Odebrání řidičáku, nebo podvod?

Anonymní
17.10.24 17:09

Odebrání řidičáku nebo podvod?

Ahoj,

prave mi přišla sms z českého čísla, kde stalo: odebrání řidičského průkazu a odkaz, po prokliku tam byla vypisridice-on-line-gov-cz.eu

Tam pak bylo nějaký +4body a info ze pokuta 4-10 tisíc a proklik na formulář, to ještě šlo rozkliknout ale přihlásit přes banku už mi neslo.

Přihlášení přes banku nejde, i po zadání správného čísla to skočí pak na úplně jiné číslo a už to vypadá podezřele.

Jsen úplně vyklepana, protože jsem opravdu nedávno překročila nerada rychlost o 30km na kraji obce, kde nebyla ani zástavba a než jsem zabrzdila tak me asi radar mohl změřit, ale žádného jsem si nevšimla. Jezdím 20 let a nikdy jsem nedostala jedinou pokutu kromě parkování.

Fakt bych si prala aby to byl nějaký podvod, ale nevím :-(

Navíc mám auto na operak, nikde nejsem zapsána, tam je jen leasingovka, tak ani nevím jak by na me mohli přijít, to by muselo přijít leasingovce ne? Když jsem dostala pokutu za parkování tak to přišlo třeba manželovi co je na technicaku, ale tady je proste leasingovka.

Mate prosím zkušenost?

Nedávno mi přišlo zase něco z dpd, ale to bylo víc citelný že to je podvod. Už jsem z toho hotova.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.10.24 17:13

Jinak to telefonní číslo odkud to přišlo nelze dohledat a když volám tak nikdo nebere

• Citovat
  • Upravit
8573
17.10.24 17:16

Podvod. Já včera dostala taky sms, že mam pokutu. Nikam nevolej, na nic neklikej!!! Kde jsi viděla aby takové věci chodily přes sms :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
17.10.24 17:21
@Anonymní píše: Více

Podvod!

Úřady ti nebudou posílat SMS. :mavam: Přistála jsi z Marsu? :zed:

Jakékoliv úřední rozhodnutí (o jakékoliv blbosti) chodí poštou výhradně do vlastních rukou adresáta (nebo do datové schránky) a vždy obsahuje poučení o opravných prostředcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
17.10.24 17:24

Podvod.

Ale jinak leasingovka by tě jako řidiče nahlásila, pokud by byla jako majitel vozidla obeslaná policií/ úřady. Opravdu to není tak, že ty seš nepostižitelná jen proto, že leasing

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.10.24 17:28

Takže už jsi stihla vyplnit přihlašovací údaje do IB? :zed:
Panebože, pořád se píše, jak se tyhle údaje nemají nikam vyplňovat…a marně..

• Citovat
  • Upravit
7188
17.10.24 17:30
@ivašot. píše: Více

Ona by tě nutně nenahlásila. U nás to funguje tak (v práci, všechny auta máme na leasing) že leasingovka pošle do práce vyrozumění policie (překročená rychlost,…) a podle knihy jízd se dohledá, kdo jel. A ten zaplatí pokutu. (Vlastní zkušenost :mrgreen: )Žádný body, nic. Pokud by se nedohledalo, nebo by se nikdo nepřiznal, vyplní se papíry a řeší si to pak policie.

Tedy leasingovka pošle přímo od sebe upozornění, že se něco stalo, ten přestupek přijde jim podle SPZ. A oni si to pak řeší svými postupy.

Tedy ano zakladatelko, je to podvod jak vyšitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2274
17.10.24 17:30

Okamžitě volej banku, jestli už nemáš vybrakovaný účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15555
17.10.24 17:32
@Svetluska55 píše: Více

Já úplně žasnu nad tou nekonečnou lidskou hloupostí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.24 17:35

Kolik tě ten podvod stál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
17.10.24 17:37

Tak jestli jsi zadala svoje přístupy do internetového bankovnictví, tak okamžitě volej do své banky. Okamžitě! Jinak přijdeš o všechny peníze, co tam máš.
Ty jsi se úplně zbláznila :roll: pořád se o tom mluví a vždycky se nějaký blbec najde, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
17.10.24 17:37

Doufám, že jsi troll :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
17.10.24 17:40
@Janča6 píše: Více

Já taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35861
17.10.24 17:41

No, za hloupost se platí a tohle nebude uplně pokuta za rychlou jízdu. Fakt jsi někam zadala svoje přihlašovací údaje do banky? To ti rychle vyluxují účet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
17.10.24 17:44

Ty jsi na té fake stránce zadávala přihlašovací údaje do internetového bankovnictví? 8o 8o 8o

Spadla jsi z Marsu? Nikdy nedávej přihlašovací údaje do IB do stránky, na kterou ti přišel odkaz via SMS, WhatsApp, e-mail, jakákoliv zpráva odkudkoliv! Nikdy!

Přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví jsi prozradila podvodníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová