Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lavender2 píše: Více
Chápu, máš před sebou rozhodnutí, jestli překopeš život sobě i dceři. Není to jednoduché začínat zase znova. Ale sama vidíš, že je toneúnosné. Jestli o vás obě opravdu stojí, tak pro to něco udělá. Když ne, tak smůla, ale jeho. On zůstane sám, ty se posuneš do nového života.
Myslím, že kdyby paní řekl, že nemá problém vypít naráz 12 piv, tak se zvrátí. Nemusí vypadat jako alkoholik, ale alkoholik je. A jestli to dělat už na začátku vztahu, mělo tě to po těch špatných zkušenostech varovat. Poté, co jsem dočetla zbytek diskuze, tak se taky přikláním k tomu, že pokud nenastoupí léčbu nebo si nedá suchý únor, nebyla bych s ním. Protože tohle se bude zhoršovat, když sám nemá záklopku a problém nevidí.
Já bych mu koupil jak ten tester, tak i pito, birell. Na čem konkrétně padl jeho předchozí vztah-šlo prioritně o to jeho pití?…
@Pedro867 píše: Více
názor chlapa se tu cení, díky ![]()
Jako jo, on má rád tu hořkou chuť, pivo mu strašně chutná, takže možná to nealko by mu trochu pomohlo…
Předchozí vztah..prostě si prý nerozuměli..Ale vzpomněla jsem si, už jsem to sem někde psala, že mu řekla, že nesmí pít když budeme mít malou. Takže asi ten problém také viděla.
@pisisvori píše: Více
Asi máš pravdu. Já to pořád nechtěla vidět
…Ale divné to je…
@Pedro867 birel není dobrý nápad, u alkoholiků často působí jako spouštěč.. musí toho nechat úplně, přeprogramovat se - to je těžké, nahradit rituály (ideálně nakoupit čaje a zaměstnat ruku a hrdlo tím čajem), podstatné je nemít doma ani kapku ničeho s alkoholem. Že vydrží měsíc nepít je jen začátek, neměl by pít vůbec, protože už má hodně vysokou toleranci k alkoholu a vážně se mu láme druhé a třetí stádium, i když to na první pohled cizích lidí ještě není vidět…
V Caru bych veškeré snahy stopla do doby, než prokáže své odhodlání.
O tom bytě mu, zakladatelko, řekni, aby věděl, že to tentokrát myslíš vážně.
Tester kup, kdyby se náhodou napil, tak ať ráno ví, že neřídí střízlivý, je otázka času, kdy přijde první průšvih, četlas ten web?? ty příběhy jsou tam jak přes kopírák a on je typický adept… Není snadné se toho piva vzdát, musíš mu v tom pomoct a nepít s ním + nahradit ten jeho rituál večerního chlastání…
@Lucy75 píše: Více
to už má vyzkoušené, že třeba silný heřmánkový čaj mu pomáhá, jak je nahořklý. Není to tu poprvé no… Ale teď je změna v tom mém přístupu, spíš už se smiřuji s tím, že to třeba nedopadne…Ale uvidíme.. Jestli mu za to stojíme, nebo ne..
Web průběžně pročítám, je toho tam mraky.. Ten test jsem dělala jakoby za něj a vyšlo to úplně jednoznačně
.. Myslela jsem, že alkoholik je člověk, co pije každý den a celý den, že to není jeho případ…
Vždyť on musí hrozně smrdět tím pivem, fuj. Jako i spát s ním v jedné místnosti bych nechtěla, ne tak s ním mít něco intimního. Stačilo, kdyby na mě, po tolika pivech, dychnul a letěla bych zvracet a ne se pokoušet o. ditě.
V tom CARu řekni, že 4× týdně vylemtá 12 piv a okamžitě vás budou směřovat k darovanym spermiím, protože tohle je risk se zdravím plodu. Dohledej si, jak poškozený mozek mají děti dlouhodobých pijanů. To fakt nechceš mít doma.
Samozřejmě, že on řekl, že s první ženou si nerozuměl. Zeptej se ji, jaký byl hlavní důvod. Sama vidíš, jak mu na rodině záleží, když se vykašlal na své malinké dítě a raději dal přednost chlastu.
Nevím, kde se v ženských bere ta obrovská tolerance k alkoholikům, vždyť je to nechutný, smrdí, degeneruje mu mozek, není na něj spoleh, vše se přizpůsobuje jeho pití..a přesto se najdou takové, které takovou existenci berou jako výhru. Chápu dceru, že si s ním nerozumí a nemá co říct. Co si tak chceš povídat s vypitym mozkem, který má v hlavě jen pivo.
@mado píše: Více
Nespíme. Smrdí a chrápe, takže já spím jinde. V dny, kdy nepije, tak je sex, já bych mohla obden, ale je teď už jen tak 2× týdně. Taky už na něj nemám tolik chuť jako dřív..
No on je to jinak hodně chytrej chlap, kecat se s ním dá když je střízlivý a pak to těch cca 5 piv úplně v pohodě. Pak už ne no.
Nejvíc mě děsí spíš to riziko pro dítě. Jak nám všude tvrdili, že on je OK, tohle jsem si vůbec nepřipustila. Pak dává smysl, že to nejde, že.. Příroda je moudrá… A já se tu 4 roky snažím, byla jsem kvůli tomu na diagnostické operaci, pak IVF, různé cvičení, bylinky, terapie, odběry krve, doplňky, mobilizace kostrče apod. lahůdky. Jako jo, jsem blbá…
A alkoholikem budoucnost a další dítě rozhodně neplánuj, pokud si nechceš zkazit život. Tuhle zkušenost už udělaly tisíce žen před tebou, pouč se od nich a kašli na to. ![]()
@Lavender2 že tě to netrklo dřív…
To množství je děsivé i na tak velkého chlapa…a on pije jen doma? Nechodí pít do hospody? Nepije do toho tvrdé???
I kdyby ne, tak je to fakt na léčení… Pokud už několikrát zkoušel marně přestat, vyhledejte nejbližší adiktologii, měl by tam zajít…
Většina to ale odmítá, stydí se, nechtějí si přiznat, že potřebují pomoc a mají vážný problém…
Nepít měsíc není žádná výhra, jen začátek… Pokud má rád heřmánek, tak ihned koupit, jako náhražka jsou čaje ideální…
Vytrvej ve svém odhodlání, už kvůli dceři…
Ty si s ním denně, jsi zvyklá na to, jaký je, jak se chová, jak reaguje…člověk z povzdálí, co v tom nemá city a dennodenní kontakt, tak by viděl, jak mu, díky alkoholu, degeneruje mozek, mění se povaha a tělo vyhlíží fatální nemoci.
@Lucy75 píše: Více
Doma 90%, hospoda občas…Nechce tam chodit sám a já s ním už nechodím prakticky vůbec, tak jednou za měsíc si jdeme posedět..
Tvrdý dříve ne, teď bohužel minulý rok udělal 6 litrů ořechovice a ta postupně mizí
…
Já si myslím, že nemá koule na to, aby šel na tu adiktologii. Kéž bych se mýlila..
@mado píše: Více
myslíš že to nevidím tím, že jsem s ním každý den? Je to možné no… Ale z okolí nikdo nic neříkal, podle mě nikdo netuší, že má problém…