju prece neopustim, protoze me na nem neco stve. To stejne vlastne ocekavam i z druhe strany. Takze jenom chci rict, ze ty cesty jsou - i jine nez rozvod nebo uzdraveni muze. Ale je to fakt tezky. Je tezky to ustat a ustat to ne tim, ze se obetuju a budu ve vztahu nestastna, ustat to tak ale ze budu respektovat partnerovu depresi i sama sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
17.1.26 15:41
Mně je 43 a můj stav je nevratný, mám štěstí, že jsem celkem schopná zvládat bolest silou vůle a že mi aspoň částečně pomáhají slabší analgetika a nemusím sypat tramal. Nějak si nedovedu představit, že by mi bylo vyčítáno, že mě pořád něco bolí a že nejsem dostatečně čilá na sport, výlety a zážitky. A ještě že jaksi nedržím tempo :zed: Ono se taky může stát, že zakladatelka na tom bude za pár let ještě hůř než její chlap, ne že bych to komukoliv přála. Když jsem to četla, tak jsem si jen říkala, že mám doma zlatého chlapa.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí