Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se prosím zeptat. Vytřela jsem savo+voda a pak až mi došlo jestli je to vůbec vhodné, když mám 4 měsíční mimčo, které dávám na podložku? (Ptám se, protože mi nedošlo, že to pak po zaschnutí třeba nanesu nohama na tu podložku a malý ji pak oťapkává a žužlá si ručky🙈, tak jestli je to problém a mám vytřít znovu nebo?)
Možná je to hloupá otázka, ale mě to teď fakt leží v hlavě a vím, že už to neudělam (i kvůli tomu smradu)
Já jsem teda moc nepochopila, proč vytíráš doma podlahu ještě Savem?
No, ale když už se tak stalo, setřela bych to všechno raději znovu čistou vodou…
Pro jistotu. ![]()
Nechápu vytírání Savem, stačí běžný ůklidový prostředky…
Sterilní čistota nikomu a ničemu neprospěje a navíc právě výpary z tý sra. čky můžou škodit… ![]()
Savo patří nanejvýš do WC, ne na podlahu. Chlor je hormonální disruptor, navíc dráždí dýchací cesty. Není potřeba mýt podlahu doma Davem. Jestli chceš desinfikovat, pořiď si parní čistič. Co na té podlaze bylo, žes to myla Savem?
Také tak jednou za rok doma vytíráme podlahu savem. Máme bílé dlaždice a po vytření savem mi přijdou ještě čistější a bělejší.
Každopádně bych to po vytření přejela ještě jednou čistou vodou. Jinak běžně používám Sanytol na podlahy.
Pěkně voní.
Taky úplně nechápu, proč si někdo chloruje celý obytný prostor navíc s miminkem.
Přetři to ještě jednou, když se v tom dítě nebude koupat, tak to zase takový děs není
Vždyť se v tom myjí i hračky pro dezinfekci. Jinak jak píšou holky, vytirej něčím jiným a máš klid ![]()
Jestli chceš používat Savo na mytí. Tak nekupuj originál. Ale Savo vyloženě na podlahy. Tam bude menší koncentrace toho Sava. Kupuji třeba Savo levandule. Jednak krásně voní a dělá hezkou podlahu. My máme teda všude dlažbu. Některé jiné čističe na podlahy dělají stopu mléčnou nebo čmouhy. Savo na podlahy určené to nedělá. Tak jsme se u něj ustálili.
@Leontodon píše: Více
Dělá se to, nemyslím, bze to dělá každý doma, ale třeba když máš po někom hračky - myšleno plastové nebo gumové, jinak se to myje v různých hernách a tak, kde se mění děti ![]()
Savo je normální desinfekční prostředek i na podlahy a při správném ředění se znovu nepřetírá.
Chápu, že dnes je cesta spíš přírodní alternativy. Ale ještě poměrně nedávno se v tom myly i dětské hračky, lahvičky a jiné potřeby.
A pokud máš jiný druh podlahy, než je dlažba. Tak bych všeobecně byla opatrná s tím Savem. Ať tam nemáš fleky na podlaze, protože ti to vyžere. Především ten originál, který je silný.