Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucy75 píše: Více
Mě to nejde otevřít
. Ale zkusím pak z počítače vyhledat něco podobného. Diky moc. To je masakr ![]()
@Lavender2 píše: Více
Chápu… ![]()
Asi jsi tenkrát viděla ten rozdíl mezi nimi, proto ti přišlo, že je to u něj ještě dá se říct, „na pohodu”. Ale bohužel není, no…
Však už to teď sama vidíš.
Ve tvé situaci bych mu dala nůž na krk, jak se tak říká…
A jasně mu řekla, že se půjde léčit nebo je konec. ![]()
Dítě s ním rozhodně neměj, buď ráda, že máš dcerku, která tě v tomto období, ale samozřejmě i jindy, bude ještě moc potřebovat. ![]()
Dar z nebe alokoholik? A to teda dost těžký.
Pokud se nepůjde léčit, tak to na rozvod je. Nepřemýšlelas někdy, že bys ty mateřské pudy uplatnila v nějaké pěstounské péči? Když by to pro tebe nebyla obživa, tak by sis mohla dát i nějaké podmínky, třeba by to byla cesta. Samozřejmě, až by byla dcera dospělejší, třeba za 5-6 let.
@Černá Madonna píše: Více
Díky moc za milá slova, jsi hodná…
Dcera je moje láska, snažím se tu být hlavně pro ní. I když ona je už velmi samostatná, tak to vypadá, že mě skoro nepotřebuje
.. Ale vím, jak křehká je duše puberťačky, myslím, že nas jako máma funguju dobře, máme hezký vztah.
Teď vlastně vůbec nevím jak by reagovala na to, kdybychom šli od sebe. My se vlastně vůbec nehádáme, ale jednou asi před dvěma lety jsme si něco vyříkávali trochu hlasitěji a ona se strašně rozbrečela, že se bojí že se rozvedeme. Takže i proto jsem se snažila ten vztah nějak udržet, aby měla stabilní zázemí a nějakou jistotu. Ale ten jejich vztah je čím dál tím chladnější…prostě to její táta není a nebude.
On teda jako táta pro tu svojí malou funguje krásně, takže moje dcera je pak z toho kolikrát špatná, když vidí, jak se může otec chovat k dceři. Ona tohle bohužel nezažila, jí táta stojí úplně za prd.. a tím, jak už je velká, tak on k ní přistupuje jinak než k té své osmileté…
@Sany80s píše: Více
A to by šlo když bych byla samoživitelka? Přemýšlela, ale manžel by do toho nešel. Takže jsem to hned zavrhla. Teď by se mi tím ta možnost vlastně zase otevřela. Případně jsem přemýšlela o změně zaměstnání směrem k nějaké MŠ nebo dětské skupině. Ale jsem inženýr ekonomie, takové asi úplně v mateřince nehledají
, musela bych se nejprve dovzdělat a hlavně opustit svou práci, což by bylo těžké z finančních důvodů, pokud bych byla samoživitelka. Takže začarovaný kruh..
No a zblázni se to když nebude?
Lepší mít s malým ho va dem?
Já fakt nechápu vás holky, co dete k tomu dítěti přes mrtvoly.
Pak nemá bejt svět plný lidi s traumaty
Určitě by to šlo, kdybys byla samoživitelka, to není problém vůbec. Zaměstnání bych neopouštěla, mateřinka by tě neuživila a dětská skupina vůbec, tam jsou i dost špatné pracovní podmínky a platy, pokud není přímo tvoje a vzhledem k tomu, že se rodí málo dětí, tak si myslím, že prostor pro nové nebude.
Tam je spíš problém v tom, že do pěstounské péče chodí děti ze špatného prostředí, kde rodiče třeba měli i psychiatrickou diagnózu, která jim v podstatě znemožnila zařazení do společnosti a to dítě to může podědit nebo mít i nějaké skryté postižení, které se ukáže později a život s takovým dítětem může být dost problém. Proto jsem psala, že bych to zkusila, až bude dcera z nejhoršího věku ven a dala bych si i podmínky, když nejsi profi pěstoun, tak si do určité míry můžeš něco vybrat, jen je za to trošku méně peněz, ale i tak jsou a pokud je to k platu, tak je to fajn.
@Lavender2 zkus to otevřít přes ten druhý link, má tam být těch 22 otázek, najdeš ho na webu alkoholik.cz
kratší testy jsou jen orientační - třeba tento https://www.opatruj.se/…koholu-audit
ale z odborného hlediska tvůj manžel diagnozu splňuje
na tom webu najdeš i odborné rady pro partnerky
https://www.alkoholik.cz/…l/index.html
Kdyby v CARu řekl pravdu o množství, vyslechl by si úplně něco jiného… to opravdu není jedno pivo po obědě… Taky si najdi, co o tom říká Nešpor (česká kapacita na alkohol)
najdi si rozhovory s ním, pěkný je třeba tady https://www.denik.cz/…t-20221.html
3-4× týdně 12 piv znamená obden, hladina promile u muže vážícího 95 kg o výšce 180 cm je 3,4 promile, to dělá svému tělu cca obden… dej mu ten test, třeba se probere…
a neriskuj postižené dítě.
@Lavender2 pěstounka můžeš být i sama. Tam je třeba projít školením a mít zázemí pro dítě.
Někdo, kdo pracuje na ospodu, ti určitě poradi víc informací.
@pikola píše: Více
Popravdě od začátku vztahu… ze začátku jsme pili spolu, já byla trochu jak urvaná ze řetězu, po těch letech spořádaného života mi to přišlo jako skvělá zábava, byla jsem zamilovaná… do toho jsme chodili hodně cvičit, normálně samozřejmě do práce a starání se o dceru..časem jsme to oba omezili, ale on tak různě střídá období klidnější a víc chlastací, kdežto já jsem to výrazně omezila a teď zase nepiju skoro vůbec, spíš už k tomu mám averzi..
@Trojlístek píše: Více
To víš, že přemýšlela.. a je mi to asi jasné.. Jenže ono se pořád už x let hledá příčina u mě a nic se nenašlo, tak všichni říkají že to mám v hlavě… ![]()
No je to asi manipulátor. Hodně dobře maskovaný, ale je toho víc co tomu nasvedčuje… raději to zde nebudu rozepisovat…
Studuj ohledně nastavení hranic. Ty žádné nemáš. Proto tolerujes frajerum všechno.
Na prvním místě by pro tebe měla být teď dcera, protože to je tvoje aktuální rodina, ne nějaké neexistující dítě.
Hlavně věřím, že pokud teď řekneš tomuhle vztahu ‚a dost, takhle to nechci‘ tak určitě přitahnes do života lepšího chlapa, který si tě zaslouzi.
Vím o čem mluvím. Stalo se mi to.
Amen 😃
Přemýšlím, jak by po 12 pivech hlídal vase hypotetické miminko….
@Lucy75 píše: Více
Děkuji moc za Tvůj čas a odkazy. No ta diagnóza je bohužel asi jasná, jenže on si to nepřipouští. Dám mu vše přečíst..
Dneska si to promyslím, zítra si v klidu až nebude doma dcera promluvíme a uděláme nejake rozhodnutí, pak si případně promluvíme s dětmi pokud bychom to řešili ultimátně.. jsem zvědavá, jak se k tomu postaví.. bojím se, že budou zase jen sliby a pak po týdnu beze slov přitáhne basu piv a bude vše nanovo… to už tu bylo X krát..
@izabe píše: Více
Tak to já taky ne, manžel pivo nepije, max v létě na grilovačce jedno. Nicméně umím si představit to tolerovat při výjimečné situaci. Ale rozhodně ne několikrát týdně. Ani jednou týdně by se mi to nelíbilo ![]()