Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je mazec. Tvuj manžel je těžký alkoholik a ty, pokud chceš zachránit manželství, tak on se musí jít léčit. Normálně nastoupit na psychiatrickou kliniku na detox a odvykačku na 3 měsíce. Pokud odmítne, rozveď se. Tvá dcera, pohoda a domácí klid by ti měly být přednější než ochmelka, který tě sice nebije, ale taky ještě klidně může začít. Tobě pak doporučuji terapii, abys našla sebevědomí a nelepila na sebe hajzly a trosky.
Ty se divíš, že nemůžeš otěhotnět. Vždyť on je neustále opilý. V jakém stavu ty jeho spermie musejí být. To fakt chceš postižené nebo nemocné dítě? V tvém věku a dítětem už bys měla mít rozum a nějakou úroveň. Nebrat každého.
Chudák tvá dcera, ta musí žít v tom, jaké nevhodné partnery si vybíráš. Nejdřív agresor, pak alkoholik.
Napíšu ti to na plnou hubu : díky Bohu, že vám to děcko nejde ![]()
Ano, rozveď se. Chudák dcera. To je fakt super vzor do života
![]()
Děkuji všem za názor, i když to úplně „bolí“ číst.. bohužel debat ohledně pití už bylo mnoho, dnes ráno jsem mu dala ultimátum, že buď já nebo pivo. Ale nějak to obrátil ve vtip a asi nechápe, že to myslim vážně, nebo je mu to jedno..
Holky jenže myslíte, že je ještě šance začít znovu? Co kdyz to zase „poseru“..
..po tom prvním zklamání jsem fakt byla s dcerou 10 let sama, bála jsem se, že to bude zase hrůza, snažila jsem se ji chránit a věnovat se ji… a ono to je sice menší zlo, ale zase vše špatně.. jenže když budu sama, tak miminko prostě nebude.. rodina, děti, to byl můj sen od puberty a já si to takhle podělala
..
@Lavender2 píše: Více
Tak mu dej vybrat, vydrží měsíc a víc bez pití? Jestli jo, ať ti to dokáže. Jestli ne, je alkoholik a nemá to budoucnost, trápíš tím i vlastní dítě, ona neni slepá a proto je zalezlá ![]()
To bych radši byla bez dalšího dítěte, než doma alkoholik a hrát si na "šťastnou rodinu " jen aby dítě bylo
Tak rozhodně s tímto chlapem, bych se o dítě nesnažila…
Příroda asi moc dobře ví co dělá, promiň… Ale nechci ti nijak mazat med kolem pusy. Teď jsem skoro na pochybách, jestli to myslíš fakt vážně nebo si tady neděláš jen srandu.
![]()
Jinak teda ještě takový menší dodatek, alkoholik by byl, i kdyby vypil „jen” ty svoje tři pivka denně.
![]()
Příspěvek upraven 19.01.26 v 20:10
Tvoje rodina má být hlavně tvoje dcera.
Očividně si vybiras nevhodný partnery, bohužel někdy nemůžeme mít v život vše co sme si vysnili. Byla bych ráda za jedno dítě.
Rozveď se a začni časem znovu. Hlavně už k dceři nikoho nestěhuj.
@Lucy75 píše: Více
To je právě to, čím on se ospravedlňuje.. vydrží bez alkoholu úplně v pohodě, 2 dny úplně bez problémů, třetí a víc už má takové to „bažení“ ale dá to. Rekord byl myslim týden. Jenže můžu do něj hučet jak chci a stejně to vždycky časem sklouzne do starých kolejí, což je to pivo třikrát až čtyřikrát týdně.. přijde mi to už asi marné.
Ale je fakt, že jsem mu nedala ještě nikdy úplně pevné ultimátum, tak si asi myslí že to nemyslím vážně. Musím být prostě ostřejší
.. jenže já jsem taková blbá povaha, že mě všechno spíš rozbrečí, myslím, že mě vůbec nebere vážně ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Srandu si nedělám, bohužel. Kdybych Ti tu napsala o svém bývalém, co s ním mám dceru, tak by jsi šla do mdlob. Já jsem prostě v tomhle úplně blbá a asi si nedokážu pomoct, vidím prostě v lidech vždycky jen to dobré a jsem úplně slepá ke špatným vlastnostem..
Do břeku by ti mělo být spíš z toho jak se doma cítí tvoje dcera a ne nějakej alkáč.
@Lavender2 pokud vypije 12 piv, tak má další dva dny hladinku alkoholu v krvi, jak mu začne ubývat, tak musí znovu hladinu zvednout.
Jezdí autem nebo už mu vzali papíry, protože zaručeně musí dtuhy den nadýchat.
O dítěti ani nepřemýšlej, pokud se náhodou povede, tak nějaký druh postižení je takřka jistota.
s tím testem to myslím vážně, je to odborný test.. a tutově mu vyjde alkoholismus, a to někde na pomezí druhého a třetího stádia… vážně si o tom něco přečti… pokud toho nenechá, bude to časem horší a horší… nakonec to končívá průšvihem v práci či za volantem, vyhazovem apod. Fakt vím, o čem mluvím… Rozhodně si s ním nepořizuj dítě dřív, než on vyřeší své pití. Potíž je v tom, že musí chtít ON. Pokud vydrží bez chlastu maximálně týden, musí ti to přece být už dávno jasné, jak na tom je!
@mado píše: Více
S tím postižením jsem to nevěděla, bohužel nám úplně všude, kde jsme to řešili řekli, že vlastně alkohol nevadí. Spermiogram měl ukázkový. Teď jsme byli na klinice tradiční čínské medicíny a tam se na něj také podívala a řekla že u pána problém nebude. Takže on má v tomhle nabito, že prostě on je určitě v pohodě.. ale je fakt, že nikde se neptali přesněji na to kolik toho vypije. Řešil se tam alkohol obecně a on jako alkoholik nevypadá, tak by to do něj asi nikdo neřekl.
Ahoj, závislosti jsou záludné. Začínají pomalu a člověk je přehlíží. Alkohol je jedna z nejčastějších závislostí. Nenápadně začne řídit život a postupem ničí zdraví. Člověk si myslí, že může přestat, ale v reálné zkoušce drtivá většina lidí selže.
Tohle nebude lehké pro tebe, ani pro něho. Ultimáta moc fungovat nebudou. Chce to přizvat odborníka, protože tohle pro něho bude znamenat změny v mnoha oblastech jeho života. Zábava, koníčky, pokec s přáteli…
Příspěvek upraven 19.01.26 v 20:25