Rozvedli byste se?

97
19.1.26 18:24

Rozvedli byste se?

Ahoj holky, předem se omlouvám za takové plonkové téma, ale třeba mi do toho vnesete nestranný názor…
S manželem jsme spolu šestým rokem. Předtím jsem si prožila hodně zlého, takže chlap, co chodí do práce, má vlastní dům, nebije mě a není cholerik byl pro mě dar z nebe. Velká láska, po roce svatba a snaha o dítě. Ta bohužel trvá doteď, tedy pátý rok (máme za sebou v tomto ohledu vše co si umíte představit kolem neplodnosti)..
Nyní mě 38 a jemu 43. Máme dvě větší děti z předchozích vztahů - každý jedno.
Já jsem ten typ člověka, co chce být s každým zadobře, doma funguju myslím na 100%, tak i v práci, ve vztahu k manželovi i dětem, fakt se snažím a ještě se u toho 90% času usmívám, i když někdy jsem totálně grogy… Mám své chyby, někdy je toho na mě moc a podle manžela občas „jsem nafučená“, ale bohužel potřebuju 8 hodin spánku denně, což mě někdy limituje časově a přestala jsem skoro pít, což pro manžela je moje velké mínus (jsem najednou „nudná“).. On může mít špatnou náladu, ale já „nemám nárok“..
Manžel je na jednu stranu fajn, je s ním sranda, pokecáme, vaří a nakupuje jídlo, jdeme spolu cvičit nebo na výlet…ale hlavní jeho „zábava“ je prostě pivo…Tak 3-4 x do týdne si doma dá, ale ne dvě nebo tři.. ale třeba 12.. Někdy je OK, někdy víc opilý, ale nedělá bordel nebo není hnusný, prostě je jen v náladě… Většinou u toho když je doma vaří, pak je z toho doma jak po výbuchu, já mám ráda pořádek, takže pořád dokola uklízím, peru atd.. Ale zase nakoupí a uvaří, tak mám si vůbec na co stěžovat :(???
Další věc je vztah s mou dcerou, ta je v pubertě a jejich vztah je na bodu mrazu. Oba se asi snaží, ale prostě to nefunguje :(. Dcera když je manžel doma, tak je zalezlá v pokoji a vyleze sotva na jídlo nebo když ji o něco požádám. Když manžel není doma, je se mnou a je to úplně jiné. Občas si říkám, že když jsme byly samy, bylo nám lépe.. :(.
Finančně ho nepotřebuji, sama se sebou také být umím, ale pro mě je zásadní ta šance mít ještě dítě, jsem velmi mateřský typ a neumím si představit, že bych to rozvodem už úplně zazdila. Bohužel nejsem člověk, co se zamiluje na lusknutí prstu, před manželem jsem byla zamilovaná jen 1× a to do otce dcery a pak až po 10 letech do manžela..
Co byste na mém místě dělaly? Zůstaly? Snažily se ještě víc? Nebo zůstat, ale přestat se snažit? To pití je mi trnem v oku, ale pak si to obhajuju tím, že prostě pije, ale nedělá vlastně při tom nic špatného, ubližuje jen sám sobě… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8678
19.1.26 18:28

12 piv??? 8o Přečti si již založené diskuze jak to v domácnostech vypadá, když tam figuruje alkoholik. Žádné hezké čtení to rozhodně není a už vůbec se tam nedočteš, že by ubližoval “jen” sobě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35957
19.1.26 18:30

3× týdně doma 12 piv? To by třeba můj manžel nebyl ani schopný chodit, vždyť to je alkoholizmus :nevim: Jak dlouho už takhle hodně pije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
19.1.26 18:30

Tak pán je alkoholik.
Dcera je v pubertě a to co dělá je normální.
Ta neplodnost…. příroda někdy ví, proč spolu dva nemohou mít děti.
Nad tim jsi někdy nepřemýšlela?
Možná není cholerik, ale narcistní rysy má parádní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
19.1.26 18:33

3-4× týdně 12 piv? On je prakticky pořád silně opilý. Ano, rozvedla bych se. Chudák holka. V čem to žije. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
19.1.26 18:34
@Lavender2 píše: Více

dobrovolně by sis pořídila ve svých letech dítko s alkoholikem? s alkoholikem, kterého tvá dcera nemusí? :think: nemiluješ ho a on nemiluje tebe, nebylo by dítko chudák? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
19.1.26 18:41

Hlavně se nemnož s tím alkoholikem co máš doma. Kam jsi dala rozum?? Radši se rozved a buď s holkou sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5747
19.1.26 18:54

12 piv bych byla ochotná tolerovat leda párkrát do roka na nějaké oslavě, ale 3-4× týdně? 8o Vždyť je to alkoholik. Dítě si s ním rozhodně nepořizuj, buď ráda, že máš dceru a nepokoušej štěstí. Rozvedla bych se dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8678
19.1.26 19:13
@Lil Kitkatt píše: Více

Já si ani nedovedu představit, aby chlap vypil tolik piv na oslavě 8o to mají fakt takovou výdrž? :lol: To bych čekala, že by už ležel pod stolem. Mazec

Příspěvek upraven 19.01.26 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
19.1.26 19:13

Nedělala bych si dítě s alkoholikem. Bylo by mi přednější to dítě co už mám. Takže bych s dcerou už dávno byla jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
19.1.26 19:14

To pivo je pro Česko prostě zkáza 😮‍💨

Tvůj chlap je alkac, aspoň máš kluků, že nemá agresivní nálady při tom. Ale alkac to je.

Druhá věc co mě triggruje - že mu vadí, že ty nepijes 8o. Wut? Se zbláznil ne?
Je smutný, že zábavu definuje jen tím chlastem.
On má problém, ne ty.

To bych mu řekla na plnou hubu, ale já budu vostrejsi povahy než ty :mrgreen:
Jako lety jsem se naučila věci řešit v klidu, ale umím říct svůj názor a stát si za ním.

Tomu tvými bys měla říct, že má problém. A podle toho jak by se k tomu stavil bych řešila dal rozvod. Když se dokážeš o sebe postarat buď za to vděčná a nelimituj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3207
19.1.26 19:16

Nechceš mít další dítě s alkoholikem, který nevychází s tvou jedinou dcerou, že ne? Pochopím tu zoufalou touhu mít dítě, dokud ještě není úplně pozdě, ale prosím tě, nechoď do toho za každou cenu a hlavně s někým, kdo několikrát týdně vypije piv. Ne, to není normální a vztah s dalším dítětem lepší nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3207
19.1.26 19:19

No to je na tom nejděsivější - vlastně tě manipuluje do popíjení s ním. To je hodně red flag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
19.1.26 19:27

Že se nedaří počít? Se nedivím, malí bojovníčci ztrácí směr, když vrchní pirát stále vrávorá-bič, anebo rychle pryč. A těch proch. anejch peněz, když lije jeden, nedej Bože oba!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí