Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klávesa289 tak snad zakladatelka dá info, jak to probíhá… ON by se musel odhodlat a chtít, z domu vynést veškerý alkohol, začít pít čaj, změnit návyky… to ona za něj neudělá.. zajímá mne, zda - když už kvůli chlastu ztratil jednu rodinu - fakt nezabojuje a neskončí s tím.. když ví, že je ve hře stěhování a nový byt…
Zakladatelko, jak to vypadá? @Lavender2
Milá zakladatelko,
Bohužel mám za sebou skoro to samé, akorát, že my jsme nebyli svoji a byl to vztah na dálku. Taky jsem byla ráda, že po zlém vztahu s narcisem a manipulátorem, cholerikem jsem konečně poznala někoho, kdo je hodný, nebije mě, nenadává a naopak je to spíš kliďas (dnes bych řekla, že flegmatik)
Věděla jsem, že pije a taky ze začátku pila s ním, jenže jsme se viděli jen o víkendech a to já ještě jezdila za ním a prostě mi pak už vadilo, že páteční a sobotní večer trávíme v hospodě a hlavně když se nalil tak v posteli byl prostě problém, protože mu nestál, nebo stál jen chvíli a bylo po milování. Když jsme spolu jeli na dovolenou, bylo to do Polska, kde je hodně craftových pivních barů, kde pivo stojí 150 a výše. Nebylo mu líto utratit třeba 3 tisíce za večer za piva, ale škoda peněz za kafe v restauraci, nedej bože mě pozvat na oběd. To jsme jedli po fastfoodech. Vozil si sebou autoledničku ve které měl nějaký drahý rum a pivo v PETkách. Nestačila jsem ani vybalit kufr a už měl v sobě pár panáků. Věčně v náladě. Taky toho snesl více, měl skoro 2 metry a 125 kg. Jenže u něj to byl opravdu spíš pivní pupek, než svaly. Dokázal vypít za den 10 a více 14⁰ piv a do toho třeba půl flašky whisky. Taky bys to na něm skoro nepoznala.
Když jsem přestala pít, byla se mnou nuda, už jsme si nerozuměli jako dřív, byl protivný a hledal zábavu jinde. Prý se z našeho vztahu vytratila vášeň. No bodejť po 2,5 letech bez pořádného sexu, kdy jsem v posteli dělala psí kusy abych ho uspokojila a on svůj problém nechtěl řešit, nikam mě pořádně nevzal, na výlet jsme nejeli protože to by nemohl lejt. Měl zdravotní problémy, křečové žíly, začínající dnu, protože u toho chlastání strašně rád i hodně jedl.
S těmi žílami měl jít na operaci, ale musel by být po tom dlouho bez chlastu, tak raději nešel.
I kdyby se mu jeho zdravotní stav zlepšil bez alkoholu, tak si hledal výmluvy čím vším jiným to může být, hlavně to ale není tím, že pije. No to určitě.
X krát jsem to v hlavě chtěla ukončit, x krát jsem si to rozmyslela. Nakonec mě podvedl a to byla poslední kapka. Zablokovala jsem ho všude a nechci ho nikdy už vidět. Až teď mi dochází, jak moc jsem se pro něj obětovala, jak si mě nevážil a že bylo tohle všechno na prd.
A ještě k tomu, že řešíš miminko s tímhle vožungrem. Ten můj ex má kamaráda, který teda chlastá hlavně o víkendu. S manželkou dlouho nemohli počít, nakonec přes IVF se to podařilo. Ten chlapeček je nemocný, má opožděný vývoj, ve svém věku nechodí ani nemluví, má epilepsii.
Ona je na něj vlastně sama, protože on od pondělí do pátku v práci a o víkendu, kdy by se mohl věnovat manželce a malému je v lihu a zve si na barák kámoše, hlavně aby nechlastal sám a aby se asi nemusel za střízliva dívat na zdevastovanou manželku a nemocné dítě.
Opravdu toto pro sebe chceš?
Být na (třeba) nemocné dítě sama? Protože on chlastat nepřestane. To by se musel rozhodnout sám, jinak je to jen nucení z tvojí strany a nějaká ultimáta. On to vlastně vidí tak, že ty mu to chceš zakázat a tím pádem bude asi chlastat tajně.
Tvoje diskuze se jmenuje „Rozvedli by jste se?“
A moje odpověď je ANO!!
@Lavender2 píše: Více
Ahoj, jak to u vás vypadá? Tuším že asi žádná změna že? Budu ráda, když napíšeš ![]()
@arinecka taky mám strach, že je to špatný, jinak by asi napsala…
Jestli on dál pije, tak jasné stěhování a rozvod… Čím dřív, tím líp…
@Lucy75 píše: Více
Bohuzel to tak asi bude. Psala ze se pujde podivat na byt. Tak snad to dotahne do konce. Tenhle vztah bohuzel budoucnost nema. Je mi ji lito, ale musi se posunout.
Ahoj všichni, jste hodní, že na nás takhle myslíte. Tak podávám info. Zrovna se chystáme jit cvičit, zatím se drží, večery jsou nejnáročnější…Dneska 4.den., resp. večer. Přiznal se, že se v noci potil a nemohl spát a taky že ho celé dny bolí hlava.
Probírala jsem situaci i s dcerou, tak je v obraze a má takovy neutrální postoj, když to vydrží, bude ráda, když ne a odejdeme, tak prý taky. Já jsem pořád rozhodnutá, že když to poruší, tak jdeme. Vyhlídla jsem nám krásný byt, měly bychom se hezky.
Snaha o dítě se odkládá minimálně teď na ty tři měsíce, než se "vyčistí'.. to mě asi vyděsilo nejvíc ze všeho, že by tam mohlo být riziko nějaké vývojové vady..
Takže uvidíme. O víkendu máme akci s kamarády, kde se pít bude. To bude zatezkavací zkouška. Každopádně já budu držet basu a pít také vůbec nebudu..
Všem moc děkuji za podporu, milá i méně milá ale pravdivá a upřímná slova. Pomohlo mi to se odhodlat a tentokrát stát pevně za svým ![]()
Doufejme, že se paní zadav. nepropadne do: Kriminální ústředna pátrá, radí, informuje…?!
Ten vikend bude hodne velka zkouska, obavam se ze neydrzi. Kazdopadne ti drzim palce at je vse ok. Kdyz to nedopadne, tak mas dceru, pujdete spolu so hezkeho bytu a zivot jde dal. Dost mozna ma pro tebe jeste prekvapeni. Hodne stesti ![]()
Když ses po delší odmlce ozývala, já právě smolil obavnou úvahu-možná až k tobě dorazila zvuková vlna, jak ten balvan ze srdce mého upadl?…
Tolik piv můj manžel za celých 8 let vztahu nikdy najednou nevypil. občas si doma večer dá a když místo jednoho piva už jsou to dvě tři, docela mi to teeda vadí. Já jsem úplný abstinent a můj můž s tím nemá žádný problém.
Vždyt' to pivo pak z něj musí páchnout a navíc to přece stojí dost peněž, když pije tolik. Tvůj manžel je alkoholik a ani jeden si to neuvědomujete. Zjisti si něco o spoluzávislosti.
@Anonymní píše: Více
Vždyť to jsou jen tři až čtyři petky. Anebo si to představte v mléce.
Ahoj zakladatelko,
celé jsem si to přečetla a z tvého posledního příspěvku nevím, jestli rozumíš své situaci. Myslím, že pořád ne. Nechci tě nijak podceňovat, ale stalo se ti to, že jak jsi v tom žila, tak jsi vlastně vůbec neviděla, co se děje a ještě nemáš informace. To se může stát. Nemusíš vědět, jak může vypadat alkoholik. Alkoholik nemusí pít i měsíc třeba a pak být půl roku k nepoužití. Píšeš, že manžel teď 3 dny nepil. Prosím vůbec se takových věcí nedrž. Nic to neznamená. Tvůj manžel není alkoholik, je to extrémně těžký alkoholik. Víš kolik je 12 piv? Několikrát týdně? To znamená, že tvůj manžel je nepřetržitě těžce opilý, jezdí opilý autem denně a má neustálou hladinu alkoholu. Tohle manžel nemůže zvládnout doma sám, i kdyby to myslel vážně a něco ti slíbil. Takhle to nefunguje. Kromě toho alkoholu má obrovskou zátěž na leviny a všechny další orgány. Představ si, že několik večerů vypiješ 6 litrů vody… nemůžeš odložit miminko na 3 měsíce. Musíš to zrušit. Musíš to pochopit. Je to morbidní alkoholik. Běžte pryč.
@Anonymní píše: Více
přesně tak, ona si to vůbec neuvědomuje
ani teď po všech těch příspěvcích bohužel ne úplně chápe
když píše o miminku
Zakladatelko, také jsem z tebe na rozpacích. Ikdyby nepil 3 měsíce, nic to neznamená. Ale vůbec nic! Alkoholik se k tomu chlastu furt vrací. Může být několik měsíců bez alkoholu a pak pije jak protržený. Pak to zkouší znova. A znova. A je to furt dokola. Můj otec takto pije celý život, jak už jsem ti psala. Pokoušet se o děcko s ním? Možná tak po dvou letech, co se toho nedotkne… To už teď nejde, že si dá občas. Alkoholikem zůstane. Může abstinovat, někteří silní jedinci do dokáží, ale už si celý život nesmí ani cucnout. A drtivá většina se k tomu vrátí. Přečti si něco o recidivě alkoholiků…