Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
A jak bys to jako jinak chtěl napravit? Prostě neni normální pít, neni normální pít obden a jeste takové množství
jako ze je to vlastně fajn, mohlo být hůř? Vzdyt existují i normální chlapi
a ji to nevyhovuje
díky za názor, no já už mu ultimátum dala
. Ale pravda je, že mi přijde, že každý má něco. Někdo chlastá, někdo paří hry, někdo je cholerik, někdo na holky atd…Ve svém okolí nemám ideální pár… Takže né, že by po rozvodu nemohlo být ještě hůř, ještě s tou mou povahou, kdy na všech vidím jen to dobré
![]()
12 piv 3-4 x týdně = zvětšené srdce. Musí totiž pumpovat obrovské objemy tekutin. Játra, mozek a slinivka to už netřeba komentovat. V jeho věku už to není to mladické „zapaříme“. Je to chorý člověk jak tělesně tak duševně. Mrzí mně, že holka v tomto žije. Matky by měly dbát o dobro svých mláďat. Buď se půjde okamžitě léčit, nebo pryč od něj.
Tak ono stačí, že po 40 začnou haprovat jatýrka nebo žaludek. Alkohol v takovém množství není zdravý. Nemusí mu ani změknout mozek, ale bude mít rakovinu.
@Lavender2 píše: Více
Nezlehčuj to. Chceš vidět, jak ti chlap umírá na rakovinu jater třeba? Neni to jen nějaké popíjení. Představ si, že vypiješ 6 litrů vody 4× do týdne. A to je voda. On přijímá alkohol. Zápřah i pro slinivku.
@pikola píše: Více
Bohužel v naší společnosti to normální je, naopak, když někdo nepije, tak se na něj dívají přes prsty. To je prostě fakt. Normální chlapi sice existují, ale v tomto věku už jsou rozebráni a v oběhu jsou vadné kusy, které mohou být o dost horší, než to co má doma. A pokud chce ještě dítě, tak narychlo sehnat lepšího bude dost velká práce. Někdy je zkrátka lepší pracovat s tím co mám, než pořizovat „nové“, kvalita totiž klesá.
No asi je na čase ukázat společnosti, že to normální tolerovat není. Ja nepiju, u nas doma se nepije vůbec skoro, nemáme doma alkohol. V okolí taky většina nepije
jsem 40+ uz to nikoho nebaví, je ti dlouho blbě atd. On je alkoholik, to neni jako občas si dá. On vypije 12 piv obden!
Ja porad premyslim nad tim, jak zvladne vypit 6 litru tekutiny za vecer. Kdyz odhlednu od ubohych ledvin, to travi pak noc na zachode?
@Vodnář-u-Topolu už to, naštěstí, moc normální není. Mladí už tak moc nepopíjí, už v tom nevidí smysl, nalévat se. Jednak je to pro ně už drahé finančně a hlavně už se zajímají o svůj životní styl, zdraví a mají jiné plány do života, než po večerech lit alkohol. Hospody a bary docela krachuji, protože ta vypíjecí generace postupně vymírání a mladí nemají tu potřebu.
I majitel likérky mi říkal, že když před třiceti lety rozjízděl firmu, tak pod vidinou, že lidi budou chlastat furt, i když na chleba nebude a ono ne. Snižuje hladinu lihu v destilatech, dělá vše možné a každý rok mu klesá prodej po celém světě.
@Hibou píše: Více
Záleží na délce večera, jak moc se do toho jí, na jaký přísun tekutin je člověk zvyklí. Krom toho alkohol vysušuje.
@Vodnář-u-Topolu píše: VíceŽe se nebudu stydět za to, ze nepiju a vadí mi, že partner pije
To nic nemění na tom, ze jede ráno do práce ještě ožralý
@mado píše: Více
Já bych nezaměňoval pivovary a lihovary. Tam je poměrně velká rozdílnost. A co se týče mládeže, tak růžově to moc nevidím. Buď sypou antidepresiva, nebo popíjejí, anebo jedou dokonce v něčem horším. Neřekl bych, že zdravějších přibývá. Ale jsou i skupinky, které jsou vším nedotčené. Leč poměrově to moc silné nebude.
Příspěvek upraven 20.01.26 v 12:22