Plat prvni dámy

2522
10.10.24 17:02

Plat prvni dámy;)

Ahoj holky, celkem mne zarazilo, že by měla Pavlová dostávat skoro sto tisíc měsíčně. Nevím, no, nepřijde mi to moc v pořádku. Co myslíte vy?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
10.10.24 17:14

Přijde mi to adekvátní - jedná se o náhrady, ne o plat. Samozřejmě pokud se aktivně účastní reprezentace země.
Tím že s panem prezidentem absolvuje cesty atd tak za A) je omezena ve své výdělečné činnosti, B) musí vynakládat prostředky na ošacení, údržbu zevnějšku atd mnohem více bez kdyby byla “civil”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
10.10.24 17:21
@Veronika9870 píše: Více

Vidíte, a já myslela, že jakožto Prvni dáma stojí po boku prezidenta, že je to něco jako „titul“. Že ji postačí peníze, které pobírá její manžel. A nemalé. Jsou lidi, kteří kvůli povodní přišli o všechno své živobytí a dostali směšnou fin. pomoc. A sto tisíc měsíčně na kostýmky je podle mého názoru výsměch slušným lidem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
10.10.24 17:24

Jsou to náhrady, ne plat. A konečně jim bude placeno ZP a SP. Lidé mají neadekvátní požadavky, kritizují jejich vzhled a šaty, ale ty ženy si to musí platit ze svého. včetně letenek atd. Asi proto jsme manželku objímače stromů roky neviděli, že. Navíc Petr Pavel se velmi zasazoval a zasazuje o to, aby o ty náhrady byly kráceny náhrady prezidenta.
Za mě cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
10.10.24 17:26

Těch 100 tisíc vezmou Pavlovi a dají jeho manželce kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
10.10.24 17:27
@xavierka píše: Více

Lidé, kteří při povodních přišli o vše, dostali mimořádku a následně jim pojišťovna vyplatí PP. Pokud to pojištěné neměli, případně i přes nepojistitelnost stavěli v záplavové oblasti, co s tím má co do činění první dáma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32084
10.10.24 17:27

@princess.consuela Tak letenky a podobně si ze svého určitě nehradí. Já jsem pro, aby si svojí ženu sponzoroval ze svých náhrad, proto je má. A pokud chce, aby se jí počítala tahle doba do důchodu, tak si to může platit klidně sama, v tom jí nikdo nebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56025
10.10.24 17:28
@xavierka píše: Více

Jak tohle souvisí s povodněmi? A výsměch slušným lidem? Čím? Ona se musela vzdát svého života. Za mě v pořádku. Manželka objímace mimochodem dostávala 50k měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
10.10.24 17:31
@Monchichik píše: Více

Prezident chce aby ty peníze šli z jeho platu jeho plat snížit o plat manželky a dát to ji nechápu kde je problém nejsou to žádné peníze navic pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
@Monchichik píše: Více

Pokud je pozvaná na summit First ladies, řeší se to celkem složitě. Tchyně mé sestry je diplomat, tudíž si troufám tvrdit, že o tom procesu něco vím. Prezident navíc sám řekl, že by o ty její náhrady měly být kráceny jeho.
Mě to nijak nepohoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
@jkra píše: Více

Jen třeba, že by takové peníze tito lidé uvítali a rozhodně jsou více potřeba než na nějaké kostymky. Nemá to pochopitelně nic společného. Ale když se bez těchto peněz obešly její předchůdkyně, proč zrovna teď je tolik potřebuje, vždyť peníze mají. Nákrasno ji je může poskytnout manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
10.10.24 17:32
@ludmilaadamkova píše: Více

Tak tím pádem nemusí jemu nic brát a ji davat a vyjde to na stejno… zbytečná provokace lidi :D

Navíc 100 je trochu moc, ne? Letenky se asi řeší jinak, když létají soukromým letadlem, ubytko a jídlo je hrazeno vždy tím, kdo je pozval. A na oblečení a případné pohoštění kamarádů by stačilo asi min… sice má nároky na modu, ale tak nějaká udržitelnost a podpora malých dílem (švadlen) by mohla jít příkladem. Pochybuji že nosí Balenciagu (nebo jak se to jmenuje) :lol:

Ano, nějaká odměna ji patří… ale tolik asi ne :)

Kor když si vezmeme “plat” prezidenta a kor Pavel, který je generál a renta bude asi taky vysoká :D zrovna oni dva asi nouzi nemají….

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
10.10.24 17:33

Za mě úplně v pořádku, peníze půjdou z platu prezidenta.

• Citovat
  • Upravit
2522
10.10.24 17:34

Mimochodem to třeba s těmi povodněmi mě napadlo jako příklad, jsou třeba i náročnější profese než stát po boku prezidenta, které by si takové fin ohodnocení zasloužily více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
10.10.24 17:34
@zuzanka320 píše: Více
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...