Manžel stárne rychleji než já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5661
16.1.26 15:31

Zakladatelka se už neozývá, tak těžko radit, když nevíme důvod manželovy pasivity. Zdravotní problémy můžou být jen výmluva. Mám 3 vyhřezlé plotýnky, dysplazii kyčlí a přiměřeně sportuju, lyže, kolo, nordic walking. Extra hubená nejsem, ale vězeň svého těla taky ne, což spousta obézních lidí je. Každému to musí přepnout v hlavě samo, jak chce žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34197
16.1.26 15:37
@Anonymní píše: Více

Měla by se v první řadě řešit ta deprese, protože pak se to nabaluje a nabaluje a není úniku. Nemá žádný koníček, kamarády? To jde jen do práce, a pak leží na gauči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34197
16.1.26 15:39
@Veveří píše: Více

Přesně tak, on nemá žádnou motivaci, potřebuje nakopnout. Samozřejmě obrazně, teda zatím, když to nepomůže tak doopravdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21266
16.1.26 16:04

Já bych ho dokopal do kurzu Tai Chi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16421
16.1.26 16:45

Je to těžký, no…
Zdravý nemocného zřídkakdy pochopí. To může nastat kdykoliv a úplně nečekaně, i když byl dříve člověk aktivní a čilý. Navíc ty deprese, mu to celé ztěžují nebo jsou spíš následkem toho všeho.
A k tomu bych se přiklonila asi nejvíc. Chce ho to nějak nebo něčím motivovat, aby se i tak snažil trochu vzchopit…
Pohyb a změna životního stylu je určitě namístě. :pankac:
Navíc máte malého synka, který by pro něj měl být tím největším „motorem”. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13286
16.1.26 16:53

Musím dočíst…ale přesně jak píšeš, když nebude chtít on, tak ho nedonutí nikdo, ani ty ne.
Nejhorší na tom je, že máte teprve 4 leté dítě a tak odlišný přístup k životu. Myslím si, že se ty nůžky budou rozevirat čím dál víc, budete se od sebe vzdalovat ( jiný pohled na výchovu, jiný životní styl) až vás to rozdělí úplně. Už teď ti to vadí… A bude ti to vadit čím dál tím víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11928
16.1.26 17:13
@Kriss Tina píše: Více

To je stejně jen nepovedený pokus o reklamu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.1.26 18:00
@pisisvori píše: Více
@Venetia A do tech 35 let bylo co, to vam proteklo nejak mezi prsty? 8o

V 35 jsme meli vsechny deti uz na zakladce a vubec nemuzu napsat, ze od 35 jsrm byla aktivni, protoze jsrm byla aktivni i do tech 35 a to tak, ze hodne - lyze, tenis, turistika, plesy, kolo, cestovani…byla jsem aktivni od nepameti, pocinaje detskym vekem a zcela ocekavane to stejne a pak i vice (+deti)logicky pokracovalo v dospelosti.

A do tech 35 jste delaly co - sedely za bukem? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
16.1.26 19:50
@kyslík píše: Více

Jsi můj člověk
Jsou prostě lidí co se lépe zabaví doma a nikdy se nenudí a ti co musí pořád někde lítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107264
16.1.26 19:52
@Ahep píše: Více

Nikdy jsem aktivní nebyla…děti brzo, takže taková klasika kolem nich…sport mne nikdy nebral, kromě toho psího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
16.1.26 19:53

Já bych mu natvrdo řekla, že se sebou začne něco dělat nebo s dítětem odcházíme. Je ti 33 let, jestli on se rozhodl zaživa umírat už v 35 letech, je to jeho volba, ale tohle není už jen o tobě, ale ten člověk by měl být otcem vašeho dítěte, což on být asi nechce. Takže rada je jediná: Jemu poslední núž na krku a jestli se nevzpamatuje, tak konec a řekla bych, že je to naprosto adekvátní důvod k rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
16.1.26 20:07
@Janee19 píše: Více

A co když je opravdu nemocný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
16.1.26 20:08
@Fire_CarCoolCa píše: Více

A až budeš nemocná ty, má se také manžel sebrat a vybodnout se na tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 20:40

Nejak donutit resit ty deprese. Evidentne je nema dobre kompenzovane. AD, psychoterapie, aby se trochu zlepsil a byl schopen si nastavit rezimova opatreni tak, aby se z toho trochu vyhrabal. Ja mam deprese celozivotne, chronicke problemy s pateri a manzela co bude uz do konce zivota spatne chodit, a na gauci se nevalime. I se zdravotnimi hendikepy se da vymyslet jak dobre zit a mit zazitky, nemusi to byt zrovna tury. Cestujeme treba celkem hodne, neni nutne u toho hodne chodit. Na vylety jezdime a jezdili bychom vic kdyby skolkove dite nebylo porad nemocne. Kdyz doma byt musime, mame konicky tam, cela rodina stavi lego a puzzle treba. Jeste bychom toho chteli stihat mnohem vic, ale neni cas v zivote s ditetem.

• Citovat
  • Upravit
1435
16.1.26 21:08
@Fire_CarCoolCa píše: Více

To jsou přesně ty fráze - zaživa umírat, pasivní důchodce… jako kdyby byl člověk nějak méněcenný, že chce prostě trávit čas doma, a správné vlastně je „se vzpamatovat“ (= pořád někam jezdit).
Já jsem pracovně někde v luftě celej boží tejden, o víkendu prostě chci být doma a načerpat energii na další týden. Přiložená foto mě přesně vystihuje. Je to špatně?
A zakladatelky manžel je navíc nemocný, ten těžko bude žít podle měřítek zdravého akčního člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí