Oddlužení Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
13.3.13 10:35

exekuce

Ahoj, potřebuju radu…
přítele uhání soud s exekucí, prý dluží peníze, které si ale nikdy nepůjčil, zjistily jsme že si je vzala jeho matka, dělala u providentu, a napsala to vše na přítele. Trvalý pobyt má u matky, můžou přijít exekutoři do bytu kde bydlí, když tam nemá trvalý pobyt??? A navíc dostal výpověď v práci a nevíme zda může žádat oddlužení???
Poraďte prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
13.3.13 10:48

Oddlužení jak to řešit

Soudní oddlužení je možné je pokud nic nevlastníte (co by se dalo zabavit, byt atd.)a máte práci do určité výše výdělku. Jinak to není oddlužení ale sekupení více dluhů do jedné další půjčky, kterou se to zaplatí. Zde opravdu pozor na různé firmy, vezmou si poplatky a dluh vám zůstane. Budete muset prostě do nějaké „normální banky“ typu „Česká“ spořitelna (ve vlastnictví Rakušanů). Tam to sice bude taky lichvářský úrok + poplatky jak prase, prostě se na vás přisajou a budou z váš žít, ale aspon nedopadnete jak u pochybné „oddlužovací“ firmy, kde jim nakonec zaptatíte jen vy a dluh zůstane komplet.

• Citovat
  • Upravit
lihow
13.3.13 10:49
@pe13ha píše:
Ahoj, potřebuju radu…
přítele uhání soud s exekucí, prý dluží peníze, které si ale nikdy nepůjčil, zjistily jsme že si je vzala jeho matka, dělala u providentu, a napsala to vše na přítele. Trvalý pobyt má u matky, můžou přijít exekutoři do bytu kde bydlí, když tam nemá trvalý pobyt??? A navíc dostal výpověď v práci a nevíme zda může žádat oddlužení???
Poraďte prosím

Podle mě spíš jsou do trvalého bydliště (exekutoři). Jinak soudní oddlužení nelze bez toho, aby byl žadatel zaměstnán, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
3491
13.3.13 11:11
@pe13ha píše:
Ahoj, potřebuju radu…
Poraďte prosím

Bohužel, exekutor může tam, kde si myslí, že se dotyčný nachází a má tam věci. TAkže pokud má někde jako aktuální kontaktní adresu uvedený Váš byt, můžou i tam.
Jinak k té exekuci, už je platná? Nestihl by se ještě odvolat? Já si prožila něco podobného, kdy moje matka podepsala smlouvu s E.ONem mým jménem a neplatila a já mám teď exekuci. Jenže jsem to zjistila, až už byla platná, tudíž jsem prošvihla lhůtu na odvolání. Takže mám teď smůlu a celý to musím zaplatit… Takový je u nás bohužel právní systém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
13.3.13 11:13
@pe13ha píše:
Ahoj, potřebuju radu…
Poraďte prosím

Jo a na oddlužení je opravdu třeba, aby byl zaměstnaný a to ideálně na dobu neurčitou. A ještě počítá výše příjmů a všech dluhů. Musí být schopný oddlužením splatit určitou část všech dluhů a ještě mu musí něco zůstat. Přesný částky nevím, ale na netu jsou na to kalkulačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
13.3.13 11:17

Přesně. A s tím, že můžou všude kde se domnívaj že se dotyčný zdržuje je pěkná nespravedlnost. Už se stalo, že mnohokrát vzali pak věci, co vůbec dotyčnému nepatřily. Nebo se mýlím?

• Citovat
  • Upravit
3491
13.3.13 11:18
@lihow píše:
Přesně. A s tím, že můžou všude kde se domnívaj že se dotyčný zdržuje je pěkná nespravedlnost. Už se stalo, že mnohokrát vzali pak věci, co vůbec dotyčnému nepatřily. Nebo se mýlím?

Je to tak. A majitel pak musí prokazovat, že věci jsou jeho. Na své náklady. Navíc to jde často prokázat jen hodně těžko, ne na všechno má člověk fakturu se jménem, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
13.3.13 11:22
@lihow píše:
Soudní oddlužení je možné je pokud nic nevlastníte (co by se dalo zabavit, byt atd.)a máte práci do určité výše výdělku. Jinak to není oddlužení ale sekupení více dluhů do jedné další půjčky, kterou se to zaplatí. Zde opravdu pozor na různé firmy, vezmou si poplatky a dluh vám zůstane. Budete muset prostě do nějaké „normální banky“ typu „Česká“ spořitelna (ve vlastnictví Rakušanů). Tam to sice bude taky lichvářský úrok + poplatky jak prase, prostě se na vás přisajou a budou z váš žít, ale aspon nedopadnete jak u pochybné „oddlužovací“ firmy, kde jim nakonec zaptatíte jen vy a dluh zůstane komplet.

Tak pokud už někdo potřebuje oddlužení jako osobní bankrot, tak proto, že už nezvládá splácet na nějakou dobu nesplácí… A tady žádná klasická banka nepomůže. Kritéria pro získání úvěru v bance jsou čím dál přísnější. Stačí spozdit se se splátkou na kreditku o pár dní nebo být pár dní v nepovoleném debetu na účtu, a už úvěr neschválí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
13.3.13 11:25
@Salvaje píše:
Je to tak. A majitel pak musí prokazovat, že věci jsou jeho. Na své náklady. Navíc to jde často prokázat jen hodně těžko, ne na všechno má člověk fakturu se jménem, že…

No to tedy koukám. To je hrůza, že to nejde prokázat jinak. Něco je tady špatně.

• Citovat
  • Upravit
lihow
13.3.13 11:27

oodlužení

No já znám případ, kdy si osoba spojila váce dluhů do jednoho, aby snížila splátky. Tak to jde a vlastně se nejedná o oddlužení, ale jen snížení, nebo seskupení více splátek do jedné přijatelnější. Taky vlastně neměla exekuci atd. Takže máte pravdu.

• Citovat
  • Upravit
lihow
13.3.13 11:29
@lihow píše:
No to tedy koukám. To je hrůza, že to nejde prokázat jinak. Něco je tady špatně.

Protože logicky by měli spíše oni prokázat, že to co berou je dlužné osoby a né obráceně. To je jakoby někoho zabili a nemuseli dokazovat zda skutečně je to osoba k zabití, ale naopak ta osoba by musela prokazovat, že to není ona. To je prostě vrchol. Možná jsem dal extrémní příklad, ale štve mě to.

• Citovat
  • Upravit
3491
13.3.13 11:30
@lihow píše:
No já znám případ, kdy si osoba spojila váce dluhů do jednoho, aby snížila splátky. Tak to jde a vlastně se nejedná o oddlužení, ale jen snížení, nebo seskupení více splátek do jedné přijatelnější. Taky vlastně neměla exekuci atd. Takže máte pravdu.

Ano, tohle jde. Je to konsolidace půjček. Ale člověk přitom prochází stejným schvalováním, jako u klasického úvěru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
13.3.13 11:31
@lihow píše:
Protože logicky by měli spíše oni prokázat, že to co berou je dlužné osoby a né obráceně. To je jakoby někoho zabili a nemuseli dokazovat zda skutečně je to osoba k zabití, ale naopak ta osoba by musela prokazovat, že to není ona. To je prostě vrchol. Možná jsem dal extrémní příklad, ale štve mě to.

Jo, je to tak. Jakoby někoho odsoudili k trestu smrti, zabili, a pak ho teprve nechali se bránit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
21.3.13 21:20

Rady pri oddluzeni muze podavat pouze advokat, pouze ten muze legalne poskytovat pravni sluzby. Radim, najit si advokata, ktery by mohl byt insolvencni spravce a ten vam jiste pomuze.

Prijem se pro dosazeni oddluzeni da zvysit smlouvou o duchodu. Minimalni castka pro oddluzeni je 30 % pro kazdeho nezajisteneho veritele.

Je dulezite opravdu peclive pripravit oddluzeni, protoze jinak hrozi, ze skoncite v konkurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.13 11:10
@anebaba píše:
Rady pri oddluzeni muze podavat pouze advokat, pouze ten muze legalne poskytovat pravni sluzby. Radim, najit si advokata, ktery by mohl byt insolvencni spravce a ten vam jiste pomuze.

Prijem se pro dosazeni oddluzeni da zvysit smlouvou o duchodu. Minimalni castka pro oddluzeni je 30 % pro kazdeho nezajisteneho veritele.

Je dulezite opravdu peclive pripravit oddluzeni, protoze jinak hrozi, ze skoncite v konkurzu.

Můžu se zeptat, co se stane, když člověk skončí v konkurzu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel