Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Catalina123 píše: Více
Děláš z něho chudáčka. Zakladatelka nikde nesala, že má ID nebo chodí do práce s hůlkama a vleče jednu nohu za sebou.
Dost přeháníš.
@Rosebery píše: Více
Catalina ale píše o sobě, v čem přehání?
Myslím to tak, že z popisu zaladatelky nevyplývá, že by byl opravdu tak nemocný, aby ho to limitovalo pouze na ležení na gauči.
Catalina ho ve svých příspěvcích přirovnává k sobě. Proto si myslím, že problémy zakladatelčina manžela zveličuje.
A to píšu jako člověk, co má od 10-ti let artritidu. Tedy opravdu vím, co je pohyb s bolestí…
Právě, že nepsala a ani se dál nevyjadřuje, takže to nemůžeme vědět. Já jsem tím jen chtěla reagovat na některé příspěvky, že by se ty problémy s tímhle neměly tak šmahem bagatelizovat a tvrdit, že to má to plno lidí a vlastně to nic není. To byl příklad, jak to taky může vypadat.
Spíš počítám s možností, že zakladatelka stav manžela zlehčuje.
no ale přece je všeobecně známé, že člověk může mít velký výhřez ploténky a malé potíže, nebo naopak malý výhřez a velké problémy
@Fire_CarCoolCa píše: Více
Ano, já taky neležím celé dny na gauči, kmitám 1,5 úvazek v práci. Pak chci aspoň o víkendu na tom gauči hnít. Množství mojí energie mi prostě nedovoluje víc. A to nemám žádné zdravotní potíže. Ještěže mám zlatého chlapa, který mě nehoní po horách, a nechává mě odpočívat.
O práci toho chlapa nemáme šajn, o míře jeho potíží a hloubce jeho depresí taky ne. Navíc zakladatelka neříká, že chce, aby rehabilitoval nebo chodil k psychiatrovi na terapie, nebo že by mu v tom dokonce byla oporou. Chce ty výlety a zážitky a to se s jeho stavem (ať fyzickým, či psychickým) evidentně neslučuje.
@Catalina123 píše: Více
Je to klidně možný
Dopoledne jsem koukala na vědomostní soutěž v TV…a chlap otázku na zájmy zodpověděl, že byl velký sportovec a teď je invalidní důchodce.
Takže to, že sport nějak výrazně oddálí tyto problémy nemusí být vůbec pravda.
Já tempo taky musím mít svoje, proto chodím sama.
Zakladatelka by to taky mohla zkusit bez manžela za zadkem.
@Anonymní píše: Více
Pořiď si psa, ten by mohl tempo zvládat. ![]()
Co manžel dělá za práci? Léčí se s těmi zdravotními problémy?
@Venetia píše: Více
Pravda…
Sport nebo jakákoliv tělesná aktivita, nemusí nutně vypovídat o celkovém zdraví do budoucna.
Joo, kdyby to bylo všechno jen o tomto, tak bohužel každoročně nezemře tolik lidí na onkologické onemocnění… ![]()
@kyslík píše: Více
Zdravotní stav je z podstatné části ovlivněn naším životním stylem - tím, jak se o své tělo staráme. Fyzická aktivita závisí víc na nastavení v hlavě než na limitech daných zdravotními neduhy. Vím to podle sebe i svého okolí. Lidé s rozdílnou vitalitou spolu mohou v partnerství sdílet život za předpokladu, že se doplňují a převažuje to, co je spojuje - společné cíle, hodnoty, intimita a prožitky. Zakladatelka si může vytvořit vlastní svět, sportovat a podnikat výlety s přáteli. Pokud se ale budou jejich životní rytmy čím dál víc vzdalovat, začnou se zároveň podobným tempem odcizovat. Při bačkorovém a gaučovém stylu života se obvykle vytrácí i sex a erotika. Pokud zakladatelka začne partnera vnímat jako kouli na noze, bude to pro vztah konečná… ![]()
@Sandman1 píše: Více
To je pravda, ale jsou bohužel i taková onemocnění, která by člověk zrovna opravdu nečekal…
I když třeba po celý svůj život žil nebo i nadále žije svým aktivním životem a najednou….. ![]()
@Sandman1 dovolím si nesouhlasit. Přijde autoimunitní onemocnění a životní styl musíš upravit raz dva. A zvlášť, když jde o dítě.
Ano, to, že se hýbeš, jíš zdravě, udělá hodně. Ale ne všechno lze ovlivnit.
Kdo máte potíže se zády a plotynkami, zkuste se podívat na Dornovu metodu.