Plat prvni dámy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2292
10.10.24 17:35
@zuzanka320 píše: Více

Tak mě to neprovokuje. Ani je to jedno a proto nechápu proč tak prskate.. Mně to přijde nedustojne chodit za chlapem a říkat mu o peníze. Je to důstojnosti a oficiálním ocenění její práce. Nechápu pokud se mezi sebou podělí a bude to oficiálně rozdělení a nic navíc to nebude proč ti to jako vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
10.10.24 17:35
@xavierka píše: Více

Jakože těch 100 tisíc by se rozdělilo mezi rodiny postižené povodní? To by je vytrhlo.
Proč by měla být závislá na platu manžela? Doba poněkud pokročila a ženy jsou samostatné jednotky. Pokud stát po první dámě vyžaduje nějaké povinnosti, měl by za to i platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.10.24 17:37

A ty pracuješ zadarmo? Taky ti v práci někdo řekl, že ti musí stačit plat manžela? Vždyť se ta žena vzdala své práce, reprezentuje stát, ztratila soukromí, ztratila na dlouho svobodu, celou dobu prezidentování jejího muže bude žít s bodyguardy za zády. Musí se vzdělávat, adekvátně obkékat. A tohle má dělat zadarmo? To jí to závidíš? I

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
10.10.24 17:37

Možná blbost zakládat takové téma, vím, ale zajímalo mě, jak to vidí jiní;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.10.24 17:38

A proč ti tak vadí že se prezidentovi o 100 tis zmenší plat a dá se ten podíl ofiko manželce? Porad tomu nerozumí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
10.10.24 17:38

Těch sto tisíc fakt vytrhne všechny matky samoživitelky, co? Kolikrát jsi viděla Zemanovou? A když už, kolikrát nedělala ostudu (o ovarovi nemluvím)? Eva reprezentuje slušně a ať se ti to líbí nebo ne, konečně se nestydím za naši reprezentaci.
Nehledě na to, že se velmi aktivně angažuje v pomoci potřebným. To bych řešila, že ta minulá první dáma seděla na pr.deli a dnes ji Zeman zaměstnává za státní jako svou asistentku, neb má ze zákona nárok na peníze na provoz kanceláře.
To tě netrápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
10.10.24 17:39

@ludmilaadamkova Však jo, tak mi to taky přijde být v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9037
10.10.24 17:40

Zrovna tohle mi nevadí. Ani by nemusel být krácen plat prezidenta. Je za ní vidět nějaká činnost. Jsou jiné iritující a do očí bijící situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
10.10.24 17:41

@ludmilaadamkova každý může mít jiný názor, to snad špatně není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
10.10.24 17:44

@ludmilaadamkova Ale ona má rentu, má svoje peníze. Toto postavení nikdy placené nebylo, navíc kancelář a vše kolem má, placené. Pokud jí to chce on dávat z náhrad, tak může, nevím, proč to vůbec vytahuje na světlo. Protože to tak původně být nemělo, chtěl pro ní plat, až když začali lidi protestovat, tak otočil a řekl to takhle. Co psali, má s náhradami kolem 700 tisíc měsíčně, což mi přijde dost na to, aby z toho uvolnil peníze svojí ženě, když je tak nutně potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
10.10.24 17:44
@ludmilaadamkova píše: Více

A proč jí je nedá sám? Je potřeba to stanovit zákonem? Jinak jí je nedá?
To jsou zase plky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
10.10.24 17:46
@cecetka píše: Více

a když to bude dáno zákonem, nebude z toho odvádět zdravotní a sociální? nebude s jí to započítávat do duchodu? Jako já bych raději svůj plat, než dar od manžela, ty ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31019
10.10.24 17:47

Ja to vidim tak, ze ani prvni dama by nemela byt zcela zavisla na platu sveho muze. Tim, ze ona je velmi omezena ve sve vydelecne cinnosti, tak to povazuji jedine za spravne a za mnohem lepsi reseni, nez aby v podstate „o kazdou korunu“ musela zadat sveho manzela (vzhledem k tomu, jakou zastava funkci, by mi to prislo az ponizujici :think: ). Fakt z ciste zenskeho pohledu vidim zasadni rozdil v tom, ze muz bere napr. 250.000 a zena nic vs. muz bere 170.000 a zena 80.000, i kdyz pro rodinu jako celek se tim zda se nic nemeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
10.10.24 17:47
@ludmilaadamkova píše: Více

Ano, je nedůstojné, že mu musí říkat. Má jí je on dát sám a nečekat, až si ona řekne. O tom je manželství.
Jinak, E. Pavlová příjem má, a není malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31019
10.10.24 17:48
@cecetka píše: Více

Jako byt zavisla na dobromyslnosti manzela, fakt ne, sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová