Plat prvni dámy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11782
10.10.24 18:43
@jkra píše: Více

Já googlik a nic jsem nenašel, kromě toho, že z Ivany po skončení mandátu chtěl udělat svou asistentku:

https://www.novinky.cz/…man-40424834

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36991
10.10.24 18:43
@Jemako píše: Více
Že jo? Vždyť dennodenně čteme, že ten či onen poslanec zaměstnal příbuzného anebo platí známému za špeluňku maximální nájem a často se pak zjistí, že část peněz od nich dostane zpět, jelikož si náhrady nemůže jenom tak strčit do kapsy, ale musí je zúčtovat. To samé nejspíše platí i pro Pavla, na sebe může utrácet, co duše ráčí, ale manželku jenom tak neodůvodní, pokud na to zákon o náhradách nepamatuje.

Já si také mohu koupit za firemní peníze mobil jaký chci, ale manželce už mobil z firemních peněz koupit nemohu, pokud ovšem neodůvodním, že potřebují mít 2 mobily současně anebo pokud není manželka spolupracující osoba, takže na mobil z firemních peněz má nárok! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36991
10.10.24 18:45

Zajímavé, že když se podobné věci děly a dějí X let načerno, tak to nikomu nevadilo, ovšem když je chce Pavel udělat transparentně a legálně, tak je najednou problém. :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4334
10.10.24 18:50

@xavierka smarjaaa povodně snad nebudete vytahovat… jako kdo nemá v dnešní do e pojištěny majetek jde tomu fakt naproti ale lidi si nedají říct…

Plat první dáme náleží bezesporu nevidím důvod proč by měla být živena z platu manžela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
10.10.24 18:52

Mně spíš nepřišel v pořádku stav, kdy se na ní kladou všerůzné nároky bez jakékoli kompenzace jen proto, že je manželka. Ať klidně nemá povinnosti ani peníze, ale nemůžeme svůj koláč chtít (plně funkční a reprezentativní první dámu) a zároveň ho mít (ať to dělá zadara a nejlépe je ještě vděčná).

Obecně mi institut první dámy, případně i prvního partnera, přijde jako patriarchální přežitek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13245
10.10.24 18:52
@xavierka píše: Více

Pan prezident si udělal ze své funkce cestovní kancelář a jeho žena přehlídkové molo.
Oba jsou tam tak nějak zbyteční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
10.10.24 18:53
@Tayen píše: Více

Psali v novinách, že jediná země, která poskytuje finance manželce prezidenta, jsou USA. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
10.10.24 18:55
@xavierka píše: Více

Já už nevím, jestli je správné, aby se z veřejných peněz platila prezentace první dámy, nebo dotace lidem s miliardovým majetkem, nebo příspěvky lidem, kteří si neplatí pojištění a sveřepě si bydlí v záplavových zónách, nebo zemědělcům, kteří si rozmary počasí nárokují na státu, nebo lidem, kteří po generace nepracují a na nic nikdy systému nepřispějí. Co myslíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
10.10.24 18:59
@Liberalissima píše: Více

Ale ona nemá povinnosti, protože nemá funkci.
To, že doprovází manžela, není povinné. Je to zvyklost, ne povinnost.

Stačí uzákonit funkci „první dámy“/„prvního pána“ a pak stanovit náhrady. A bude to legální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
@jege píše: Více

Já na tohle nemám názor, ale nedávno jsem četl v diskuzi rozhořčeného diskutéra, k čemu jsou poslancům vůbec ty náhrady? Proč maj na oblečení, ubytování, kancelář, asistenta, telefon, propiskovný? Proč si to nemůžou platit ze základního platu jako běžní občané? Hrubý plat poslance je 102 400 hrubého, což je přes 77 tisíc v čistém. Nevím, kolik stojí nájem slušného bytu v Praze, ale umím si představit, že klidně třetina platu padne na nájem.

Proto Kubera radil zrušit poslancům náhrady, přiklepnout jim fixních 250k měsíčně a vyřešeno. Ono beztak dvě třetiny poslanců se tím, že mají více funkcí se i s náhradama těm 250 můžou blížit. Já bych proplácel polovinu skutečných nákladů na bydlení (15 tisíc max), 5 000 na dopravu, 2 000 na telefon a kancelářské potřeby a je to tak akorát (u poslanců).

Příspěvek upraven 10.10.24 v 19:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22119
@Magical-eyes píše: Více
Úplně zbytečný, ba škodlivý byl alkoholik Zeman a jeho neviditelná ženská.
Tihle alespoň reprezentují a něco dělají. Zeman to prochlastal, pak promarodil a když už se někde projevil, tak to byla vždy ostuda.
A ta jeho ženská v noční košili bez podprdy na předávání vyznamenání, když už jednou za rok někam vylezla. Té by na reprezentaci nepomohlo ani půl mega denně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
10.10.24 19:02
@Keyllah píše: Více

To si přece musí (ZP) platit a zřejmě to platí ze své nemalé vojenské výsluhy. Paní Pavlová opravdu není bezpříjmová socka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22119
10.10.24 19:03
@jkra píše: Více

I sklad alkoholu a pochutin na recepce, vychlastal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
10.10.24 19:04
@jege píše: Více

Hele, to je asi přirozený. Kolik lidí, kdyby bylo poslancem, by se nepokusili urvat, co se dá… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13245
10.10.24 19:06
@mado píše: Více

Tak diskuze je o manželech Pavlových…
Zemanovi jsou ještě úplně jiná liga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek