Oddlužení a pokuta za přestupek

Anonymní
3.11.14 10:01

Oddlužení a pokuta za přestupek

Dobrý den
Chceme žádat o oddlužení, ale je tam jeden dluh(můj) pokuta od policie za přestupek.
Je to překážka, či nám to povolí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.11.14 10:04

Nebudu lhát. Před pár lety jsem se přistěhovala do Prahy a našla "prima " kámošku. S tou jsme šly nakoupit a ona ukradla nějakou šminku, byla zima, já měla kabelu hozenou jakoby za záda a ona to hodila ke mě. Samozřejmě se na to přišlo:-(Ale pokutu jsem dostala já, s tím, že ona slíbila, že jí zaplatí. Dala jsem jí ten papírek od policie. Teď jsem se dozvěděla, že nezaplatila.

• Citovat
  • Upravit
2529
3.11.14 10:12

Proč jsi to nechala dojít tak daleko? Proč jsi s ní pak o tom už nemluvila? Já bych si osobně dohlédla na to, že ji zaplatí nebo trvala na tom, ať mi dá peníze, že ji zajdu zaplatit já.
Kolik to dělalo a kolik to dělá teď?

Jak je to s pokutami od policie nevím, je to státní instituce, tudíž přednostní pohledávka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 10:14

@Mari-KusKus Hned poté jsem se s ní přestala bavit, psala jsem jí, jestli to zaplatila a dostala kladnou odpověd.
Nikdo to neví :? Mě je tak trapně. Dohromady to dělá teď asi 8tis a je to u exe.

• Citovat
  • Upravit
2529
3.11.14 10:30

Nezbývá, než platit. Pokud máš nárok na os. bankrot (hodně věřitelů, schopnost splatit min 30% za 5 let), na státní pohledávky (policie, alimenty,…) jde splátka přednostně no a zbude Ti méně peněz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 10:33

@Mari-KusKus příjmy na to máme. Takže není to překážka, aby nám soud oddlužení schválil?

• Citovat
  • Upravit
2529
3.11.14 10:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 11:04

@Mari-KusKus děkuji,tu kalkulacku znám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.22 17:19

Dobrý den, ptám se za blízkého kamaráda, udělal hroznou hloupost vlastní blbostí a strašně se za to stydí, prosím zanechat anonym. Spáchal drobnou krádež - neumyslnou, zapomněl na jednu věc kterou nezaplatil. Ihned byl odchycení a ihned si to uvědomil, nicméně byla zavolaná policie. Dostal pokutu na místě, tzn., ze řízení žádné nebude mít, pokud jsme to správně pochopili. Vyřešeno na místě. Jenže je v insolvenci, zbývá mu rok. A tak se boji jestli mu nebude na základě tohoto přestupku insolvence zrušena. Je z toho totálně mimo sebe, prosím poradíte? Já o tom vím prd :(.

• Citovat
  • Upravit
20892
11.11.22 17:26

Nesmí udělat žádný další dluh. Pokud to vyřešil na místě a zaplatil pokutu atd. Tak to nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.22 17:31

Ano prý zaplatil 1000 Kč na místě, ale rekli mu, ze bude v nějakém prestupkovem neveřejném rejstříku. A teď se boji ze mu kvůli drobné krádeži, ještě k tomu naprosto neumyslné což mu věřím, bude zrusena ta insolvence. Šlo o škodu v hodnotě asi 400 Kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.22 17:34

A ani neví jestli tento přestupek má hlásit insolvenčnímu správci? Nebo to proste nechat být, stalo se?
Jsem z toho jelen taky, snažím se mu pomoct ze mu poradím ale nevim jak

• Citovat
  • Upravit
5368
11.11.22 18:10

„Vznikne-li dlužníku povinnost hradit pokutu za přestupek po zveřejnění usnesení o úpadku (v průběhu oddlužení), je dlužník povinen tuto pokutu uhradit, a to ze své nepostižitelné částky. Přihlásit tuto pohledávku do oddlužení nelze.
Neuhradí-li dlužník takovouto pohledávku, lze ji vymáhat a v konečném důsledku dlužník riskuje, že již schválené oddlužení bude zrušeno“.

Celý článek: https://advokatnidenik.cz/…i-pachatele/#…

Z toho bych usoudila, že ke zrušení oddlužení by mohlo dojít jen tehdy, kdyby pachatel pokutu nezaplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5368
11.11.22 18:17
@Anonymní píše:
A ani neví jestli tento přestupek má hlásit insolvenčnímu správci? Nebo to proste nechat být, stalo se?
Jsem z toho jelen taky, snažím se mu pomoct ze mu poradím ale nevim jak

Zaplatil to ze „svého“, z částky, která mu zůstává. Dál plní všechny svoje závazky a platí. Jestli mu to chce pro klid duše napsat, tak bych to formulovala takhle: „dostal jsem pokutu příkazem na místě, zaplaceno z nepostižitelné částky, plnění z mé strany bude dále probíhat nezměněno“.

Hlavní povinnosti jsou vyjmenované tady: https://www.insolvencni-zakon-komentar.cz/…cWrB_E1x9kw/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
11.11.22 19:39

Teda- třeba v Glóbusu, při tom vlastním skenování- když naskočí namátková kontrola a náhodou ve vozíku něco přebývá, tak se to jen doskenuje a žádný štráchy. Ale byla i situace, kdy jsem měl něco naskenovaného, ale v tom nákupu to nebylo. Asi sem to vyndal a neodepsal. Takže šul nul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová