Oddudlíkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
19.8.11 20:03

Oddudlíkování

Máte někdo zkušenost s odudlíkováním ještě relativně malého mimča? Začínám o tom přemýšlet. Naše malá (4 měsíce) už několik nocí po sobě zlobí s dudlíkem. CCa každou půl až hodinu jí vypadne z pusinky, ona je okamžitě vzhůru a pláče. Takže se nevyspí nikdo :zed: Do teď bylo všechno v poho, může se nějak měnit druh spánku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81478
19.8.11 20:07

Okolo toho 4.-6. měsíce to bylo nejhorší, pak se to začalo lepšit. Já od 6ti měsíců začala přes den trénovat samonasazování a hledání dudlíků a d osmi měsíců byl soběstačný, jen jich musel mít v posteli 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.8.11 20:08

Ano, kolem 4m dozrává nervová soustava, ve 4m mi dítě spalo skoro celou noc, v 5m se začal budit a v 7m jsme se dopracovali na co hodinu :zed: Dudlík teda neměl, tak posloužilo prso :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.8.11 20:18

v tomto období se teprve dudlat naučil, konečně jsme našli správný tvar dudla, o tom odnaučování jsem přemýšlela cca kolem půl roku, protože mu pořád vypadával v noci, vyřešil to krátký řetízen na dudlík, který se normálně porodává a naučil se ho najít a dát sám. oddudlíkování bylo super, ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.8.11 20:23

Pokud ti dudlík nevadí jako takový, tak chvilku ještě vydrž, oni se ho totiž dětičky brzo naučí dávat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
19.8.11 21:18

U nás bylo to samé…bez dudla neusnul. Jak mu vypadl a měl lehčí spaní, nebo ho něco vzbudilo…v tu ránu byl vzhůru a řev na celý barák. Pak malému mezi 9-10 měsícem začaly růst horní jedničky a dudel začal vyplivovat ven…asi mu tam vadil. Oddudlíkoval se sám :mrgreen: . Taky bych ještě počkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.8.11 21:22

Když dítko zavážeš podle Karpa, tak se nemůže moc vrtět. A když mu k obličeji dáš namuchlanou plínu, tak tato ten dudlíček přidrží… To by mohlo zatím pomoct, než se ho naučí hledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
19.8.11 21:25
Wiolla píše:
Když dítko zavážeš podle Karpa, tak se nemůže moc vrtět. A když mu k obličeji dáš namuchlanou plínu, tak tato ten dudlíček přidrží… To by mohlo zatím pomoct, než se ho naučí hledat…

Tak to fungovalo u obou tak 3-4 týdny, než začali přetáčet hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.8.11 21:37

Malej má 8 týdnů a funguje to pořád. :think: Já ho polohuji na bok, takže opačně do luftu mi tu hlavu nepřetáží… :think: Ale jasně, že mu v noci sem tam vypadne, to zase ne, že by se nevrtěl vůbec. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
19.8.11 21:47
Wiolla píše:
Malej má 8 týdnů a funguje to pořád. :think: Já ho polohuji na bok, takže opačně do luftu mi tu hlavu nepřetáží… :think: Ale jasně, že mu v noci sem tam vypadne, to zase ne, že by se nevrtěl vůbec. :wink:

Aha, já kvuli kyčlím na bok nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.8.11 00:54
Alpaka píše:
Wiolla píše:
Malej má 8 týdnů a funguje to pořád. :think: Já ho polohuji na bok, takže opačně do luftu mi tu hlavu nepřetáží… :think: Ale jasně, že mu v noci sem tam vypadne, to zase ne, že by se nevrtěl vůbec. :wink:

Malej má kyčle v pořádku a nevím o tom, že by polohování na bok obecně vadilo. Vadí? :think: Já to mám za nejbezpečnější polohu pro případ ublinkávání. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
20.8.11 08:58
Wiolla píše:
Alpaka píše:
Wiolla píše:
Malej má kyčle v pořádku a nevím o tom, že by polohování na bok obecně vadilo. Vadí? :think: Já to mám za nejbezpečnější polohu pro případ ublinkávání. :think:

Každej řiká něco jiného. V porodce řikali na bok. Dětská jedině na záda - prý je bok z hlediska SIDS druhá nejrizikovější pozice (aby ne, když jsou jen 3 :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.8.11 09:53
Alpaka píše:
Wiolla píše:
Alpaka píše:
Wiolla píše:
Malej má kyčle v pořádku a nevím o tom, že by polohování na bok obecně vadilo. Vadí? :think: Já to mám za nejbezpečnější polohu pro případ ublinkávání. :think:
Každej řiká něco jiného. V porodce řikali na bok. Dětská jedině na záda - prý je bok z hlediska SIDS druhá nejrizikovější pozice (aby ne, když jsou jen 3 :roll: ).

No vidíš a já myslela, že nejhorší je na břichu (páč si může ublinknout pod sebe a vdechnout to), pak na zádech (páč si ublinkne, nemá to kam odtéct a tak to jde zpátky do něj a může jít do špatné dírky) a nejbezpečnější na boku (protože když si ublinkne tak to koutkem vyteče, vdechnout to nemůže). Ale je pravda že SIDS je něco jiného, než toto zadušení. :think: No tak si potom vyber… :roll:

Btw, moje máma mi říkala, že za jejich mladých let se mimina dával zásadně jen na břicho! Že jim to vtloukali do hlavy už v porodnici a že rozhodně nikdy nedávat na záda! No a žiju… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
20.8.11 10:06

Prej maj mimina nějak uzpůsobené dýchací cesty, že ani na zádech ublinknutí nevdechnou. :nevim: Moje děti tedy blijou první ligu, zvlášť ten starší a byl vždycky na zádech v pohodě. Ale 2 děti není zrovna velký reprezentativní vzorek. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.8.11 10:10
Alpaka píše:
Prej maj mimina nějak uzpůsobené dýchací cesty, že ani na zádech ublinknutí nevdechnou. :nevim: Moje děti tedy blijou první ligu, zvlášť ten starší a byl vždycky na zádech v pohodě. Ale 2 děti není zrovna velký reprezentativní vzorek. :think:

Jo, tam je něco s tou záklopkou, která se posouvá/vyvíjí později. Ale už nevím jak dlouho to tak je a od jakého věku už musí být buď dýchání anebo polykání, že už to neumí zaráz… :think:

A máš pravdu, 2 děti nejsou reprezentativní vzorek. Takže ani já nemůžu dělat obecné závěry/doporučení… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí