Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Leontodon píše: Více
Savo je určené i na dezinfekci ploch používaných pro styk s potravinami a nádobí. Samozřejmě po opláchnutí. Rozkládá se na zcela neškodné chemikálie jako NaCl, H2O atd.
@Leontodon píše: Více
Já teda jo, je to prostě dezinfekce
Navíc to píšou i přímo na tom, k čemu všemu se to dá použít ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Mamka to dělala občas i doma. Třeba jednou za měsíc. Dnes jsou různé druhy Sava, na podlahy, na bazény, na koupelny, na praní…
Když bylo jedno jediné originální Savo, bylo potřeba ho jen správně naředit.
Taky Savo používám, originální i některé druhy. Doma víc dětí, kočka. Ocet fakt nestačí. Jsou zóny, které je potřeba mýt pořádně.
@1Pears1 píše: Více
Přesně tak, nejsem zastánce sterilní domácnosti, ale tak, jeden kousek doma mám a občas to na něco vyuziju ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Možná, že jo, ale opláchnou to pak důkladně vodou a určitě to nemyjou v malým prostoru, kde jsou děcka, který by to dýchaly… ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Savo na podlahy chlornan vůbec neobsahuje, je to čistící a ne dezinfekční prostředek.
@Havlova píše: Více
Píší voňavá desinfekce. Ale mi o ni nejde. Mi jde o fakt, že mám hezkou podlahu bez šmouh
.
Kupuji tohle na podlahy https://shop.vinekon.cz/…ru-levandule?…
@Kelsey1 píše: Více
Tak to je jiné, než jsem myslela. Ale ani to neobsahuje chlornan.
https://m.alza.cz/…d7854564.htm?…
@DeniNaM Savo používám, ale jen ty voňavé verze, do koupelny, na odmaštění do kuchyně, na wc a na vytírání mám fialový s levandulí. A taky jsem měla po ruce úklidové dezi ubrousky, taky s levandulí.
Běžné savo, nevedu, zvedá se mi z něj žaludek, jen ho vidím ![]()
Úplně v klidu, rozkládá se to na neškodné látky. Desinfikují se tím přece studny. Nebo zavařovačky. Nic bych ani nepřetírala.
Savo se běžně lije do pitné vody, takže oplachovat netřeba. Na druhou stranu, proč vytírat doma dezinfekcí? Není to operační sál.
@Jahru píše: Více
Jenže se lije do nádrže ve vodárně a v nepatrném množství, většina chloru vyprchá, než to vyteče doma z kohoutku… Když doma naleje do kbelíku hektolitr Sava a vytírá tím podlahu a kdovíco ještě, možná i stěny a strop, musí to dejchat malý děcko…
![]()
@bse.pedro píše: Více
Nepředpokládám, že tam nalije hektolitr, ale dodržuje návod. Podlahy se tím dají vytírat i bez oplachu a miminu se nic pro jednou nestane. Ale jak jsem psala, neudělala bych to, je to zbytečné.
Jestli jsi to se savem neprehnala, tak bych to nehrotila. Myslim, ze horsi je ten zapach.cas od casu taky pridam do vody trochu sava (napr.kdyz nam hara fena),ale dite spi treba venku.aby to proste nevdechovalo.
Používáme levandulové Savo určené na vytírání mraky let. Používáme dle návodu a množství ( máme psy, děti ) a žijí spokojeně všichni ![]()
Pokud bych 1× výstřely Savem, kterého bych tam nenalila hektolitry určitě, tak bych to nechala už být a nepřetírala a podobné.